Ömer Çelik ak parti sözcüsü düzenlemeyi en kısa zamanda yapacağız diyor.. Hayırlısı..
Printable View
Ömer Çelik ak parti sözcüsü düzenlemeyi en kısa zamanda yapacağız diyor.. Hayırlısı..
MYK açıklaması yaptı şuan...
iş b tr 2 lot la 1 + 1 ev edremitten veya balıkesirden alabilirmiyim hedefim o şu anki fiyatı sadece seyrediyorum
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
işkur kurucu hisse...dağıtılabilir net dönem karının yasal kesintileri yapıldıktan sonra kalan miktarın EN FAZLA %10 'unu alır...
işa ve işb imtiyazlı hisseler....ancak bu imtiyaz yok edilmiştir...sermayesi arttırılmayan a ve b yönetimde söz sahibi olmaktan uzak kalmıştır.....
işkur en fazla %10 a kadar net kardan pay alır derken...işkur un payını a ve b hisselerini elinde bulunduranların insiyatifine bırakmışlar gördüğüm kadarıyla...ancak a ve b sermayesi arttırılmayarak kadük bırakılmış ve c tertip hisseye sahip olanlar(kurucu olmayanlar) bankayı yönetmeye başlamış...bu benim gördüğüm...
ee kurucuya neden %10 versin artık yönetime sahip değil kurucular...
neresinden baksan 50 türlü film var bu yapıda...
a sermayenin 1/1000 ini b sermayenin 29/1000 ini temsil ederken şu an da 4500 kat daha geride kalmışlardır...temettülerdeki kayıplarını hesaplamıyorum bile...
biz size c verdik karşılığında diyemezler...
ilk kurulurken elinde c olanlar her zaman daha karlı olacaktır...a ve b ye arttırım yapılmaz ise...
basit matematikle yıllara sari hesaplanır bunlar...
esas film a ve b de ....
kurucu a ve b nin insiyatifinde bir temettüye sahip onun da tavanı %10....bu böyle okunmalı...
çözüm: önce a ve b nin sermayedeki yetkinliği ve bu zamana kadar olan sermaye ve temettü kayıpları telafi edilir...
sonra oluşan sermaye yapısında kurucu hisselerin hakkı hukuku oylanır...
oy sahibi a ve b dir asıl...
kurucunun oy hakkı yoktur..sözleşmeden doğan temettü hakkı vardır...ama yabana atılamaz ciddi bir haktır o da...
ben a nın daha değerli olduğunu düşünüyorum...ama hakkı teslim edilirse...
Alım fırsatı vermemeli artık önu açık bence...
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/so...klama-41113648
İŞ BANKASI HİSSELERİ
Cumhurbaşkanımız grup konuşmasında İş Bankası hisselerinin devriyle ilgili konuyu gündeme getirdi. CHP tarafından bazı eleştiriler yöneltiyor. Buna daha önce de cevap vermiştik. Burada aslında CHP'de bu hisselerin olmaması gerekiyor. Geçmişte devlet ve CHP arasında özdeşlik söz konusu iken 5 Eylül 1938'de TDK'nın gelirlerini garanti altına almak için bu hisseler bu şekilde miras bırakılmıştır. Dolayısıyla bugünkü tablo içerisinde herhangi bir partinin bu ödevi üstlenmesi düşünülemez. Atatürk'e saygı gereği CHP'nin bu tutumdan uzak durması gerekirdi. Ve esas olan burada, devletin garantisi altında TDK'ya sağlanan gelirlerin garanti altına alınmasıdır. Peki CHP Atatürk'ün vasiyetine uymuş mudur? Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu'na gelirleri aktarmış mıdır? Tam tersine mirası çiğnemiştir. Bu geliri aktarmama durumu 1966'da ortaya çıkmıştır. Arkasından mahkemeye gidilmiştir ve mahkeme CHP'ye miras hükümlerine uy, vasiyete uy ve ödemeni yap demiştir. Arkasından 1973'te sonra 1977'de 1978'de ve 1993 yıllarında aynı şekilde ödemeleri geciktirmişlerdir. Bu meblaları ödememek için; Türk Tarih Kurumu ve TDK Atatürk'ün kurduğu kurumlardan çıkmıştır diyor. Tüm davalar CHP aleyhine sonuçlanmıştır.
"CHP VASİYET HÜKÜMLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ"
CHP'ye ait olan bir hak CHP'den alınmıyor. İkincisi, CHP'nin Atatürk'ün vasiyetine direnerek aktarmadığı bir sürü tarih vardır. Ve bütün bunlar mahkemelerin emriyle zorla yaptırılmıştır. Bugün de artık bu mirasın Atatürk milletimizin ortak değeridir, bu vasiyetin hükmünün devlet tarafından, Hazine tarafından temsil edilmesi gerektiği açıktır. Bu düzenleme de en kısa zamanda yapılacaktır. Vatandaşımızın, bu vasiyet hükümlerini yerine getirmeyerek Atatürk'ün bıraktığı gelirleri ödemeyerek vasiyet hükümlerini yerine getirmediğini bilmesini arzu etmek isterim.
