bilgilendirme yapan tüm arkadaşlar sonsuz teşekkürler. Firma Yönetimi de üç Kağıt yapmadan güzel bir bilanço göndermesi temennisiyle 4 gözle bekliyoruz bilançoyu YTD
Printable View
bilgilendirme yapan tüm arkadaşlar sonsuz teşekkürler. Firma Yönetimi de üç Kağıt yapmadan güzel bir bilanço göndermesi temennisiyle 4 gözle bekliyoruz bilançoyu YTD
12 bin ton ne demek biz boşuna hisse senedi almışız
2 tane tır alsakta şirketin nakliye işine girsek dahamı çok kazanırız acaba
kendimi taşıyorki başkasınamı taşıttırıyorki
Teşekkürler bu arada az çok yaşımızda ortaya çıktı. 😀 Valla hiç bir şey beklemiyorum sadece gerçek bilançoyu göndersinler kimse önünde duramaz. İstedikleri kadar oynasınlar. Mutlaka fark edilir ve ederini mutlaka bulur. Hele bu piyasada f/k ların havalarda uçuştuğu hisseleri görünce daha önceden dediğiniz gibi 100-200 lotluk marjlar da işlem hacimlerine düşeceğimiz günleri inşallah görürüz. Ölmez sağ olursak bu günleri anmak dileği ile. YTD
Sayın gameover46@ firma yönetimi iyi bir bilanço gönderirmi göndermezmi orasını bilemem o işlerin durumuna bağlı , ancak üç kağıt yapcaklarına ihtimal vermiyorum nedeni şu bu hisseye girmeden önce yönetim kurulunuda inceledim kimler neyin nesiler güvenilir insanlarmıdır diye ,bizim son numara evlat İstanbul Bilgi üniversitesinde okuyor iki yıl önce onu kaydetirirken rektörle tanışmak istedim az önce çıktı dediler bir kaç saniye önce deyince uzaktanda olsa görebilirimdiye dışarı çıktım tanışmak için oradaki öğrencilere sordum şu yürüyen adam dediler şaşırdım gidip tanışmak istedim son derece alçak gönüllü tek başına rahatca böyle yürdüğünüze göre hiç bir sıkıntısı olmayan öğrencileri tarafından sevilen öz güven dolu bir insansınız dedim ,teşekkür etti tek başına yürüyerek okuldan ayrıldı gitti (bizim üniversite yıllarında rektörü görsek te saldırsak diye ve onlarında köşe bucak bakkaldan borcu yüzünden kaçan yoksullar gibi sessiz sedasız ortadan kaybolmaları geldi ,kötü günlerdi biribirimizi yiyorduk adeta)
ismini sordum Ege YAZGAN dedi tanıştığımıza memnun oldum ,o yoluna ben yoluma ayrıldık ,sonra bir gün baktım boolumberg tv de konuk ,daha sonraları başka kanallardada finans bilgileriyle kendisini dinleme fırsatım oldu hepsi bu bende bıraktığı izlenim son derece olmluydu ,daha sonra Acsel i incelediğimde onunda yönetim kurulunda olduğunu görünce güvenim artmadı dersem yalan olur ,işte bu kısada olsa tanıma olayından kaynaklanan bir güven koskoca rektör kariyeerindeki bir adamın hile hurda işlerine tevessül edeceğini düşünemiyorum.tabi bu benim görüşüm asla yatırım tavsiyesi değil
https://mba.bilgi.edu.tr/tr/kadro/ege-yazgan/
https://www.bilgi.edu.tr/tr/universi...rektorlerimiz/
İnşallah sayın Horosanlı👏👏👏👏 Düşük bir ciro gelirse zihnimin alamayacağı tek nokta 8.400 ton kapasite ile 2019 son çeyrekte 14 milyon TL üzeri( 5.95 dolar kapanışlı rakam )ve 10 Ocak 2020 sonrası 12.000 ton kapasite ile 1.Çeyrek sonu 6.500 Dolar kapanışı ile elde edilecek ciro rakamı hayal kırıklığı yaratmasın başka birşey istemiyorum YTD. Maşallah okusun çocuklarımız aynen bende de var bir sıpa üniversite 3. sınıf.
Arkadaşlar güzel bilgiler veriyorsunuz, sağolun. Tarafıma ihtiyaç kalmıyor. Uzun zamandır ilk defa defans yapıyorum. :)
...Çin den gelen ve yerli üretim için zorunlu hammadde tedarik zincirinde aksamalar konusu ilk değil sonraki bilançolara etki eder(pandemi koşulları,lojistik,gümrüklerde bekletme,kırmızı hat vs,artan ,nakliye navlun giderleri vs)
İthal hammadde kullanan firmalar planlı dönemsel stok ayarlamaları yaptıkları için alınan mevcut siparişlerin termin süresi ki ort 2 aydır ihracatta,bunun önlemi alınmış planlaması hammadde tedariki önceden yapılmıştır.
