tarihe bakmak yeterli
Printable View
Bilanci bugun aciklanacak sanirim
Bilanço korktuğum gibi değil. Temkinli devam.
TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bilanco gayet guzel. Ben cok begendim.
Ait oldugu donem Nisan+Mayis+Haziran en belirsiz aylar.
Tabi ki 1.05 milyar TL tutarindaki temettu/nakit cikisi olmadan onceki rakamlar bunlar.
Yonetimin yilsonu beklentisi de yil basina gore daha olumlu.
Kar da piyasa beklentisinin uzerinde gelmis.
Yolun acik olsun efes
Arkadaşlar şu bizim çok bilmiş mali müşairimiz nerede?Efes 382 milyon kar açıkladıktan sonra kalp spazmı mı geçirdi?Sesi soluğu çıkmıyor.Haa özledim mi tabi ki hayır...
Konsolide Net Borç/FAVÖK (BMKÖ) oranımız ise 30 Haziran 2020 itibarıyla 1,1x seviyesine iyileşmiştir (onceki 1.5x)
Uluslararası bira operasyonlarımızın Serbest Nakit Akımı operasyonel karlılıktaki artış ve yatırım
harcamalarındaki düşüşün etkisiyle geçen senenin seviyesinin neredeyse iki katına çıkarak 2020 yılının ikinci
çeyreğinde 1.182,7 milyon TL seviyesinde gerçekleşmiştir.
Daha ne olsun :)
bilanço nataliii :)
ccola performansı çok iyi o kurtarıyor mevzuyu
kur stabilizasyonu ile etaP sadece 14 milyon zarar yazmış buda bu dönem karlılığı pek baskılamamış
yurt dışı bira iyi toparlamış
serbest nakit konusunda şirkete katılmıyorum başka finansal hakkında yazmış olabilirler :)
kredi çekip nakti arttırıp serbest nakit yarattım demenin manası ne ?
Temettüden sonra düşer tabi
ccola olumluyum bira ile ilgili değişen pek bişey yok
beklenti üstü karı sağlayan bira değil ccola unutmayın
bu bılanco sadece nostaljı ıcın var edeılmıs bence feyk
Faaliyet raporundan:
Faaliyet gösterdiğimiz tüm operasyonlarda KOVİD-19’un etkileri hacimler üzerinde önemli ölçüde baskı oluşturmasına rağmen, orta-tek haneli büyüme kaydeden Rusya bira operasyonları sayesinde uluslararası bira operasyonlarımızın satış hacmi bu dönemde geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre sabit kalmıştır.
Rusya bira pazarının sürpriz yapacağından bahsetmiştim haftalardır ısrarla.
Bence bilanço süper. Temettü ödemesini bile hesaplayınca borçluluk rasyosunda ciddi bir artış yok.
Ayrıca, toplam bira satışlarında sadece %10 civarı bir yeri olan Türkiye bira hacmi %20'ye yakın düşmüş olsa da satış gelirleri ve kardaki düşüş çok daha az.
Bira gelirlerinde aslan payını alan Rusya'da ise hacimde artış var. Bu demektir ki Carlsberg'den pazar payı alınıyor. Onlar küçülürken AB Inbev Efes büyüyor.
Bu mesajına, 2. çeyrekten sonra dağıtılan temettüyü de hesaplayınca net borç/favök'ün 1.7x'lere çıkacağını belirterek cevap vermiştim. Bir de geçmişle kıyaslayayım dedim. 2016 sonunda bu oran 1.9x, 2017 sonunda ise 1.4x imiş.
Bu yıl sonu ise 2. yarı yıl performansına bağlı olarak 1.3x civarına tekrar düşebilir.
Yani şirketin dağıtmış olduğu 1 milyar TL'lik temettü aslında şirkete hiç yük olmadığı gibi bundan sonra da her yıl bu civarda bir temettü dağıtması bence gayet olası.
Neden 2016/2017 ile kıyasladın derseniz, döviz ve faiz krizi yaşanmadan, finansal rasyoların dramatik bozulması öncesi olduğundan. Bugün Anadolu Efes, gerek bira pazarı, gerek meşrubat pazarındaki faaliyetleri ile kriz öncesine göre aynı sağlamlıkta ve güçte yoluna devam ediyor.
Carlsberg henüz 2. çeyrek finansal raporlarını yayınlamamış ve sanırım bugün yayınlayacaklar. Bulabilseydim onların Rusya pazarındaki performansı ile AB Inbev Efes'i kıyaslayacaktım.
Şu ana kadarki veriler, artık AB Inbev Efes'in tartışmasız Rusya pazar lideri olduğunu gösteriyor ve bu şirketin %50 pay ile ortağı EBI (Anadolu Efes'in %100 iştiraki)
Daha önümüzde bu "+1 dinlenmiş" konseptin gelecekte şirkete katkılar sağlayacağını da bilmiyoruz. Gerçi ben hızlı bir google search yaptım ve özellikle bazı Belçikalı markaların da 2 kere fermante edildiği ile ilgili bilgiler gördüm lakin tam olarak Efes'in uyguladığı fermantasyon ile arasındaki farkın ne olduğunu bilmiyorum.
