Doktor da girmiyor ki:)
Printable View
10 Ocak Cuma 14:33 TCMB OCAK BEKLENTİ ANKETİ: 2020 BÜYÜME BEKLENTİSİ %3,4; ÖNCEKİ %3,2
10 Ocak Cuma 14:33 TCMB OCAK BEKLENTİ ANKETİ: YIL SONU DOLAR KURU BEKLENTİSİ 6,4079
10 Ocak Cuma 14:33 TCMB OCAK BEKLENTİ ANKETİ: 12 AY SONRASI TÜFE BEKLENTİSİ %9,54; ÖNCEKİ %10,07
10 Ocak Cuma 14:32 TCMB OCAK BEKLENTİ ANKETİ: YIL SONU TÜFE BEKLENTİSİ %10,01
Merhaba
Fon konusunda çok bilgili değilim. Uzun zamandır borsadayım. Tabi bunu uzun vadeli birikim olarak değil ama ufak bir miktar ile kendimi avutuyorum aslında.
Bir yandan kızım için para biriktiriyorum. Bu zamana kadar doviz ve vadeli de değerlendirdim.
Taki rahmetli Yaşar Erdinç Hocamızın fon hakkındaki 2 videosunu seyredene kadar. O kadar üzgünüm ki bunca zaman ne kadar bilinçsizce hareket etmişim diye.
Bende kendi birikimimi sepet yapma isteğiyle Tefaş ta sürekli araştırma içine girdim.
Geldiğim noktada biraz boşa caba gösterdiğimi anladım. Çünkü hangi fonun hangi dönem alınması gerektiğini hangi şekilde sepet yapmam gerektiğine karar verip bu şekilde araştırmaya girmem gerekiyordu.
Bu konuda desteğe ihtiyacım var. Borçlanma araçlarına, Yurt dışı hisse ağırlıklı fonlara, kıymetli madenlere vs hangi dönem hangisini seçmem gerektiğini bilmiyorum.
Bunca sene bireysel emekliliğim ile sadece enflasyondan korumuşum paramı :(
Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.
Aslında olay Hem BES hemde kendi yatırımım. Yaklaşık 200 yatırım, 70 BES
Webster amca ben geldim