ttraktoru bizim satip çıktığımız noktadasiniz , bilginiz olsun
yatırım tavsiyesi degildir
Printable View
"Bu atamalar bir önceki dönemin atamaları olarak değerlendirilemez, bu atamalar köklü Merkez Bankacılığını kazımak anlamına geliyor. Ali Çufadar ve Orhan Kandar, bankaya 1988’de girmiş, çekirdekten yetişme Merkez Bankacıdır.
Merkez bankasını İstanbul yerine Saraya taşışınlar.Yer bol nasıl olsa.
Dth lar orda durdukca birsey olmaz
Isterse bilal i atasin mb basina ki bence gokcek vb biri gorev alir bunlarin yerine adamlar muthis maden buldu
Döviz ve tl mevduatların kendi içindeki nominal değeri aynı kalmak şartıyla bu dediğin doğru .. ancak kuru ne kadar alttan yukarıya çekerlerse ara seviyelerde ters dolarizasyon miktarı görece artacaktır; tipik ky yatırımcı psikolojine göre..
Fakat korkarım ki bu kur oyununu kurgulayanlar fena halde yanılabilirler...
Su an turkiye faizleri cazip carry tradeciler geliyor laflari cok donuyor. 2002 senesine hatirlayanlar 2002-2010 arasi carry taradeciler dolari cok dusuk tutup guzel faiz kazanmisti. Bu durumun gene olma ihtimali var mi? O gunlerle bu gunu kiyaslarsak farklar benzerlikler nedir?
Uğur Civelek'ten bayram sonrası uyarısı! Halkın Ekonomisi- 07 Ağustos 2019- Ulusal Kanal
https://youtu.be/lKc51gfpyeU
Evet ama döviz fiyatı artınca TL para arzı sabit olduğu için dolarizasyon oranı birden yükseliyor. Örneğin 10TL için %68'e fırlayıveriyor.
Ayrıca DTH'taki döviz satılsa dahi yine elinde TL olan başka birisi (muhtemelen bir TL mevduatçı) satın alacak.
O nedenle yüksek kur fiyatı ile ters dolarizasyona ulaşmak mümkün değil bence.
Tam terisne dolarizasyon artacaktır.
Zira dolarizasyonun tanımı : Dövizin TL karşılığı / (Para arzındaki TL+ Dövizin TL karşılığı )
Bu teknik nedenden dolayı merkez bankası ihracatı gözetmeksizin döviz fiyatının aşağıya basılmasına izin veriyor olabilir.
Öte yandan bildiğim kadarıyla ortada bir carry trade hikayesi de son birkaç yıldır yok.. cari açığın finansmanı ağırlıklı olarak mb rezervi ve net hata noksanla karşılandı.. sonrasında da cari açık kalmadı zaten..
Tüm bunlara rağmen üzerine faiz indirimine rağmen kur ısrarcı bir şekilde düşmeye devam ediyor..
Bu düşüş dthların çözülmesi yerine tam tersi artmasına yol açıyor.. yani halkımız inanılmaz bir feraset örneği göstererek düştükçe alıyor..
Ben bunu daha önceki yazılarımda hayatta kalma içgüdüsü olarak da tasvir etmiştim.. netice itibariyle eşyanın tabiatına ters olaylar kurgulanıyor.. ve bunu kurgulayanların amacının ikinci faza kendi açılarından en az hasarla geçmek olduğunu düşünmeye başladım 🙂
Tabii nereden döner nereye gider ne zaman koparın cvpları bilinmez.. netice itibariyle seviyelerin nihai belirleyicisi akbabaların pozisyon derinliği ve tercihleridir.. her zamanki gibi..
son 2-3 haftada (ama özellikle bıktırıcı biçimde son 4-5 gün) doları düşürerek vatandaşın satmasını beklediler, bir deney yaptılar.. özellikle 1 milyondan fazla elde kalmış konutun dolarların çözülerek satın alınmasını istiyorlardı (among other things)..
ama başarısız oldular.. son haftada yaklaşık satılan 1 milyar doların tamamı kurumlarca yapılmış.. vatandaş pozisyonunu korumuş..
