BU yorumum hala geçerli.Arslanlar gibi(!)iniyoruz.İlgililerine duyurulur.
Printable View
Borsada sizce anlamlı bir rasyonalite de hareket eden hisse var mı?
Son 3 aydır borsa tarihinde hiç bu kadar saçma sapan hareketle dolu hisse senetlerinin olduğunu gördünüz mü?
Şunu kabul edin ileride bir gün kalkınma bankası yine yukarı gidecekse tıpkı geçmişte yaptığı asansör hareketleri yapacaktır.
Hükümetin kalkınma bankası için biçtiği rol çok büyük. Tüm kurumsal finansman işleri bu bankaya bıraktılar.
Bu hissenin 70 lere gitmesi çok uzak değil. ilk yoklamayı gecen hafta aldılar. şuan ki rakamlar artık kritik. ama kapanış bu rakamlarda olmaz.
Bugünüde ekside kapatmak için ellerinden geleni yaptı yönetim+spek ekibi.Ne varki yinede fazla mal toplayamadılar bana göre.vede tıkandı tahta 41 kademesinde. yarın veya yarından sonra yukarı hareketler başlayabilir diye düşünmek istiyorum.İyi akşamlar.
Hocam sizi bilmem de ben bu hareketlere tokum.Gelen olmayınca biraz yukarı sürüyor üç beş ky damlıyor aşağı sürüp ordan tırtıklıyor. Basit adamlar. Covid dönemi olmasaydı bu kağıt şu anda 30-35 tl arasında olurdu ve harekete başlayacağı zaman da 22-25 liralardan başlardı. O dönemde maliyetlerini önemli ölçüde düşürdüklerini sanıyorum. Maliyet düşürmelerinden dolayı da hareket yapacaksa bu fiyatlarda değil 35-38 aralığından başlar diye düşünüyorum. Yatırım batırım tavsiyesi değil. Kendi çıkarımım hayalim.
Adi kağıt iyice bıktırdı.
İlginç ve son derece mantıklı bir yaklaşım. Fakat tek kafama takılan husus hisse 25'li seviyelerden tavan serisi ile 40'lı seviyelere geldiğinde çok ciddi gapler bıraktı. Klnma'da bıraktığı gapleri çoğu zaman doldurmuştur. Yine bu tahtayı yeni bir hareket öncesinde kafasını zorla sürterek aşağıdaki gapleri kapatmak için düşürürler mi diye düşünmeden edemiyorum.
Hocam, herşeyi yapabilirler. Yani 27.50. Siz söyleyince yalnızca 2016 da gap doldurmadığını farkettim. Diğerleri dolmuş bir şekilde. Öyle bir durum da olabilir doldurabilir. O kadar gözleri dönmüş olabilir tabi. Ancak 27.50 için de fazla zamanları kalmadığını düşünüyorum. Bu nedenle maliyet düşürmelerde eldeki mermileri taktiksel kullanmak gerekir. Uyarınız için teşekkürler. Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yani diyeceğim o ki covid kaynaklı maliyet düşürme fırsatını yinelemek tekrar etmek yani 27 TL'lere düşürmek onlar içinde riskli olabilir. Kendi adıma konuşuyorum 27 liralardan hisse senedim kadar hisseyi tekrar alırım ki bunu da eminim birileri fazlasıyla yapar.
Birden ne oldu size kıdemli üyeler. Ne kadarda akıl kesildiniz.Bu güne kadar neredeydiniz. Görende bizleri düşündüğünüze inanacak.
Ne yapacaksınız biz pahalı mal almayı seviyoruz. Sizde bizim hisseleri ucuz almak için yarışıyorsunuz.
Dolaşımdaki hisse sayısı az sen satmaz isen hisse düşmez,sen satarsan alttan alanlar senin maliyetlerine geldiğinde senden karlı olacak.Açığa satış olmadığına göre alttan alırım diyen satsın.Bu banka yeniden yapılandırılacak beklenti olduğu sürece bekleyeceğim.
