Dudu dostum,statümüz aynı sayılır yurtdışı hariç...
Tengri de boş degil yani...
Bazen sözcüm gibim oluyor..
Dogruya dogru,yanlışa yanlış demek lazım....
Sivri,eksantrik olmamamak gerek..
Printable View
Hangi partiye oy verdiğinizi kamuoyu ile paylaşmama izniniz var mı?
Yoksa sadece tşk ederim hem ankete katılımınız için hem de o partiye oy vereceğiniz için...
Gönlümüz biraz daha bize yaklaşmanızdı ama şimdilik buda bize yeter...
SİZİN ADINIZA SEVİNDİM VE MUTLU OLDUM...
saygılar/başarılar
https://www.youtube.com/watch?v=ZwU7...ature=youtu.be
Yorumsuz veriyorum.
Syg,
Benim başarı kriterlerim bunlar
Buna benzer şeyler...
Ankara Belediyesi muhalefete geçerse bu AKP için bir kayıp olmaz mı?
Emin ol mevcutlarının yanına 4-5 Büyükşehir Belediyesi muhalefet geçerse bu ülkeye GÜNEŞ DOĞAR...
(Antalya olmaz da Denizli olur vs vs)
"Yoksa bu seçimden muhalefet 1 .parti olarak çıkacak demiyorum.."
saygılar/başarılar
Bugun oran alan olmadı sanırım :)
Buarda şu forumdakilerle paraları birleştirsek varya ne işler yaparız fabrika kurarız :) 50-60 milyon temiz çıkar
İstanbul ve ankarayı AKP nin kaybetme olasılığı yok.. Daha doğrusu ülkede oluşan siyasi haritanın ufak tefek değişiklikler dışında değişme şansı yok.. Her geçen gün hane halkları daha fakir olucak, daha çabuk hastalanacak, daha çok işsiz kalacak.. Daha çok mutsuz kitleler yetişecek.. Soluduğunuz hava zehirli, yediğiniz yemek hormonlu..biraz şansınız ve vaktiniz varsa belki uzun vadede borsadan yaşantınızı iyi yaşamak için kazanç elde edebilirsiniz.. Altın alırsınız dolar yada sadece paranızın alım gücünü koruyacaksınız güncel zamanda.. Mevduat yavaş yavaş ölüm demek bu ülkede.. Ve böyle devam edicek..
Mevduat dışında başka konular da forumda belki de hiç yazmamışımdır.Hakikaten şu tanzim satış biber patlıcan olayı bu ülkenin yurttaşı insanı olarak beni çok üzdü çok yaraladı ülkem adına üzüldüm bu ülkenin yarınları çocukları için kaygılandım.Uzay,bilim,kodlama,teknoloji,tasarım öğreniyor öğretiliyor artık avrupa okullarında eğitimlerde.. Ya bizde 21.yy insanlarımız domatesi 1 tl daha ucuza almak için yüzlerce metre kuyruk oluşturuyor yazık günah ülkemize.oysa öyle güzel öyle iyi insanlar yaşıyor ki bu ülkenin topraklarında.. ne hale geldik biz robotik kodlama öğretilen dışarısı dış dünya onun çocukları anne babaları..iki kilo domates için kuyruğa giren çocuklar o çocukların anne babaları..bilemiyorum müthiş rahatsız oldum çocuklarım çocuklarımız için endişelendim.Tarım yok üretim sanayii yok teknoloji yok.tanzim satış noktalarıyla gurur duyan bir ülkenin ufkuyla çocuklarımıza nasıl bir gelecek bırakabiliriz ?
Tengri ye ver..
Kuyruktaki fakir fukara!! nın nasıl hala AKP yandaşcılığı yaptığını izlesin..
Hayaller hayalle 31 mart dan sonra bilmem ne imiş de..
Seçimin sonucu çoktan belli diyoruz..
Yok ankarayı kaybedecekmiş..
Reis in her gün geçtiği yolların belediyesi CHP olacak ha..
Reis de böyle birşeyi izin verecek
Vallahi CHP yi hazineye devreder yine de izin verilmez böyle bişiye..
Bu sosyalistlerin hepsi hayalperest yoksa sadece çakmaları mı..
Boldladigim ve altini cizdigim yer aklima su siiri getirdi. :)
Yavaş yavaş ölürler / Pablo Neruda
Yavaş yavaş ölürler
Seyahat etmeyenler,
Yavaş yavaş ölürler okumayanlar,
müzik dinlemeyenler,
vicdanlarında hoş görmeyi barındırmayanlar.
Yavaş yavaş ölürler,
İzzetinefislerini yıkanlar
Hiçbir zaman yardım istemeyenler.
Yavaş yavaş ölürler
Alışkanlıklara esir olanlar,
her gün aynı yolları yürüyenler,
Ufuklarını genişletmeyen ve
değiştirmeyenler,
Elbiselerinin rengini değiştirme riskine bile girmeyen,
veya bir yabancı ile konuşmayanlar.
