y....k bank bu
Printable View
y....k bank bu
aracı kurum aradı.bizce satın kağıt değişin gitmiyor diyor.alım zamanı galiba onlar için.beni bile aradıklarına göre piyasada üç beş lotun peşine düşmüşler demek ki....
Son anda calim attim
borsaya bak çay demle yaprak süt ve besi diye bi şirket varmış. eyy yaprak bank yöneticileri bakın ve feyz alın
http://www.hisse.net/topluluk/showth...31#post2860031
bedelliyle sağdılar futbolculuk oynuyorlar...
bencamine kaydılar sanayilere çıtır dan nefes aldırdılar bangalara vursunlar eccük yukarlara doğru sanayileri dağıtsınlar sonra bida forsa bankalarla aşa sanayiler mefta gelsin nakit mali sektöre asels eregl krdmd tuprs froto bunlar riskli gördüklerim e koçun sanayisinden çıkar bangaya gelir :party: ytddd
bofa da yaprağı sevmiyor. godumun yaprağı... garan halk ak a al vermiş...
http://eborsahaber.com/96350/2018/gu...siklige-gitti/
Bunlara düşüşü bildiğimiz halde ucuzdur diye kademeli aldığımız için böyle yaptılar
aslında kademeli satmamız lazim di açıktan sırtlarına kırbacı vurmayı da biliriz de
elalemin malı ile neysee derler bizim orda.
bizim orda elalemin malı ile açık yapanı hava mava fark etmez düzlüğe çekerler öldürene kadar dövdükten sonra bırakırlar.
20 yıldır hep düşük sermayeli , patron hissesi,düşük lotlu Hisseleri alıp sattım.artik bikktim ,üç lota takla atan patron ve spek hisselerinden.hepsini sattım.bundan sonra benim ucbes lotun yolunu gozlemeyecek hisse diye ykbnk hissesi aldım.burdaki patron yada spek artık Hisseyi kim baskiliyor ise buda aynı mok. Piyasa sıkıştıkca zora giren gözünü küçük yatırımcıya dikiyor. Sanırım dolar alip borsadan uzaklaşmak en iyisi .daha fazla aç köpek besleyemem.
bu nasıl baskıdır anlamak zor...
Baskı maskı yok
Lot saymaca yok..
Özel bankaların kredi genişleme hızları eksi 20 lerde
Ciddi bir batık kredi üzerinde oturuluyor..
Büyüme nin yavaşlaması bekleniyor..
Bu durumda batak krediler daha da büyük sorun haline gelecek..
Konkordatolar ın zincirleme etkiye dönüşmesinden korkuluyor..
Kredi satamayan bankalar mecbur mevduat faizlerini düşürmeye başladılar..
Son 6 ayda yüzde 50 ile yüzde 100 arasında her şeye zam geldi..
Vatandaş "ne oluyoruz" modunda..
Bankacılık sektöründe şu an hiçbir beklenti yok..Ucuz mu ucuz..
Ama beklenti olmadığı sürece malı yüklenen de olmaz..
Neden burada aylarca malda oturup maliyet yapim..
Hareket başlasın girerim diye herkes birbirine bakıyor..
Bunun üstüne kasım 15 20 gibi yabancı fonlar EM pozlarını kapamaya başlarlar..
Kasım aralık ocak 15-20 ye kadar "GENELDE" sakin geçer bizim piyasalar..
KY hep şaşırır..
En fişek gibi giden hisseler batak hisselerdir..
Batakdan çıkma beklentisinin baz etkisi öyle büyüktür ki hisse dibine göre 2-3 kat gider..
Beklenti ve bunun marjinal etkisi..+ zamanlama..
keza zaten 3 kat gitmiş bir hissede gelen süper bilanço nunda fiyat üzerinde etkisi azdır..
KY bunları tutturamaz hep
Her seferinde vay efendim lot sayıyorlar benim kinin peşindeler..
garan ve akbnk daki hareketler sizi aldatmasın.
Banka bazlı "görece" iyi durumda da olabilir , ama daha büyük ihtimal endeks deki ağırlıkları yüksek olduğundan mecburen alıyorlar veya satıyorlar..Amaç tamamen vob ...
Tahtada hareketi bir görelim ucundan kıyısından tutarız elbet..
Patron hissesi değil bu tavan tavan gitsin de alıma izin vermesin..
1.82 altında maliyet bile düşürmem..