Hiç bu açıdan düşünmemiştim. İçinden geçen buysa seni vicdanınla?? bırakıyorum. Siz satmazsanız alacak senet bulamam değil mi ? Bu kadar yüzeysel ve basit düşünmeyin. En kötü senaryoyu burada yazmamakla elinize geçen birşey yok. Bilgilenme ve farkındalık yaratmaya çalışıyordum. İnşallah (diyeyim yine de) hep beraber kazanırız. Son birşey daha bu hisseyi KY satışı düşürüyor sanıyorsanız büyük bir yanılgı içindesiniz. Sizin satmanız üç beş KY nin hisse satması bunların umurunda bile değil hedefinden şaşmazlar. Onlar satar baskı yapar düşen lotu toplar, olay budur. KY satsın da ben alttan alıyım diyen adam da borsanın b sini bilmiyordur. NOKTA Allah'a emanet.
Kimyacı Hasan sen bu hissede neden bekliyorsan ben senden daha fazla sebeplerle bekliyorum.
Bu hisse günde 5-6 lot işlem yaparken takip ediyordum. Bir diğer husus burada tüm ihtimalleri düşünmek zorundasınız.
Yarın bir gün ihtimal dahilinde düşerse ne olacak? Biri size hani bu hisse hiç düşmez diye hesap sorarsa o çok lafını ettiğiniz vicdanınıza ne diyeceksiniz? Burada teknik bir riskten bahsediyoruz düşecekte düşecek demiyoruz. Olayı hemen arabeskleştirmeye gerek yok zira bu forum sizin gibilerden çok sıkıldı.
Sn arkadaşlar bildiğiniz gibi bu tür tartışmalar zaten hisseden dolayı gerilen sinirleri fazladan yıpratmaktan öte işe yaramaz. Tabi ki en kötü senaryoları da göz önünde tutmalıyız ve bilgilerimizi, hislerimizi iyi niyetimizle paylaşmalıyız. Bizim savaşımız tahta ile olmalı kendi aramızda değil. Yoksa tam da onların istediği gibi fevri davranır ve akılcı kararlar alamayız.
Tahtaya dönersek ; Sn Enigma ben 30 altı rakamları aklımdan bile geçirmek istemem. Covid döneminde bir çok hisse bunun gibi gap leri bıraktı biliyorsunuz. Milyonlarca lot işlem yapan hisselerde benzer gap ler oluştu. Bu bağlamda risk belki çoğu hissede var. Saygılar
İyi akşamlar.Uzun zamandır bomboş kalan sayfamız bir anda doluvermiş.Hemde bir tatil günü.Şaşmadım desem yalan olur.İyi bir hafta olur inşallah önümüzdeki hafta.
Son zamanlarda bu hissede şansım hiç yaver gitmiyor...11-18 arasındayken iyi kar sağlıyordu.
Günaydın.açığa satış yasağının kalktığı haberiyle borsa endeksi dün yine primlendi ama bizim uyuşuğu pek ilgilendirmiyor(!) olmalıki yerinde saymaya devam etti.Anlaşıldıki patronlar spek dostlarına(ortaklarına) genel kurula kadar kağıdı rölantide tutun demişler.
Neyse şunun şurasında on gün kadar kaldı.Fazla aşağı salmasınlarda bekliyeceğiz.Karamanın koyunu sonra hayırlısıysa çıksın oyunu.Kolay gelsin hepinize.
Son günlerde iyice uyuzlaştı,yap bi 43'de ortalık şenlensin,bak endexte uçuşta,60 diyenler bu ara pek piyasada gözükmüyor:evil:
Kalkınmanın klasik hareketi.
Aylarca yataya sarar, bu süreçte bir iki fake yükseliş olur. Yataya sararken hafif düşüş eğilimine girer,hacim iyice azalır.
Sonra patlama yapar. 2-3 yıldır döngü böyle gidiyor. Şimdi de öyle olacak.
SAbahdan beri eksiye geçmemek için direniyor.Nihayet inişe geçti.Arkadaşların aşağıdan mal toplaması gerekiyor herhalde.Benden benim gibi bıkkınlık içinde olan arkadaşlara nacizane önerim şu genel kurula kadar direnelim.elimizdekileri elden çıkarmayalım.
İşkenceye devam....Sabrın sonu diyelim...