Yavaş yavaş ölürler
İhtiraslardan ve verdikleri heyecanlardan kaçınanlar,
tamir edilen kırık kalplerin gözlerindeki pırıltıyı
görmek istemekten kaçınanlar
yavaş yavaş ölürler.
Yavaş yavaş ölürler
Aşkta veya işte bedbaht olup istikamet değiştirmeyenler,
Rüyalarını gerçekleştirmek için risk almayanlar,
Hayatlarında bir kez dahi mantıklı tavsiyelerin
dışına çıkmamış olanlar.
Yavaş yavaş ölürler.
Risk almazsaniz yavas yavas olursunuz mevduatta..
Syg,
Yoldaşlarım ve/veya muhalif arkadaşlarım
Aktrollerin sizi yılgınlığa düşürmesine izin vermeyin...
Sizi yılgınlağa düşürüp sandığa gitmekden caydırmaya çalışıyorlar
YALVARIYORUM SİZE AKTROLLERİN OYUNUNA GELMEYİN...
ELİMİZDEKİ VERİLER 31 MART GECESİNİN SABAHI, BU ÜLKENİN ÜZERİNE GÜNEŞ BİR BAŞKA DOĞACAK...
EMİN OLUN....
saygılar/başarılar
BDDK aylık raporu yayınlandı. Aralık 2018 itibariyle rakamlar;
1 milyon ve üzeri TL mevduatı olan yurt içi yerleşik 161.800 kişi (TL,Döviz,Katılım hesabı ve kıymetli madenler dahil edilmiştir)
Ortalama mevduat vadesi ise 1-3 ay oldu
http://www.bddk.org.tr/BultenAylik/
https://resmim.net/f/6QirE5.jpg
https://resmim.net/f/bzxxUn.jpg
akp iktidarında genel olarak insanların zenginliği arttı. lakin bu artış üreterek olmadı. tam tersine insanlar tembelleşti. zenginleşme nasıl oldu? rant ekonomisi ile oldu, her taraf inşaat alanı yapıldı, yollar yapıldı, uzaklar yakın oldu. neticede türkiye nüfuzunun yarısı olan kesim, köylü kısmının tarlaları değer kazandı. oturduk yerde zenginleşti, tarlada çalışmak zoruna gitti, şehre taşındı, tarlayı sattı. para var harcadı, toplum üretmeden zenginleşti, harcadı, dış borç fizana ulaştı. sonuç, üretmeyen toplum, yüksek enflasyonla karşılaşınca homurdanmaya başladı.
tembelleşen köylünün boşalttığı, ekmediği toprakları kim ekecek? arap ülkelerinden toprak alabilir misiniz? onlar arsa, tarla alabilir. zaman içinde ülke topraklarını onlar sahiplenip, yurt tutabilirler. türkler de anadoluya böyle sahip olmadı mı?
Yoldaş Batman
Mevcut belediyelerin yanına 4-5 büyükşehir belediyesi eklenebilirse ertesi gün "erken seçim "tartışmaları başlar...
O zaman onu da konuşuruz...
Sence bu yeterince parlak bir güneş değil mi?
Hiç bozmayın moralinizi şimdilik durum iyi ancak son 50 günde ne olur bilemem
O yüzden diyorum son bir hafta kalana kadar bu görüşümü revize etme hakkım saklıdır diye...
saygılar/başarılar
Pozisyonu koru tabiki. Ama stop lossun olsun. 50k varsa ornegin 5.27 den aynanin karsisina gec ulan bir eve 550 bin gayme sayiyoruz olsun 5k dolardan zarar edelim edeceksek ellam.
O halde 5.17 senin stop loss un olacak. Sartsiz kosulsuz burada satacaksin. Lami cimi yok
Diyelim yukseldi pozisyonu artirmak icin acele etme. Direnclerin asilmasini bekle ve piramit seklinde pozisyon artir.
Ornegin bir sonraki direnc 5,36 da. Burada bir yuzde 20 lik daha al. Sonra 5.55 i gecti mi bir yuzde 10 daha al. Senin maliyetin 5,33 olur bu durumda.
Simdi ben Turkiyeye donecem. Istersen senin yatirim danismanin olabilirim. [emoji1]
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Millet avrupaya kaciyor, biz turkiye donuyoruz. Ulan yoksa bu secimler milat mi olacak. [emoji3]
Köylü neden tembelleşti onu iyi incelmek lazım. bak size örnek vereyim. iktidar güneydoğuda tüm toprak sahiplerine. destekleme adı altında dönüm başı para veriyor her yıl. adam bu parayı alıyor. sonra yan gelip yatıyor.
demem oki köylüyü tembelleştiren bu devlet. üretme diyor bir nevi.kaç dönümün var 50 dönüm var benim her yıl 50 bin tl alıyorum. neden mazotu traktörü ağacta budamı ilacı gübresi işçisi ile uğraşayım.üretimi durduran bu iktidar. üretme ben öderim size yıllık destekleme adı altında parınızı diyor
Yakinda olmasini bekledigim global krize kendimi hazirladim.