CCI tarafında, özellikle Pakistan pazarında ciddi büyüme potansiyeli var. Coca Cola'nın pazar lideri olmadığı ender ülkelerden biri Pakistan 200 milyon nüfusu ile. Ben hem TCCC'nin hem de CCI'nin bu konuda bir şeyler yapacağını düşünüyorum.
Anadolu Etap ise halen kapalı kutu. Muazzam yatırımlar yapıldı ama şirketin tüm bilgileri saklanıyor yatırımcılardan.
Anadolu Efes'in yakın zamanda su kefiri, hindistan cevizi suyu kefiri, kombucha gibi hazır tüketilebilir gazlı soğuk içecek sektörüne de gireceğini tahmin ediyorum.
Finansal tabloda bir kalem var dikkatimi çekti hisse satınalma opsiyonu yeniden değerleme karı 63 milyon gelir kaydı yapılmış gerçekten yaratıcılıkta Efes yönetimi bir harika 😅😅😅
ruslar pandemide çay içip, pestil ve dut yemişler :)
şimdi sırada rusya'nın bulduğu aşıya, dünya sağlık örgütünden onay alması var.bu hem rubleyi patlatacaktır, hemde pandeminin rusya'da bittiğinin tescillenmesi demek olacaktır.pandemiden kurtulan ruslar bu sefer pestil,dut ve çay üçlüsüne zıvanadan çıkmış gibi saldıracaktır.natali öyle diyor :)))
Bir arkadaşım var, böyle rus mus muhabbeti yapardı, sonra gitti 4 5 sene önce ukrayna sonra rusyaya, 1 çocuğu olan afeti devran bir ablaya aşık oldu, beraber filan yaşadılar ama kadın sonra bunu istemedi, belki 5 6 sene oldu buraya döneli ama hala bunalımda elin çocuklu dul karısı yüzünden. Natali filan muhabbeti iyi de gerçekte öyle olmuyor natali bizim yiğitleri duvardan duvara vuruyor dikkat etmek lazım natali bacıma.
valla ben nataliyi duvardan duvara vurup rusya'ya postaladım :) çocuk istedi yapmadım.serüven sweta, lera daha bir sürü isimle devam etti.hiç aşık olmadım.olan hisselere oldu.çünkü hisselerimi hislerime harcadım.iyi ki yapmışım.şimdi yaş 50, umrumda değil ruslar :)
güzel bilançoyu harcadılar bugün ne zaman güzel bir haber gelse endeks hep eksi :vk:
Merhabalar,
AEFES 2020/6 bilançosuna göre çıkardığım tablo ve analizleri aşağıdaki linkte paylaşıyorum. Faydalı olması dileğiyle.
Link: https://mutesebbist100.blogspot.com/...e-analizi.html
Saygılar
yabancı takas oranı her gün artıyor, ben gayet rahatım.şirketim aşının bulunduğu ülkede pazar lideri, petrol fiyatları toparladı.ruble güçleniyor.pekde umrumda değil türk borsası...biraz sabır.
yabancı takasının düzenli artıyor olması olumlu. malesef şirket türk borsasında fiyatlandığından temel analizdeki haklılıkların fiyata yansımıyor.
dün carlsberg'ün raporuna baktım doğu avrupada (ukrayna ve rusya) hacimde %2.4 büyümüş. AB Inbev Efes'de biraz daha fazla büyüdü Rusya pazarında.
Yıl sonu rakamları önemli tabi ama ben artık AB Inbev Efes'in Rusya'da tartışmasız pazar lideri olacağını düşünüyorum ki zaten geçen yıl Moskova'da pazar lideri olmuşlardı.
Açıkcası ben carlsberg'in pazar kaybedeceğini ve ab inbev efes'in elindeki local ucuz markalarla pazarını büyüteceğini bekliyordum. Lakin pazarın en büyük 2 oyuncusu hem ab inbev efes, hem carlsberg (nispeten daha az da olsa) satış hacimlerini büyütüyorlarsa evet Ruslar pandemide abanıyor biraya :)
Haftaya hedef fiyat güncellemeleri gelir bakalim 35 tl derler mi.
Satista düşüşe rağmen karda artis var. Iyi zamanda muhteşem bilanco gelir. Bistin en iyi temettu kağıdı olacak bu gidisle
SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim büfe 200 efes kapattığı gunlerin
Aksine dünkü Artı 1 satışı 1300
Yapmış demekki piyasa sevmiş
Tadını lezzetini 😁😎
Yıl sonu satışlarda 100 150 milyonluk
Bir satış artışı olur diye düşünüyorum
Vede diğer markalarda tırpanlama görülür sebebi
Tadı ağız da nefeste bira kokusu bırakmıyor uflesen 50 promili
Geçmezsin 😁
+1 i tuborg bulmuş, sizin haberiniz yok :) aşıyı da izmir'liler bulmuş, ruslar değil :))
bir ileri iki geri bu şekilde daha kaç ay bekleyeceğim bakalım.:thumbdown:
Yabancı (özellikle Citi) sakin sakin toplamaya devam ediyor.
Yaz sonrası bira mevsimi biter ve kagıt tamamıyla spekülasyonla salınır. Ben 3. Ceyrek sonunda cok guzel sonuclar geleceğini düşünüyorum.