Ayni terane,bakmayın siz uyuzlaştığına,bakmışsınız saman elevi gibi alevlenmiş birden,Kent,Afyon,Aslalanlan giderken giderdi,ama pekonları tınlamıyor,gerçi Aslan yok birleştiği için...sanırım benim satmamı bekliyor,hep böyle olmuştur,sattığım an uçmuştur:(
Adi kağıt endeks çıkarkende inerkende iniyor. fazlada aşağı salmıyorlar.Yukarı zaten çıktığı yok.Tahtaya baka baka gözler görmemeye başladı.Bekliyoruz yinede.
Seans sonuna doğru yine 40.88'e çıkarıp epey mal verdilerve geri çektiler..Ortaklar(yöneticiler+spekler)bu işi iyi biliyorlar.
20 yıllık piyasa hayatımda ilk defa kendime göre yüklü miktarda alıp orta ve uzun vadeci olmaya karar verdim.Yüklü miktar dediğime de bakmayın,KY nin yüklüsü ne olur ki :)
Kendime verdiğim sözü tutabilirsem en az 7-8 ay bu tahtayla ilgilenmeyeceğim.8 ay sonra ne olur Allah büyük,bekleyip göreceğiz.
Bekleme süresi fazla,benim gibi vur,kaç yaparsan devamlı kazanırsın,ben önümü pek göremiyorum,ülke çalkantı içinde,yabancı tüğme peşinde,zaten yabancı dediklerimizin çoğu bıyıklı,borsada kim alıyor,satıyor belirsiz,endexsi 82'den tekrar eski 118 seviyesine yaklaştırdılar,çoğu hisse fiatları 1-2 gezelerken %300-1000 arası pirim yaptırdılar,üstelik yaz tatili falanda dinlemediler,zaten tatiller riskli,sanırım bu yüzden bütün borsalar ondan pirimli,20 seneliğim diyorsunuz borsada,ben 1992'den beri buradayım yani 28 yıl:hi:
Günaydın.KALKINMA'maya devammı acaba bugünde.Yinede iyi şeyler dileyelim, iyi şeyler olsun.
Bugün yine işler mafiş,41 oluyor üstüne atmada zorlanıyor,ALCATEL gibi uytuyormu ne,ona bir haber damladı gece,18.62 kapanış yapan hisse bugün 20.480 yaptı,tavanı bozdu ama ben dehledim gittim...Bunada bir haber lazım,tabiki 39 sarkması yapmasa,çünkü bu namızsız orayı mutlaka yokluyor yukarılara gitmesi için:notr:
Helal olsun yine spek dostlara .evirdiler çevirdiler 41.40'dan ellerindeki malı çıkardılar .Sanki kağıt çıkış moduna girmiş gibi yapıp malı yukarıdan ellerinden çıkarıyorlar.Olan yine k.y.cıya oluyor.Ben buralarda söyleyip duruyorum acizane BUGÜNLERDE KAĞIT SATMAYIN VEDE ÖZELLİKLE BU KAĞIDI ALMAYIN genel kurula kadar .
KAP'a düşen COVID'le ilgili 300milyon dolarlık kredi haberi 42.26'ya taşıdı kağıdı ama günü yine 41 'in üstünde kapatamıyacak gibi.
Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası
Kurulu gücü 28 MW olan Gökzirve Rüzgar Enerji Santrali için sağladığımız krediyle birlikte, Bankamız desteği ile yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren santrallerin toplam güç kapasitesi 2.116 MW’a ulaştı.
REsmen ve hile ile tahtacıların oyuncağı olduk ne yaptığı belli olmayan banka kağıdının.Kağıdın hareketlerini resmi olarak izleyen beyefendiler dün 300milyon dolar kredi gelen bir bankanın dün ve bugünkü hareketlerini normal buluyormusunuz allahaşkına.Biraz sonra %9'luk prim yapsa hemen müdahale edersiniz(!)
Abidik gubidik kağıt,bunda kazanmak için alt kademelere alış,yukarıya satış koyan kazanır,çünkü 1 aydır ayni modda çalışıyor...ytd.
Huuu uyuma uyuz hisselerin çoğu tavan. Usandirsin milleti. YTD
POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.