Hammadde tarafı böyle bir de Çin menşeili CMC ürünlerinin bu bu pandemi koşullarında iç pazara giremeyişlerinden dolayı oluşan talebi Acelsan gibi (Geçmişte rekabetten ve arz fazlası gibi handikaplardan dolayı )yerli firmalar karşılayabilir.
İlk çeyrekte 2,5 aylık pandemi öncesi dönemi kapsadığı için yine ihracat ağırlıklı ve sınırlı iç pazar ancak 2.çeyrek ise tam tersi durum yaşanabilir.İç pazarda yabancı menşeili ürün yerine yerli ürünler ama bu kez zorlaşan hatta dönemsel olarak kapanan dış satım lojistik nakliye koşulları nedeniyle sıkıntılar yaşayan bir ihracat genelde...
Burdaki yatırmcıların firmayı yeterince tanımadıklarına tanık oldum.12 bin ton kapasite artışının tamamlanması zaten Faaliyet raporunda belirtilmiş.Artı Selüloz türevlerinden olan ve 1200 ton kapasiteli PAC (POLİANİONİC SELÜLOZ) tesisi de faaliyete alınmış .
PAC daha çok sondaj faaliyetlerinde kullanılır ama TEKNİK PAC diye bir genel satış kalemi içinde ilk defa kullanmışlar bunu son çeyrekte.Ve son çeyrekte 8 mil tl ihracat yapmışlar,büyük artış önceki dönemlere göre tabi.
https://i.hizliresim.com/feQERK.png
Son çeyrekte devreye alınan ve 1200 ton kapasiteli PAC ile toplamda 2019 yılında 8,5 bin ton satış yapılmış.
Bilançoda göze çarpan son çeyrekte %10 lara düşen brüt kar marjı... Ortalama %22 lerden bu denli çarpıcı düşüşte üretim maliyetlerini artıran unsur nedir? Bunun için dipnotlara baktığımızda ilk 9 ayda 12 mil dan 26 milyona çıkan İLK MADDE VE MALZEME GİDERİ kalenın Selülozmi brüt kar marjını %10 lara çekmiş.Bu muhtemelen hammadde alımı olabilir ama selüloz fiyatları 5 ay önce şimdikinden daha düşük sanırım 3750 usd ton fiyatı geçen gün görmüştüm bir yerde.Eğer Kasım-Aralık gibi SELÜLOZ hammadde kontrati birazda yüklü yapıldıysa bu artan ürün fiyatlarıyla iyi bir kar marjı yakalayabilir bu çeyrek ve sonrası.
https://i.hizliresim.com/5NxcZj.png
Tabi detay yok bu 12 mil tl lik ilk malzeme giderinin açılımı olmalı belki de bir kısmı Yeni PAC üretim tesisi için alınan makine techizat da olabilir,bilemiyorum....Bu arada Firma bir süredir Güney Afrika yerine SELÜLOZ u Çin den tedarik ettiğini öğrendim.Daha ucuz olduğundan sanırım.
...Son çeyrekte 14 mil ciro var ama bu kadar satıştan sadece 1,5 mil tl brüt kar üretmiş.Genel gider+vergi sonrası aslında zararla kapamış da denebilir.
Faaliyet dışı yani üretimsel olmayan "Yatırım faaliyet" geliri ki Gayrımenkul arsa değerlemesi- bu nakti bir gelir değil o yıla özgüdür ve firmanın satış ciro üretim vs gelirleri içinde değerlendirilmeyen pasif bir kalemdir.
İlk çeyrekte artan fiyatlar kur farkı vs eğer tam kapasite üretim satış yapılırsa ve brüt kar marjı tekrar %25 lere çıkarsa 1,5-2 mil kar üretebilir.
Sayın Anatolien çok teşekkürler 👏👏👏👏
1-Kapasite artışı %65 (8.200+3.800+1.500=13.500)
2-Ürünlere gelen aşırı talep
3-Fiyatlara gelen zam
4-Döviz kurunun sert yükselmesi
Ciroyu %70, Kar marjını da %40 a kadar yükseltebilir.
...SELÜLOZ dediğimiz hammadde su an petrol gibi.Sadece kimya sektöründe değil daha çok ve ağırlıklı olarak KAĞIT KARTON AMBALAJ sektörünün de ana hammaddesi.Ve maalesef %80 gibi ithal girdi dişardan almak zorundayız.
Yerli üretim yetersiz zamanında SEKA vardı kamuya ait selüloz üreten onuda kapattık 3 paraya değerli arazisi için dış baskı ve dayatmalar yanlış politikalar sonucu...Sonuçta bu ülke Selüloz için dışarıya her yıl 2-3 milyar usd para transfer ediyor.
Bize üreten değil tüketen olun dayatması...Vardığımız nokta işte cari açık ,dışa bağımlılık vs.
Zamanında bir yazar ın sanırım Güngör URAS mıydı,bu konuya değinip maliyeti 1 milyar usd tutacak olan yerli selüloz tesisi kurmayı önermişti zengin sanayicilere...