Ilk basta malta da ki evi sattik. 4 yil once aldigimiz fiyatin iki katina ustelik. Ederini buldumu satacaksin
.........
Peki burada evimiz olmayacak mi. Elbet olacak ama cok dusuk maliyetle ve ustelik 10 ya da 20 yillik banka kredisi ile. Faizler burada yillik yuzde 3 civari konutta. Aylik degil bak yillik. Yani aylik ortalama 0.25 gibi bir sey.
.......
Arabalari da sattim. Biraz birikimde vardi. Simdi bu parayi fona yatiracagim ama risksiz. Yillik kazanci yuzde 4 ya da 5 olacak.
......
Biraz Turkiye dedik. Aile ozlemi, malum 2 yasinda da bir cocuk var. Oda biraz ailemi tanisin, turkceyi ogrensin. Ne calismanin sonu var ne de kazanmanin. Simdi yasamayacaksak ne zaman yasayacagiz. Biz zaten siradan bir evli cift gibi olmadik. Gezdik dolastik. Insanlar bize cocuk olunca gezemezsiniz dedi ams benim oglan 21 ayda 30 dan fazla ucak yolculugu yapti. Haftada ingiltere ye gidiyor.
......
Bu yil kismetse Turkiye de bir ev almak istiyorum. 10 15 yillik bir ev alip icini kendim dekore etmek istiyorum. Bu ev benim omurlu evim olacak. Oyle satmayi falan dusunmeyecegim
.....
Daha genciz, elbet Turkiye de calisacagiz. Insallah hayalini kurdugumuz sirketi de acacagiz ve avrupaya hizmet vermeye devam edecegiz
.....
Demem o ki hayat kisa ve boktan seylerin sizleri uzmesine izin vermeyin. Para pul bunlar kazanilir. Onemli olan bu hayattan ne istedigini bilmek, ac gozlu olmamak. Hayat senin istedigin kadardir
.....
Ben babami ani bir kalp krizi ile 63 yasinda kaybettim. Adam tam rahata erecekken obur dunyaya goctu. Bir anda, aniden oluverdi.
Hayati yasayin, zaman zaten cok hizli geciyor. Cok sey istemeyin. Bol bol anilar biriktirin, paraniz varsa da harcayin.
Ve cocuklariniz icin kendi hayatinizdan odun vermeyin, ona dogruyu ogretin o zaten kendi yolunu cizer, aksi taktirde simarik, baba parasina guvenen bir velet olur.
Biraz uzun bir yazi oldu.
1968 doğumluyum...80 darbesinden önce 70 lı yıllarda (ikinci yarısında) vardı kuyruklar...Çünkü 1974 yılında başarılı Kıbrıs harekatı ile KKTC kurulmuştu ve ambargo yemiştik...O yüzden ÜLKE ONURUMUZLA yokluklar vardı...Yoksa insanlarda para vardı alabilecek o malları...Hatta karaborsadan çok daha pahalı bile alabilecek durum vardı ve bulursak alabiliyorduk kat kat ederine...Alım gücü vardı yani...Ben bizzat babamla, annemle yaşadım, gördüm o günleri...
Ama 2019 yılı TARİHİ sebze kuyrukları, olağanüstü bir savaş ve ambargodan dolayı sebze yokluğundan değil, insanların fakirleşmesi ve alım güçlerinin düşmesinden oluştu...Sadece 3-5 TL daha ucuza domates, biber, patlıcan alabilmek için insanlar onurlarını ayaklar altına alarak belki de çoğunlukla istemeyerek sebze kuyruklarına girmek zorunda kalıyorlar...
Aradaki farkı algılamak lazım, düşünmek lazım, sorgulamak lazım, beyin lazım...
Onemli bir yazi olmus..
Gencler icin yol gosterici..
Syg,
Sizin gibi entelektüel birikimi fazla olan birisi için dünyanın her yeri ayrı güzeldir. Ülkemizde de çok rahat yaşarsınız. Başka ülkelerde de yaşar ve mutlu olmayı bilirsiniz . Birikimli olan gençlerin geleceği her zaman parlaktır. Etrafınızda ışık yayacaginiza eminim. Her şey gönlünüzce olsun . Ülkedede zamanla herşey yoluna girecektir. Başarılar dilerim. Inşallah yatırımlarla ülkemize faydalı olursunuz ...
Altina imzami atarim bu yazinin.
1971 de borc harc bir aile isi kurdu babam turizm sektorunde.
12 yasinda iken ben de basladim calismaya, tum aile calistik, 32 sene sonra 2001 krizi sonrasi tasfiye ettik.
Ve ailece aslinda hayatin ne kadar guzel oldugunu gorduk. :)
Syg,
Orneginiz biraz komik olmus. Donum basi destekleme dediginiz sey 13-14 lira birsey
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.