Münbiç meselesi ortada bırakıldıkça, başka unsurların hedefleri de kabarmaktadır. Buraları istiklale kavuşturma şeklindeki kazanımlar geriye düşmektedir. Türkiye açısından takvimin hızlandığı dönemde olduğumuzu söyleyebiliriz.
TSK her zaman bu operasyonları icra edecek kabiliyete, kapasiteye sahiptir. Emir verildiği andan itibaren bu gerçekleşecektir. Umarız, güvenli bölge konusundaki beklentileri sahada gerçekleşir.
En yetkisi ağızdan...
TDK VE TTK'ya adam gibi yatmayan kar payından bahsetti...
şimdi....
ne çok hayal kuruyorsunuz...
.8 yıl önce bu günleri görüp pozisyonlarımızı aldık.7 yıl olabilecekler hakkın da konuşup ödenebilecek rakamlar hakkında öngörüler yaptık.bizim bu konuşmalarımızı duyanlar hisse aldığımızı bilenler borsanın kerizisiniz.nöbet tutuyorsunuz diyorlardı.şimdi 50 den yokmu kurucu biz de alsak diye bakıyorlar.
bu olayı bize anlatan sayın hocam teşekkür ederim.o kimilerine göre hayal bize göre olacak zaman lazım dediğimiz an geldi çattı.
Allah hepimize hayırlı kazançlar nasip etsin. rakam telaffuz etmiyorum.sabreden kazanır.hayal ettiği kadar diyorum...nokta.
eğer kurulduğu gibi kalsaydı sermaye zaten su an her B hissesi tahmini 450-500 bin tl civarı olacaktı....
ama c yi arttırmış a ve b ye c vererek arttırmış güya...
bedelsiz vermek demek kendisi gibi eşdeğeri bedelsiz vermek demek...
adam imtiyazlı hisseye imtiyazsız hisse vermiş güya...onu da vermiş mi bilmiyorum tam...
Beyler iş b sermaye 29 bin a sermaye bin. Peki
29 lot iş b mi tercih ederdiniz yoksa 1 lot iş a mı yoksa 1 lot işkur mu? Sebebini de açıklarsanız sevinirim.
Yazınıza saygı duyuyorum..
Ama..
1.........
A ve B bildiğin imtiyazlı hisse.Yani borsada işlem görebilen kardmA veya krdmB gibi yönetimsel hisseler.Ömür boyu işlem görebilirler.Bedelsizi katıyla temettüyü katıyla fazla alabilirler.Ama KURUCU hisse borsada YOK..Hele bir bankanın kurucusu DÜNYADA yok..Yani borsada işlem görmüyor.Büyük ağa babalarının KASASINDA..Ama iş bankasının umursamazlığı yüzünden hala ayak altında dolanan 15-20 lot var...Bu yüzden değeri emsalsiz...
2........
Hazineye niye devrediliyor?
TDK ve TTK temettüleri için.Peki bu temettü kısıtlaması direk hangi hisseyi kapsıyor?
Kurucu hissesinin.Devlet TDK ve TTK ya yapılan kısıtlamayı kaldırınca otomatikmen kurucunun da kısıtlaması kalkıyor..
Sizin dediğiniz %10 temettü hesabı senelik 90-100 bin lira para ediyor..
3......
Atatürk un vasiyetinde A VE B geçmiyor.KURUCU geçiyor.
4......
A ve B sadece banka yönetiminde.Ama KURUCU bütün iştirakleride kapsayan imtiyazlı bir hisse..
ÖZETLE..
Bu yapı bir gemi olsaydı..
İŞA GEMİNİN MOTORU
İŞB GEMİNİN KAPTANI
KURUCU GEMİNİN SAHİBİ olurdu..
Hepsi birbirine bağlı hepsinin de değeri farklı ÖZEL HİSSELER..
SAYGILAR SUNARIM..
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
100 bin liran varsa 1 kurucu 2 A ya da 20-25 B alırsın....
sanırım piyasa fiyatlamış zaten....
ama ben kurucunun sözleşmeden doğan hakkı olduğu için, imha edilirken sahibinin rızasının alınması kaydi olacağından daha yüksek meblağlar söz konusu olacağını düşünüyorum...
aynı zamanda A tipi hisselerin ileride daha prestijli olabileceğini düşünüyorum...
A ya da B aynı tutarda alırsan zaten aynı getiriyi yapacaktır...
ya da aynı pul olacaktır...:D nasip
sayın Fibonacci;
kurucu hisse tabiki çok değerli...en az 1.5 milyon ederi var imha durumunda bence...
ama A ve B ye yapılan haksızlık çok daha büyük...
bankanın ilk sermayesi bu A ve B;
bedelsiz alırken ya da bedelli A lar A , B ler B almalıydı....
şu anda iş bankası yönetimini A ve B sahipleri oluşturuyor olacakken C tipi hisseler yönetiyor bankayı...
nerede görülmüş bu??
