Bu haberin linki var mı?
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Bu haberin linki var mı?
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Google'da "Bahri Kesici Açıklma" diye aradım, ancak gerçekten o okuduğum haberden bu kadar umutlu, mutlu, bu bürokratın karakteri ve çalışkanlığı hakkında bilgi edinebilecek veriler elde etmedim. Kısaca bir sürü zırva söylenmiş. Meteorolojik gelişmeler vesaire denmiş... Açıklamada o kadar çok tekrar ve geveleme var ki, netliğini de anlayamadım. Zaten Türkiye'de herhangi bir bürokratın söylediğinin hiç bir önemi yok, baş ne derse o oluyor.
Vadeli kontratlar -1.62 ila -1.82% bandında giderek açıldı. Vadeliler şu anda 74.46'larda işlem görüyor. Hissede açılışın bu vaziyette 74.10 ila 74.20 civarı olması mümkün.
Lufthansa, Ryanair, THYAO ve Pegasus'u, tek bir grafikte 1 veya 2 yıllık olarak karşılaştırma atacak olan var mıdır :)
Güzel bir test oldu...Asya virüs sıkıntısı nedeniyle tüm dünyada havayolları ciddi satış yedi...pegi kuvvetli toparladı...bu hafta umarım 80 üzerine atarız, bu durumda bilançoyla 100 lü fiyatlar denenir diyebiliriz... ama öncelikle, en geç bir hafta içinde 80 üzerine atmalı.
Şu anlamsız Sabiha kararı olmasaydı. Şimdi, 100'lerde halay çekiyor olacaktık.
Çok gerilerde kaldık.
Not: Kimse Pegi'nin son bir yılda üç kat arttığını söylemesin. Dün dündür, bugün bugündür. Artışlar, 2019'da kaldı. 2020'de henüz eksideyiz.
Bro, biliyorum, bu malda pozisyonun var. Çoğumuzun var. ve eminim herkes para kazanmak istiyor, yoksa burada işimiz yok.
Ancak lütfen gerçeklere bir bakalım... Dün dündür, bugün bugündür gibi bir şey maalesef şu anda çok daha işlemiyor.
Sabiha kararı olmasa da 100'lerde halay çekmezdik, bilanço döneminde oraya gelirdi. Ancak bugün böyle yapacak bir şey yok.
Emin ol burada pozisyonu olan herkes için "ulan bunu satıp GARAN alırdık" diyor.
http://m.airporthaber.com/havacilik-...i-savundu.html
"Havalimanımızda pist bakım ve tamir çalışmalarının devam etmesi ve zaman zaman etkili olan meteorolojik şartlar nedeniyle uçuş emniyetinin sağlanması için ilave sefer izni verilmedi. İkinci pist çalışmalarının tamamlanmasının ardından hava yolu şirketlerinin ilave uçuş izinleri yeniden değerlendirilerek şartların uygun olması halinde söz konusu izinler verilecek.”
herkes her veriyi elde edip, ayni yontemle analizi yapsa tek yonlu hareketler olacagi icin borsa da para kazanma isi zorlasirdi. siz bence bu kadar negatif dusunuyorsaniz eger, yatirim yonunuzu net bir sekilde belirleyin bu hissede .pozitif dusunuyorum ve yatirimima sahip cikiyorum orta vade de . tabi yarin sabah ne olur biter belli degil havacilik sektoru bu ..
bol kazanclar ..
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2. Pistin yapımı bu sene sonunda bitecek görünüyor. Haberlerde vardiyalı çalışıldığı söyleniyor. Bence gecikme olmadan bitirirler.
Pegasus gibi şirketler yatırımını bir yılı düşünerek yapamazlar. Yeni pistin açılmasını düşünerek hareket edecekler. Yatırımda bir değişiklik olmayacaktır. Şirket büyümeye devam edecek.
SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Umutlar bir bir tukendi.uykular haram oldu gençliğim bak talanda oldu çok sevdim yalan oldu zalim geceler.bu şarkı gibisiniz güzel bir hayel
1. Yeni pistin hikayesi 5 yıldır var. Yanlış hatırlamıyorsam orijinal teslim tarihi 2017 veya 2018 yılının yazıydı. Geldiğimiz nokta bu. Asıl hikaye, bir uçak alırken tshirt alır gibi almıyorsun. 10 yıllık talep giriyorsun abilere. Bu sebeple pistin açılmasının ertelenmesi sıkıntı.
2. yeni pist açılınca herkes gaza gelmesin. yeni pist açıldığında eskisi 6 ay bakıma girecek. Bu sebeple çift pist ile çalışma konusuna, yeni pistin açılması artı 6 ay ekleyin lütfen.
Size katılıyorum.
Ama Türkiye borsa tarihi gereksiz gazlamalar, ve şişen balonların gerçeklerle yüzleşmesi anında feci bir şekilde patlaması ile doludur. THYAO'ya bakınız lütfen 5 yıllık grafiğe.