Verusa holding böyle bir yatırımın altından kalkamaz ama kendi tesisi için hammadde de dışa bağımlı olmak yerine kendi çapında ağaç plantasyonu kursa yörede ve bildiğiniz kağıt hamuru ağaç odundan elde ediliyor.
Hem içerde ve dışarda daha ucuza mal eder CMC ve selüloz türevlerini ve pazar payı artar daha çok kar eder...
Düşünün çin li firmalar yerli deterjan gıda vs firmalarının önüne kg 1 usd den CMC satış fiyatı koyuyor. Sen yerli üretici olarak bu fiyata mal edemiyosun.Çinli firma aynı zamanda hammaddesi olan Selülozu da ürettiği için onunla rekabet etme şansın sıfır.
Dostum, Gelecek ile ilgili bir Veri kimse veremez. Bunlar içsel bilgilerdir. Sizin ki de tahminden öteye gidemez ve bir dayanağı olamaz. Yukarıda gerekçelerini söyledim. Siz de söylediniz. Hayal değil, sadece ihtimal olur.
hani derler ya nefes alsın yeter
bizimde fabrika şu aşamada çalışsın üretime devam etsin yeter
kar marjı şu olsun bu olsuna gerek yok şu aşamada
cepten yemesin yeter çoğu işletme daha üretime geçemedi ne zaman geçeceği aşikar
...Özetle ve son söz olarak ,Firmanın aslında üretim faaliyetlerinden ürettiği net kar rakamı 3,3 mil tl dir
43 mil tl satış yapıp %8 net kar marjı çok yetersiz.
Öte yandan,uhdesindeki sanayi arsasını satıp ki bu koşullarda bir ilçede 5-6 mil tl ye satabilmesi başarı olur.Zaten alan da tesis kurma amaçlı alacak,yatırım yapacak vs.Eğer böyle bir satış olursa cok zayıf olan işletme sermayesi güçlenir.Eli daha güçlü olur.
Sevgili izci sizin 3 aylik kar tahmininiz nedir sakıncası yoksa
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
SM-A107F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın anatolien son çeyrekte %10'lara düşen brüt kar marjı muhasebeleştirme farklılığından kaynaklanıyor. Dikkat ederseniz üçüncü çeyrek ile son çeyrek arasındaki dönemde pazarlama giderleri 1.97 milyondan 1.05 milyona düşmüş. Normalde 2.5 milyon civarına çıkması gereken bu gider 1.05' e inmiş.Bu da pazarlama giderlerinin bir kısmının satışların maliyetinde muhasebeleştirildiğini gösteriyor. Dolayısı ile o da brüt karlılığı düşmüş gibi gösterdi.Yani normalde öyle bir düşüş yok.
Dipnotlarda önceden pazarlama giderlerinde takip edilen 1.06 milyon liralık nakliye giderinin satışların maliyetine yansıtıldığı yazılmış zaten. Onu eklediğimizde yine %20 civarlarında brüt marj çıkıyor.
Yıl sonu bu şirket 15 Milyon TL NET kar yazabilir inşaallah.
Geçen sene 9.305 Milyon NET kar yazmış zaten. %65 kapasite artışı da olduğuna göre niye olmasın. Ayrıca bu yıl Döviz müthiş ralli yapıyor. Bu daha hesapta bile yok. %75 ihracat şirketi olduğu unutulmamalı. Hayırlısı bakalım.
Sayin anatolien hammaddeyi de dışardan alıyor demis döviz ralli yapınca sadece satarken degil alirkende ralli yapiyor. Neyse yine uculmus rakamlar kapasite artmis da peki ıstediği gibi mali satabilmis mi yani %65 kapasite artmis ama kar marji dusmus yada ihracat yapamamis olabilir tabii pembe gozlukle bakinca hepsini satmistir bence onemli olan ilk ceyrek degil 6 aylik bize bilgi verir pandemi dönemi.
Fincanın kulpunu yapıyor diyen arkadaş daha mantıklı çanak katlarsa 8.20-3.80=4.40 +8.20 12.60 hedef tabii halka arz sonrası 11 lira haka direnç değilse ytd
2. Temettumu bekliyorum tarihi aciklayin
https://i.hizliresim.com/Kuy29v.png
Yatay bant zırvesi kırılırsa hacimli,gideceği yer belli formasyon gereği.
İzlemeye aldım.
2 kere yüklemişim aynı resmi, bu işlerde henüz acemiyim.:(
Kimya sektöründe ihracat Nisan ayında (geçen senenin nisan ayına göre) %13 daralmış. İlk çeyrekte ise %2.5'luk bir genişleme var.
Kaynak: https://twitter.com/fekonomig/status...390080/photo/1
Sn Anatolien şirketin yaptığı iş ile ilgili çok faydalı bilgiler vermiş.Tesekkur ederiz.
Her şeyden önce kısmet bu işler. Hisseyi bulmak, almak yetmiyor...
Son durum anlık
https://i.hizliresim.com/q4C9kc.png
Anlık kademeler
https://i.hizliresim.com/BYTatx.png
Kulp tamamlanmış olabilir bugün YTD
https://i.hizliresim.com/fV9Ael.png