7 den sonra 5.15 e düşür sonra 6.20'ye çıkar sonra tekrar 5.45 e getir.. böyle abuk hareketlerin olmasını engellemiyorsan başarısızsın demektir.. vatandaş satmaz demiştik.. nitekim.. satmamış.. hatta "dolarda düşüş kaçınılmaz" diyenlerin bile bugün aldığını gördük..
https://i.hizliresim.com/P7lq35.png
Bu haber bana hedeflenen bir seviye olduğunu ve o seviyeye gelmiş bulunduğumuzu düşündürüyor.
Siz ne dersiniz?
mahalle maçında topun sahibi olan çocuk (genelde bakkalın oğludur) kuralları koyan çocuktur
şayet faullü oynayıp, onun topuyla ona gol atıp mahallede rezil edersen, birgün topunu alıp gidebilir
jp morgan (5.90 hedefi) haberine verilen tepkinin başlangıç seviyeleri 5.40 lı seviyeler.. ancak bir kez 6.20 lere kadar gelince bunun yarattığı enflasyon ve fiyatlama mekanizmasındaki sakatlıkları hesap ederek tekrar geriye aynı nokta hedeflenmemeliydi.. illa böyle bir şey yapılacaksa 6 civarında bir seviye daha makul olabilirdi.. bunların has adamları olan emlakçılar bile halkın 6 dan once doları satmayacağını biliyor ama bunlar bilmiyor..
hedef çok büyük,şimdiki mikro doz afyon ile KY'i uyutuyorlar. uyanın artık uyanın.MB bankasından yine görevden almalar olmuş olursa olsun hiç bir önemi yok. ciddiye bile almayın.geçen ulusta MB ye yakın geçtim. şöyle baktım ülkeye yararsız koskocaman bir taş yığını gördüm. Durmuş yılmaz sonrası MB zaten devredışıydı. 10 sene oldu,şimdi yeni uyanıyorlar. KY böyledir işte, 10 senede ancak uyanıyorlar.
Dolar aksam aksam gene hareketlenmis. Simdi sabah 9 da daha piyasa acilmadan kafasina yiyecegini bile bile kac gundur kim aliyor gece dolari?
Istanbul secimi iptal olduktan sonra bu şüpheli doviz satisi basladi.
Piyasa dususu asla degil şok aniden 4 5 kuruş birden düşürüyor
O zamanlar bu satisin supheli oldugunu söylemiştim.
Bu kamu bankalari qnb fln bu kdr dolari nerden buldu da satti ?? Bilancolari berbat hepsinin doviz satacak durumda degiller
Kimse sormadi bunu cok ilginc.
Hangi dolari sattilar
Swap masaliyla ortuyorlar gibi geliyor bana en basindan beri
Bugun gelen kamu lar alici haberi sattiklarini yerine koyma hamlesi bariz
Mb de rezerv yok !!
Doviz borcu var !!
Ama her gun yuklu dolar satışı var
Nasil oluyor ?
Dur.baba anlatayım
Simdi swap var bro onu aliyon burdan satiyon vs.
Bunlar bariz haciladi dth lari :kahkah:
Yillardir izlerim kuru boyle dusus ilk kez goruyorum hicbir habere tepki bile vermedi
Son 4 gunde real zar ruble hepsi % 2 ser cakildi tl hepsinde % 1 artti
Fed etkili ama fed sadece tl ye mi gecerli ki hicbieseye tepki veremedi
eleman bbht de "12 yılımızı kredi alıp belediyede emsalleri arttırıp bina yapmakla harcadık" dedi.. "emsal" konusunu duyunca sanki hisse.net emlak topiğinde bu konuları (özellikle inşaat emsalleri) yogun biçimde dile getirdiğimiz 4-5 yıl öncesini hatırladım.. o zamanlar malum kesimin trolleri mesailerini "ekonomik mucizeden" bahsederek ve yogunlaşmanın (betonlaşma) o kadar da kötü bir şey olmadığını anlatmakla geçiriyorlardı..
14-05-2019, 17:28 #6925 vicente vicente şu an forumda
Kıdemli Üye
Duhul
Feb 2017
Gönderi
10,230
Dth larla trade ediyor kuru baskiliyor benim gordugum bu
Dth i sattik baba senin paran uctu olayi degil
Getirin ordan purplee in dolari satalim 6.05 den
Alttan dun sattığımız stonhandin dolarlari ile yerine koyariz ...