Dostum 2011 yılından beri bu banka yatırımcısına kuruş kazandirmamis. Diğer bankalar da öyle. ozamandamı batık krediler,%50-100 arasında gezen zamlar vardı. 8 yıl yatırımcı soyulmuş.tablo bu.patron Hisseleri bile bu kadar yatırımcıyı yolmamistir. Fazla îyi niyetli bir yaklaşım
Konuya birde döviz bazında bakarsak:2011 yılında dolar yaklaşık 1,8 TL civarında idi.hissede 3,6 rakamlar yaklaşık geçmiş zaman.yani 2 dolar bozup 1 hisse alıyormuşuz.bugun 1 dolara 3 hisse alıyoruz.yani2011 yılında hisse alan bugün dolar bazında %90-95 zararda. şurada 6 ay olmadı piyasa karisalı.hisse 2001 kirizini yaşıyor bugün.ama 8 yıl önce den anlamış satmaya başlamış 😂
O zaman ben bütün elimdekileri satıyorum.
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bize reset çeken eller
Yunanistan ile brezilyayı ve rusyayı notlayan tayfa ile aynı
ama burada önemli bir kalite farkı var burası Türkiye
öyle boşa rasyo işlemez
11 milyonluk Yunanistan ile karıştırdılar heralde.
şuan gelen verilerde bile şaşkınlar hays zittir sattım amma demeye başladılar bkz usd bazlı grafiklere.
neyse şu ikili dipmi 80.000 --70.000 neyi göreceksek görelimde işimize bakalim
adam diyor resetlendi piyasa onu satıyor eee halen mal almak için sotede bekliyor
neyi bekliyorsun batmışsak daha kötü olacak
ama batmamışsak .:party:
daha nette batıp batmayacığımızı bilmiyoruz
hele biri onu analiz etsin bana batacağımızı belgelesin Türkiye nin niye malda kalayım manyakmıyız?
yapı kredinin ağustosta 2026 eurobondu 62 leri görmüştü kuponu şuan aynı bono 91.50 lara gelmiş
eee yabancı eurobond cephesinde sıkıntı yoku fiyatlıyor
tahta yapıcı burda ayar peşinde.
ayar vereceksen gel 1.50 kucağına canim.
yersen tam gaz....
kentuf ne batması kim didi sana okumadım gerileri sevmim:)
2011 yılından beri pirim Yok hissede.2011 yılında ozsermaye 15 milyar civarında iken bugün 40 milyar.%160 civarında büyümüş. Şimdi efendim batık krediler varmışmis.iyi var ne kadar ? 9 milyar. Ne olmuş teminat almadan mı vermiş bu öküzler bukadar parayı.mesela akene vermişler. Ödemezse soğuk su mu içecek üstüne.yoksa akköklerin tüyünü mü yolacak?.Yabancı raporlarina göre %10 a cikacakmis karşılıksız krediler bankacılık sektöründe.235 milyar kredi dağıtmış son bilanco da.bunlar harbi salakmıs ya hiç teminat almadan bukadar para vermiş.hadi harbi salak olsun bu para gitsin.ortaya 0.7 defter değeri ile işlem gören bir banka çıkar.bugunku fiyat yine kelepir.cunku aktif büyüklüğü yerinde duracak ve bugünkü yıllık kara yakın kâr gelmeye devam edecek.bugunku fiyatı saçma. Bence yakında sattıkları malı yerine koymak için birbirini yerler
Bir yakınım is arkadaşına 15 bin TL krediye kefil olmuş 2012 yılında.tainler cikmis,yollar ayrilmis,arkadas olduklarinibbile unutmuslar.bankadan yazi gelir,gel borcunu ode diye.esas borçlu ortada yok,işten çıkmış, bankanın umrunda değil.kefili sensin,seni buldum senden alirim diyor.aceleside yok faiz işliyor.15 bin çıkmış 60 bin TL olmuş.yakinim odeyemem dedi.alsana kredi diye bugünkü yüksek faiz ortamında borç verdi.birde ordan kazandı. Bankalar için borcunu Ödemeyen müşteri iyi müşteridir.zevk fiyatlar bu işten.ayrica şimdi borcunu ödemeyen müşteri bahanesiyle hisseyi ölü eşek fiyatına düşürüp topluyorlar.
