evet kesinlikle tahmin saatinde burada olurdu :)
Printable View
evet kesinlikle tahmin saatinde burada olurdu :)
Jale'de durum ne verdi mi vermedi mi bir şey?
gpg günü yaklaşık %0.08 artışla kapamış. güzel oldu. bugünde kötü olsaydı moral bozacaktı.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fi5 15.50 ppfler nedense cacik oldu.eskuden mevduatin uzerine 1.1.5 koyardı.bence sebebi misal fi5 fonun icine azucik devlet tahvili ve eser miktarda kita sertifika falan koymus .demek tadini bozmus bunlar.yayla corbasina limon sıkılmış gibi.oysa ist ,gecenin 2 sinde ful ceken iskembeciler gibi.
Borsadaki düşüşler, içeriğinde % 80 ve üzeri hisse bulunduran fonların performansını analiz etmek için bulunmaz bir fırsat. Mesela EID fonu, 25 Temmuz'da 102 bin seviyelerinden başlayan ve 22 Ağustos'ta 95 binde son bulan (yaklaşık 7 bin puanlık) düzeltme hareketinde cüz'i de olsa prim yapmış. TCD ise gayet esaslı bir getiri sağlamış.
Bahsettiğiniz tarihleri görünce TEFAŞ'a bir baktım. O 25 temmuz- 22 aug arasinda OBP de 2.10 getirmis. Tabi devlet tahvili faktoru de var burada. Sizce nasıl performansı sizce?
Okt 19,66 mk.
Ben yarın OBP fonundan alacağım biraz. OKT den zamanında çıkıp buna gecseydim oldukça iyi bir getiri elde edecekmisim. GPG, TCD ve OBP olarak devam etme kararı aldım.
Genellikle hisse ağırlıklı fonlarla ilgileniyorum üstadım, geçen gün de yazdığım gibi yakın gelecekte hisse portföyünü tamamen bu tip bir fon sepetine kaydıracağım.:) İçeriğinde % 51 ve üzeri hisse senedi bulunan değişken fonlar bu kapsamın dışında olacaklar. Fon seçiminde aradığım temel 2 kriter var; bunlardan en önemlisi portföy dağılım raporlarının şeffaf olması. Ay içerisinde neyi, kaçtan alıp kaçtan satmışlar görmem lazım. Benden agresif davranışlar sergiliyorlarsa yatırım tercihime göre o fonu kesinlikle almam. Diğer önemli konu kurumsal bir kimliğe sahip olması. O adını bile bilmediğim bazı kurumların fonlarını noterden tasdikli getiri garantili belge getirseler yine de almam.:)
Naçizane..Fon sepetinin belli bir kısmı ( o sizin risk anlayışınıza göre değişir tabiki) muhakkak valörsüz fonlarda (PPF) tutulmalı. % 15-20 aralığı makul gibi duruyor. Özellikle hisse ağırlıklı değişken fonlarda yaşanması muhtemel -hızlı- geri çekilmelerde fırsat yaratması bakımından. OBP T+1 valörlü gibi gözükse de 13.30 dan önce yaptığınız satışın parası ertesi gün 14.30 da hesabınıza girecek, haliyle yeni fon alımındaki birim pay fiyatı bir sonraki günün kapanışına kalacak.
* Sanırım fon piyasasında saat:13.30 dan sonra fon alışı ya da satışı yapılmaması gerektiğini daha önce yazmıştım.
Vay be neredeyse TCD'siz bir akşam 😃 eksiklik hissediyorum ☺
İş bankasının privia değişken fon hakkında bilgisi olan var mı acaba??
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Petrol fonu yarın patlar, eski fiyata dönüyor.
Artan pay sayısıyla girecek yeni para güncel faizli enstrümanlar olacağı için getiri düşecektir. Kısa vadede artan yatırımcı sayısı düşen getiriyle başka fona yönelecektir haliyle o yüzden yeni pay ilave etmiyor olabilirler diye tahmin ediyorum. Tabi sadece tahmin benim ki :)
İst yi ben de obp ye dondurecegim. Obp de fena değil GPG ye göre valor avantajı var.gpg,tcd ve obp devam edeceğim.
SM-N9000Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Getirisi çokta iç açıcı gelmedi bana. Aşağıda görebilirsiniz.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=TBP
oda olabilir
aslında bu 2 sindende daha iyi
45 derecelik var hepsinde tabi.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=EIB
İşbank 801 ve 808'e alternatif olarak ne alınabilir ? Getirileri iyice kuşa döndü. T+0 olan fonlar hangileriydi ?