Pegasus konusunda bunu söylemiyorum, gerçekten burada defalarca bahsettiğim gibi, hatta THYAO forumunda da bahsedip küfürlendiğim gibi, gerçekten işini mükemmel yapan, Sabancı Holding'de çoooooooooooooook rahat bir hayat geçirebilecekken bu hayatı bırakıp delice bir havayolu şirketi kuran bir yönetimden bahsediyoruz. Her adım düşünülüyor, planlanıyor ve havacılık trendleri mükemmel zamanlarda görülüyor. İç piyasanın taleplerine çok doğru cevaplar veriliyor.
Ancak bir havalimanı vesaire gibi konularda önü kesilebiliyor. Başka bir tanımı yok bunun.
Atatürk Havalimanı'nın sözleşmesi 8 ay erken feshedildi diye bizim vergilerimizden 389 milyon Euro TAV'a ödendi. Şak diye. Bakın tekrar ediyorum, yalnızca 8 ay bekleyemedik yeni havaalaanı için (bu tarz şeyler planlı yapılmalı değil mi? Türkiye'nin en büyük projesini yapıyorsun, ve sırf başka kaygılardan erken açıyorsun). İki nokta bir milyar TL. Bakın bu dünyanın herhangi bir gelişmiş ülkesinde yeri yerinden oynatırdı. Devlet, bir özel şirkete, sözleşmeyi gereksiz yere erken feshetti diye yarım milyar dolar tazminat ödüyor...
Bunu yapan bir zihniyet, eminim ki Pegasus'un da gözünün yaşına bakmaz.
Benim yönüm çok netti zaten, 15 Ocak'a kadar.
Düşüşün ana sebebi corona virüsü zannıma göre.Tahminimce abartılıyor ve bir kaç gün içinde unutulacak ve bu da en çok düşen havayolu şirketlerine yarayacak.Şu anda Amerika da artıya geçti ve petrol de düşüyor.Dolayısı ile yarından itibaren kayıpları telâfi edeceğiz gibi görünüyorsa da bunlar kişisel fikrim olup yatırım tavsiyesi değildir.
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günlük tl bazlı trend görünümü.
Ek 24146
virüs konusunda, who nun şimdilik acil duruma geçmeye gerek yok kararı ile dow iyi toparladı. American Airlines %4 eksi açmıştı, şu an %2,5 artıya geçmiş durumda.
Sabaha kadar tekrar bozulma olmazsa yarın sabah %2-3 artı açabiliriz.
Nedir bu havayollarının çektiği ya. Roller coaster gibi.
Bu virüs meselesi unutuldu gibi gözükse de Çin'den gelen haberler olayın çok ciddi boyutlarda olduğu ve hükümet tarafından gizlendiği yönünde.Dolayısı ile önümüzdeki günler havayolu şirketleri için zorlu geçeceğe benziyor.
[https://s2]
Korkutan Koronavirüs açıklaması: Bulaşıcı özelliği artıyor
Haberler*|*Dünya26.01.2020 - 22:55
[https://i]
Çinli yetkililer ülkede 2 bine yakın kişiye bulaşan yeni koronavirüs'ün kuluçka döneminde, yani hastalarda hiçbir belirti ortaya çıkmadığı dönemde de insandan insana bulaştığını açıkladı.
Çin Sağlık Bakanı Ma Xiaowei de virüsün bulaşıcılık özelliğinin artmakta olduğunu duyurdu.
BBC Türkçe'de yer alan habere göre, şu ana kadar 56 kişinin virüs nedeniyle öldüğü belirtiliyor. Virüs nedeniyle bazı kentlerde seyahat kısıtlamaları var.
Salgının ortaya çıktığı Vuhan kenti ise karantina koşullarında.
Pazar günü bir açıklama yapan Çinli yetkililer, her türlü yaban hayvanı ticaretinin yasaklandığını duyurdu.
Virüsün hayvanlardan insanlara bulaştığı düşünülüyor fakat bunun nasıl olduğu henüz tespit edilmiş değil.
İnsanlarda virüsün kuluçka döneminin, yani hiçbir belirti göstermediği dönemin 1-14 gün arası sürdüğü tahmin ediliyor.
Bu süreçte insanlar hasta olduklarını bilmeden etrafındakilere virüsü bulaştırabiliyor.
Son Güncelleme : 26.01.2020 - 23:52
Benzer Haberler
[https://i]
Elazığ'daki deprem Filistin'de hissedildi
ABD'nin Houston kentinde patlama
Çin'de koronavirüs camileri kapattırdı
'Koronavirüs'ün mikroskopla çekilen görüntüsü yayınlandı! İşte dünyayı korkutan...
Alım fırsatı bence ama mangal gibi yürek olması lâzım insanda.
Brent tipi petrol fiyatları 59 Dolar'ın altına, Teksas tipi petrol fiyatları ise 53 Dolar'ın altına indi.
Petrol fiyatları, bu hızla daha da aşağı inecek gibi duruyor.