Hocam 4500 kat kuruluş sermayesi ile şimdiki sermaye farkına demişsinizde 6 sıfır atıldı bu ülkede. Ama iş a ve tertipten 6 sıfır atmadılar:)
İş bankası kuruluş sermayesi 1 milyon. A tertip o zamanda bin b tertip o zamanda 29 bin.
Yani normal artsa 4.5 milyon lot olurdu 1 lot işa tertip
Tabi işb de aynı şekilde:)
toplu olan zaten işatr . lot başına en büyük parayı her zaman işatr alır.sanmayınki çok yükselmedi diye değersiz.satılık hisse sayısı bir elin parmakları kadar.onlarda bitti sayılır.
örneğin erbos var....borsaya kote....92 tane A tipi hissesi var karın %10 unu alırlar diye
c tipi hisse sayısı 5 220 000 adet....
bir ara imtiyazları kaldıralım dediler...
genel kurulda reddedildi... 92 hisseye 6 sene kadar evvel teklif edilecek fiyat şirket değerinin %10 idi...yani bugün olsa 330 milyon şirketin ederi desek...33 milyon alır 92 hisseye..
kabaca her a tipi hisse 300-400 bin alır en az...
aslında burada imtiyazın ne olduğu belirleyici oluyor...
i
öyle sanıyorum ki banka kurulurken kuruculara A ve B hisselerinden verdiler...aynı zamanda kurucu olduklarından kendi alacakları meblağı kendileri belirliyordu...zamanla mirastır...satıştır....hisseler el değiştirince birileri A ve B ye operasyon yapmış kuvvetle muhtemel...
ytd
hepsi durur.işatr yükselmeye yükselmeye yükselmeye devam eder.taki son noktaya kadar.ben de orada bekliyorum.... :halay:
Sayın yatayseyir İş bank,ana sözleşme 58 maddeyi okuyun %10 dur, sizin bahsettiğiniz ttk %10 a kadardır. Burada ilk kuruluş,anında ana sözleşmeye %10 olarak konulmuştur. 2-3 defadır yazınca düzeltmek gereği oluştu, sizde yazılarınızı kontrol ederseniz, düzelebiliyorsa düzeltirseniz
https://i.hizliresim.com/7aB9qN.jpg
https://www.isbank.com.tr/TR/hakkimi...-sozlesme.aspx
aynen....
4.5 milyon olmazdı....A 20 kat bedelsiz alıyor....90 milyon olurdu A...
B 1.5 kat alıyor 190 milyon küsür olurdu en az...
temettüleri ne olurdu sermayeleri bu olsaydı???
a ve b nin kaybı çok astronomik...
kaldı ki arkadaşlar A ve B aynı zamanda işbank ın bütün iştiraklerine ortak...işkurda konsolide gelen karın %10 unu alır...
çünkü işbank holding gibi işbankın ne kadarına ortaksan şişenin de o oranda ortağısın tskbnin de sodanın da isgyo nun da sayılmaz şimdi uğraştırır...:DD
işbankın tüm varlıkları nesnel bir değerlendirme ile 100 milyarı aşar...bunun ilk sermayeye oranla %2.9 u en az....aslında çok daha fazla ama...2.9 milyar tutarında isctr ye çevrilip isb imha edilebilir..
eğer sermayesi adam gibi arttırılsaydı 5-6 milyar edecekti is b ler toplamda....
hak yerini bulursa asgari 15-20 bin lot olurdu 1 lot isb....
pay değeri de is c den fazla olurdu...
varın gerisini siz hesaplayın...
kısacası şu:
cinin kapalı olduğu şişenin kapağını açacak biri çıktı.
açarsa cin de elbet bize soracak dileyin benden ne dilerseniz.... :evil::evil::evil:
ortaklar boş durmayın …. :halay::halay::halay::bravo::halay::oleyo:
şu an borsada bu hikaye kadar sağlam bir hikaye yok...…
y.t.d
C gurubu olayı çok can sıkıcı...B gurubuna almaları gerekiyor bunu ....halka açık lotların değeri yetmiyor mu?
iyi ya toplayacaksa daha rahat toplar...burda al al sat yapmadığım için beni çok etkilemiyor fiyat kademeleri...sadece aldığım için dipte yakalama fırsatı verirdi belki ekleme yapmak için 2.5 bekledim gelmedi...
3.5 bekliyordum yarına ama vermeyecek gibi bugünkü açıklamalardan sonra...
kalsın artık. topu topu 4-5 lot daha ekleyecem geri gelirse ...ama sanki bu hafta 5 in üstüne çıkacak gibi....
Çok fakiriz ya eşleşmeyi, kaç lot işlem olduğunu yazabilen bıle aramızda yok... :) :) :)...ama malesef tavan olmadı halen daha satan var demekkı bu fiyatlardan...
Hocam bende kurucu var.Ama istediğiniz zaman yardımcı olurum..
Zaten biz kurucular daha zenginiz[emoji1][emoji1]
Aynı gemideyiz..
https://i.hizliresim.com/oXyPWR.png
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkür ederim hocam... Kurucular zengin daha da zengınleşecekler... İnşallah hak ettiği değeri fazlasıyla alır...
Biri dugmeye mi basti ?
Bugün 5000 üzeri gidelim artık