dostum uzun vadede dolar yukselip patlayacak
durum iyi degil
Printable View
Farkındamısınız hisse fonlar artık tam anlamıyla borsa artışına göre artmaya başladı.önceden örneğin borsa 0.50 artarsa fonlar 1, 1.5 .2 gibi artıyordu.şimdi bundan eser yok.tte gibi fonları saymıyorum
Acc 0,04%
eıd 0,04%
fph -0,03%
gl1 0,60%
gmr 0,76%
mac 0,21%
mps 0,75%
tcd 0,51%
tkf 0,64%
tte 3,78%
ydı 1,02%
xu100 0,21%
TTE çok yükseldi. Almaya korkar oldum.
Son endeks hareketlerimde mac ve mps fonları dışında sağlıklı hareket eden yok.tcd anlamsız hareketler yapıyor.Ne aldığı ne sattığını anlamak çok zor.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ZPC için bugünkü TEFAS fiyatı: 1,860264
ZPC için şu anki güncel fiyat: 1,864609
TCD'nin hisse dışında yatırımları var mı ? Değişken fon sözde ama sanırım hisse ağırlıklı hep.
TPF, TCD fon katılım belgesi de içeriyordu.Ama TPF bile TCD'den ürktü ki onu elden çıkartmış artık.TCD ile yolları ayırmış.
İkiside aynı kurumun fonları TPF'nin bir bildiği vardır herhalde.
Bugun eksi getirmesini beklerken ,positif kapatti.evet ayrirmis tcd yiSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eib tahminen 0.10-0.13 gibi gelir. Kesin sonuç görebilen var mı?
Bence bunun açıklaması düşen hisseleri satmış olmaları olabilir sattıkları için bist yükselince telafi edemediler. Bunu bilerek mi yapıyorlar bilmiyorum ama tacirlerin hisse fonu normal gidiyor. Sırf çıkış olsun diyede fonu duraksatmak çok mantıklı değilde sonuçta hangi şirket kendine zarar verir.
Devamlı yukarı gidiyor. Ara sıra 3-4 günlük düzeltme oluyor sonra devam. En azından kasımdan beri böyle. Bist gibi İran ve virüs olayına tepki verdi. Temkinli olarak girilebilir. Ytd.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...68efc457dd.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Gpg -0.22 yapmış pair trade zarar yazmış hisse alımına da başlamış, beni engellemişlerdi farklı hesaptan girip bakıyorum arada.
SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugünkü olanlarda gösterdiki vakti olup takip edebilecek ve birazda hisse bilgisi olanlar için fon işi iş değil.
Endeks gözünün önünde yükseliyor sen elin kolun bağlı seyrediyorsun.
Endeks düşecem ben diye bas bas bağırıyor sen öyle seyrediyorsun.
Ayrıca,
Öğleden önce fon alacan, hem o günü hemde ertesi günü tahmin etmen gerekiyor.
Çıkacan o gün sonunu tahmin edecen.
Aslında hiçte kolay iş değil fon işi.
Evet.borsanin istikrarli cikisinda fonlar iyidi.zamanim olmadigindan kolaydi benim icin.simdi ise her fon asiri risk iceriyor ve +1 valor bile risk olmaya basladi satis icinSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hangi portföy'e aitse oradan hesap açılması gerekiyor.
örneğin tacirlerin serbest fonu alınacaksa oradan , osmanlı 'nın ise oradan hesap açılması gerekiyor vb..
sonrasında serbest fon alabilmek için spk'nın zorunlu tuttuğu nitelikli yatırımcı formu var , ben şu kadar mali duruma sahibim , risklerin farkındayım vb.. bir belgeyi onaylamanız lazım.
serbest fon'larda 1 milyon tl'lik zorunluluk olayı ise şöyle (tam emin değilim yanlız)
1 milyon tl 'lik serbest fon almanıza gerek yok , 200K bile alabiliyorsunuz ama finansal piyasalarda 1 milyon tl'lik
mevduatınızın olması gerekiyor gibi bir şey veya benim o kadar param var gibi.
ama emin olduğum illa 1 milyon'luk alınmasına gerek yok.
aracı kurum panelinden dahi serbest fon'u direkt alamıyorsunuz , sanırım bu konuda katı kurallar var.
her yerde gözükmemesi / istek üzerine alınabilmesi / hiçbir şekilde reklamınının yapılmaması yönünde
telefonla veya mail üzerinden aracı kurum'a yazılı emir vermeniz gerekiyor.
normal fonlar gibi istediğiniz gibi girip çıkamıyorsunuz.
benim gireceğim fon'da 15 günde bir giriş çıkış imkanı var / ve değerleme fiyatıda 15 günde bir belirleniyor.
risk faktörü çok yüksek o yüzden şu an için kimseye önermiyorum vebal almak istemem.
serbest fonlarda viop kullanım oranları yüksek düzeylere çıkabiliyor ve fon'da hiçbir kısıtlama yok.
şu kadar hisse tutucam , repo vb.. gibi kısıtlamalar yok , istediği gibi değiştirebilirler fonu.
%10 stopaj yok , yönetim gider kesintisi var diğer fonlardaki gibi cüzi bir şey.
birde performans ücreti var, genelde bist100'ü baz alıp onun üstündeki getiriden %20-25 gibi bir şey kesiyorlar.
fon'a girdiğiniz tarih ile çıktığınız tarih arasında bist100 %20 yükseldi , fon ise %50 yükseldi
aradaki %30 'un %20'sini kesiyorlar
aşağı yukarı normal %10 stopaj gibi bir şey oluyor , kazandırsında alsın önemli değil :)
aracı kurum üzerinden işlem yapmak bana banka / tefaş gibi güvenli gelmedi.
yarın tcd'den çıkıcam çok extrem bir durum olmazsa haftaya serbest fon'la devam :)
şu an için dediğim gibi önermiyorum , ben giriş yapıp hem fon performansı / aracı kurum şeffaflığı ve haftalık sadece o fon'a sahip kişilere bülten gönderiyorlarmış , bu gibi konularda olumlu şeyler olursa gene yazarım.
** yatırım tavsiyesi değildir ***
Finans senin şu portföyünü öğrenemedik gitti. Sanki günahını gizler gibi saklıyorsun. Ama IPV yi sattın galiba. Şu fonları açıkla da forum bir rahatlasın. Bak Mustafa'ya soruldu mu anında cevaplıyor. Bu kadar ketum olma. Merak etme millet senin fonlara yüklenmez