Petrol fiyatlarının aşağıya inmesi Pegi'nin maliyetlerini de aşağıya çekecektir.
Korona virüsü ile ilgili, havayolları içerisinde en az etkilenecek olan Pegi'dir.
Pegi'nin uçakları orta menzillidir ve uçtuğu ülkeler bellidir.
https://i.hizliresim.com/2OLanO.png
https://i.hizliresim.com/lQJZ3p.png
Vakıf yatırımın kar tahmini doğru çıkarsa şu anda 6.2 olan f/k , 5,5 a düşecek.Hisse 86 seviyesini görürken f/k değeri 8 'e ulaşmıştı.Ya vakıf yatırım 4.çeyrek kar tahmininde pintilik yapmışsa?
günlük tl bazlı
https://i.hizliresim.com/RgmDOG.png
Felaket tellallığına gerek yok...mevsim olarak zaten iç hat uçuşları ağırlıkta, ayrıca Pegasus zaten ağırlıklı geliri iç hatlardan...neden uçacak yolcu bulunmasın. Ülkemizde resmî bir vaka bile yaşanmamış, niye bu abartı??? İş ciddiye binerse diye ütopik ihtimalleri düşünmeye gerek yok...zaten uçak düşebilir, ihtimali düşük olsa da, hiç binmemek de çözüm olabilir.
Bu bahane ile teknik önemli destekler kırıldı..bu nedenle 70 altında bir süre takılabilir...bu da alım fırsatı olacaktır...zaten bu ay Pegasus un başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir...bilançoya 1-2 hafta kala bilanço alınmaya başlanır...bu arada virüs konusu da yatışmış olur.
Ahmet aynen, ben de illimunati giriyor hesaplara diye duydum.
Böyle saçma sapan şeylerle kendilerinizi kandırmayın...
Üstad, 69.50 seviyesi biraz kritik sanırım, 72.50 zaten kırıldı, 69.50'de 60'lara sarkma riski görüyorum şahsen. Bu fikirde misiniz?
Bilanço dönemi öncesinde harika bir alım fırsatı olabilir bu. Şu analistler beklentileri açıklamaya başlasın, bir de o sırada virüs konusunda biraz netlik kazanırsa.
Unuttuğumuz şey, Çin Borsa'sı 3 Şubat'ta açılıyor, o zamana kadar bir gelişme olmazsa, eksi 10 gibi bir kırmızıya uyanırsak, işin rengi biraz değişir o gün.
Bu arada gelirlerin %52'si uluslararası uçuşlardna diye biliyorum, yatırımcı sunumunda o şekilde yazıyor. Ancak uçuşlar Avrupa'ya zaten çoğu :)
15 Ocak'tan beri var bir bahtsızlık...
Ben o cümleleri petrolün düşüşünden ve hitap ettiği coğrafya nedeniyle Pegasus’un bu krizden az etkilenece varsayımına istinaden yazmıştım. Bu riskin şakası yok. risk ortadan kalkarsa hissenin toparlamasını beklerim ama iş büyürse zaten hepimiz hayatı etkileneceği için iyimser olmak için bir neden aramam.
Konunun uzmanı değilim ama işler yolunda giderse kuluçka süresi 15 gün olan virüsün şubat ortasında tepe noktasını görüp ardından düşmesini umuyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Naçizane tavsiyem felaket tellallarını fazla okuma...Japonya da nükleer sızıntı olunca, Japon kardeşlerimiz için göz yaşı bile dökmüştüm...öyle abartı yorumlar okumuştum...en son İran da üçüncü dünya yavaşı çıkıyordu.
Her zaman olumsuzluklar olabilir, ama %1 ihtimale göre yatırım yapılmaz..Hayatı buna göre organize edemeyiz..yoksa köye dönüp, tarım ve hayvancılıkla yaşamı idame ettirmemiz lazım.
Ayrıca bu hastalığa yakalanan herkes ölmüyor...ölenlerin hemen hepsi 60 yaş üstü...yarıdan çoğu 70 yaş üstü...ağır bir grip gibi düşünmek lazım...zaten her yıl binlerce insan gripten ölüyor...bu yıl 3-5 bin kişi daha fazladan ölür..hepsi bu.
Size katılıyorum ve şahane bir alım fırsatı var diyorum havayolu şirketlerinin tümünde.Tabii yatırım tavsiyesi olarak söylemiyorum,sadece şahsi fikrimdir.
Şu aşamada hala bu kadar umutlu konuşmak... Neyse
Yarasa çorbası icsin kendine gelir
Acaba kaç gün daha üst üste düşmeye devam eder.
Grafikte fibo ikinci durağı 64 tl olarak görülmekte...Ben orayı bekleyemedim,ikinci alımımı yaptım,maliyet 72 'ye düştü.
https://i.hizliresim.com/nbvOya.png
Yara sarmaya başladık.
Yukarılar bizi bekliyor...
Bu hafta kritik.
Bizden başka kimse yok herhalde pegi de... [emoji849]FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.