İsbanka bağlı iş girişim şirketinin %90 sahibi olduğu ve 20 milyon dolar bağladığı ortopro isimli şirkete 20 milyon TL Kredi veren yapı kredi bankası bu kredi karşılığı tüm şirket hisselerini teminat olarak aldı 2_3 yıl önce idi. Dolar 3,5 civarında.20 milyon dolarlık mala karşı 6 milyon dolar.musteride kardeş banka.isbankin ben bu borcu odemiyorum deme şansı bile yok.adi kötüye çıkar.essek gibi öder yani.ona rağmen koca şirket küçük bir borca karşılık rehin.
Karşılıksız krediler miş peh! Örnekleri yukarı hem bireysel hem kurumsal.buna rağmen batık kredi olmaz mı? Olur onuda vergiden düşer olmadı kredi garanti fonu vardı o ne işe yarar.ordan öder
Formda benden başka yazan da kalmamış.milleti nasıl biktirmiş köpek soyları
Baskıya bak.1.66 yandığı anda 1.65 yakarak kırmızı gösterip can sıkıyor.o.ç.ler. otomatik pilot robota bağlamışlar
100 milyon hacim yapan hisseye bak.1,5 milyon lotla süründüruluyor. Lot çokmuş, bura denizmiş.zengin godoman hissesiymiş. Ucbeşi aramazlarmis.peh.bunlar hepsinden aç, zavallı.
Bugün cuma boş geçmeyelim beyler.😂
seneler önce Akinonya da olmuş bu olay akinolu dedem anlatıydı.
bir genel kurula gitmişler
yaşlı bir amca sormuş demiş ki siz 70 yıl önce halka açıkmıydınız
ceo genel müdür yatırımcılar birbirne bakmışlar cevap verememişler
vardık ama halka açıkmıydık bilmiyoruz demiş.
demek vardınız öylemi demiş adam.
teşekkür edilmiş.
Adam olana çok şey ifade eder.
y....k bank
7_8 yıl önce hesap açtım bu bankadan.hesap ücreti almayacaz dediler.ilk yıl almadılar.ikinci yıl 40 TL kitlediler.gittim hesabı kapatırım , söz verdiniz iade edin şu parayı dedim.banka politikamız bu dediler.dedim yatırım hesabından ayda en 200-500 arası komisyon ödüyorum.yilda 40 TL için değer mi dedim.hesap kitapta mı bilmorsunuz dedim ,banka politikası yine dediler.neyse hesabı isbanka virmanladim.kapattim.ardindan 40 defa aradılar.bende politikam bu dedim.40 TL lik telefon faturası kitledim. Piyasa fiyatı neden burda sanırım bu iş bilmezliktir. Eminim son 6-7 yılda enaz 20-30 bin TL komisyon ücreti odemisimdir.40 TL için kaçırdıkları paraya bak.okuz lan bunlar.
o zamanlar hepsi öyleydi, iş vsde öyleydi hele garanti felaketti çünkü parasal bolluk vardı, nispeten bizde bile negatif faiz vardı. şimdi fena şekilde paraya muhtaçlar. bakın kredi reklamları neredeyse bitti bize paranızı altınınızı getirin hoşgeldin faizi reklamları dönüyor. zamanın ruhu...
yurtdışından parayı getirip bol kepçe dağıttılar şimdi hepsi terso oldu. o zamanlar faiz yükseltilmeliydi yavaş yavaş. zamanında kademeli yükseltilseydi tahminim şu sıralar usd 4 altı faiz %15ler seviyelerinde olabilir stabil devam eder, ekonomi nispeten güçlü olurdu.
farkında değiliz bir miktar ülke hariç ekonomiler iyi durumda. o yüzden bizim tedbiri elden bırakmamız lazım ama seçim üstüne seçim olunca durmadan seçim ekonomisi oluyor.. son 5 senede 7 seçim mi ne olmuş ben artık hatırlamıyorum kaç tane oy attık.
Vayyyy be ,koca Koç'un hisseyi düşürdükleri duruma bak.0.34 defter değeri,3 fk ve iki kademeye sikistirilmis hisse fiyatı.
1,65 -1,66 bir hafta ya yakın böyle fiyatı sikistirmisler hisse fiyatını. Hisse senedi fiyatı patronun şerefi derler, sanırım İtalyan ortak sorunlu.bizim koctan şüphemiz yoktan....
usd grafiğinde günlüklerde 36sentte bir gapı, aylıklarda 1.79 usdde gapları görünüyor. 179u bir gün kapatır da vay be bu hisse 25-30 sentti der miyiz bir gün aceba