Bu isin ilk basladigi gun farketmistim bunu :yes:
Bu isin ilk gunu istanbul secimi iptal olduğu gündü
Puanlamada usd dip seviyelerde
Bademlerin en sevdiği şey bu sıra benjaminin kısmetine dalma.🤪
hedef XX, alımlar kademeli. kuru laflara karın tok. şerbetliyiz evelallah. 3,4 ta ne dediysek bugünde aynısı gram oynama yok.sadece iznik çinili kambiyo karakolu riski artıyor.işte bu beni sinirlendiriyor. terse kalan KY'e oh iyi olmuş geber. KY kazanınca hoppp birader nereye,gel bakalım birazını ver. kapitalizm mi lan bu. yoksa komünizm mi. ben söyleyim bu sistem katır bir sistem. anası at, babası eşek.
Belkide vatandaşın dolar bozdurması için, bozdurduktan sonraki hamlesini planlıyor.
Bunu vadeli faizleri 14-15 e düşünce yapacak belki.
Eğer vatandaşın dolar bozmasını istiyorsa, 20-30 kuruş girmiş vatandaşa, bak düşüyor, boz, fazla kaybetme..! demek kadar aptal bir arguman olamaz.
Eğer böyleyse bunlar bu milleti tanımıyor demektir.
Aynı cümleyi 2. İst. seçim kararı öncesi de kurdum.
Bunu göze alamazlar, böyle bir aptallık yapmazlar dedim.
Ama yaptılar.
Tokadı da yediler.
Benim pek aklım ermez bu para arzı, dth bozma işi felana. Aklımın erdiği işleri, kulağımın duyduğu, gözlerimin gördüklerini ise yazamam. Yazmak çok kolay da hayatının geri kalanı zehir olacaksa susmak daha evladır. Bakıyorum yine herkes kahvehanede bir masanın köşesine gerilmiş, döktürüyor. Hacı amcanın göz zinasını '' güzele bakmak sevaptır '' lafının arkasına saklanarak övmesine benzer yazılar.
Döviz neden alınır ? Herkes kendi cevabına göre işlemini yapar. Burada uçacak, göçecek diyerek KPSS sınavında hissetmenize gerek yok. Her zaman dediğim gibi gereksiz höykürmelerin arasında sn. rxpu, sn. cimri ve grafik destekli çok teknik- özel bilgi içeren yazılar kaynıyor. Bazen 15 sayfa okumak zorunda kalıyoruz ana fikri yakalamak için. Hepimizin yararına olan ; kısa, öz, kaliteli yazıya ulaşmak... Okuduğunuz için teşekkürler.
yok efendim son zaman brezilya, g.afrika vs diğer EM paraları değer kaybediyorken, türk lirası nasıl olur da ayrışmış falan diye bi geyik var..
4 sene evvel real 4.25 gördüğünde TL 2.90 idi.. real'in yükselmiş hali 3.90 şu an.. aynı şekilde zar 4 sene evvel 14-15 idi, bugün yine 14-15.. diğer tüm EM paralarının yatay seyrettiği 4 senede TL %150 gitti, şu anki düşmüş hali bile 2 misli yukarıda 2015 yaz fiyatlarına göre.. alavere dalavere TL muazzam bi değer kaybına uğradı, ve bunun temel ekonomik göstergelerle hiç bi alakası yoktu, maksat belliydi, lakin maksadın hasıl olamadığı ortaya çıktı.. şimdi bu muazzam köpük yavaş yavaş geri alınacak, mesele bundan ibaret..
Sayın canım işkenceci modlarım. Zaten sinirliyken burası trol doluyor. Gitgide sabrım tsşıyor. Şimdi ben bunlara soy sop 7 ceddini gelmişini geçmişini geleceğini ölüsünü dirisini gibisinden eccücüh argo kelimeler içeren bir nebze, bak küçücük yani minnacık küfürcükler etsem acaba engellemeseniz olur dimi [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Direk üçgene başarım 🤣🤣🤣
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Ankara'da, iş insanı Zinnur Erol (48) tartıştığı kimliği belirsiz kişi tarafından aracında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Zanlı Süleyman Sağlam, Altındağ ilçesindeki Karapürçek Polis Merkezi önünde intihar etti.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/t...nde_infaz.html