Kaynak Yeniçağ gazetesi ama güvenilir güvenilmez bilemem. :)
Printable View
Bi doktor arkadaşım perşembe günü kendisi ve ailesi için corona testi yaptıracağını söyledi bir özel İstanbul hastanesinde. Niye perşembe deyince , Çin malı kit ile değil de USA malı kitler perşembe geliyormuş ülkemize , o kitlerle olmak istemiş
Konu dolar . Oldu 6.6 nerdeyse
Hammaddeci arıyor cuma günü.
Gülerek ; abi artık bu fiyatlar kurtarmaz haberin olsun, dolar altı buçuk olduu..
Millet ölüyor ,birileri halen malı nasıl götürürüm derdinde.
Bi baktım depolarına 1 tır malzeme yığıyor. Aynı sanayi sitesindeyiz çünkü..
Insanlarin cogu maastan maasa yasiyordu. Ceplerinde 5 kurus para yok birikim yok. Bi isini kaybetse ortada kalacak. Hatta bazilarinin kredi karti borcu dag gibi
Simdi bu ortamda hem dolar artiyor bunun fiyatlara etkisini yakinda gorecegiz hemde adam isini gecici olarak kaybedecek yada simdiden kaybetti. Devlet yardimida yok gibi bir sey
Sozkonusu milyonlarca insan nasil gecinecek? Haciz ve icralari ertelemek yetmezki. Eninde sonunda alacakli kapiya dayanacak
Dusundukce afakanlar basiyor. Bir tsunami geliyor
BIST bu krizde yüzde yirmi beş civarında düştü. dolar ona uygun bir çıkışla yedi.liranin üzerinde olmalıydı. Demek ki anca yarısı kadar etkilenmiş. Bu hafta çok kritik bir hafta.
Bazı korkularımız daha netleşecek
Koronavirüs salgınıyla mücadele etmek amacıyla Çin'den temin edilen 15 dakikada virüs tespiti yapan hızlı tanı kitleri Türkiye'ye ulaştı.
Çin'in Şanghay kentinden alınan hızlı tanı kitlerini taşıyan Turkish Cargo'ya ait geniş gövdeli kargo uçağı sabaha karşı 04:00 sıralarından Atatürk Hava Limanı'na iniş yaptı.
Burada resmi plakalı minibüsle gelen görevliler tarafından alınan kitler, aynı minibüse konularak Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Çin'den temin edilen toplamda 2 milyon adet hızlı tanı kitinin ilk partisi Türkiye'ye getirilirken kalan kısımlarının ise parça parça getirileceği öğrenildi.
Bana 5 dakika orası gidip bende test yaptırsan mı acaba
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Bu saç kurutma makinesi yalanını ortaya atan da Melih Gökçek bu adamla diğerlerinin benzerliği nasıl da ortaya çıkıyor, Mansu başkanım bir devlet adamı nasıl olur bütün herkese gösteriyor, Belediye'nin bütün imkanlarını halkına seferber etmiş durumda, şu an Melih başkan olsaydı yapacağı ilk iş herhalde Ankara'nın en büyük meydanlarına devasa saç kurutma makinesi dikerek Ankara'yı fönlemek olurdu.
Hükmet sosyal yardım alan 2 milyon aileyi 1000 TL yardım verecekmiş. Zaten bu ailelerin virüs nedeniyle kaybı yok. Asıl yardım edilmesi gereken işlerini yitiren ya da İş yerleri kapatıldığı için maaş alamayacaklar olmalı.
Tüketici güven endeksi yukselmis .. :notr:
Coronayı falan bilmem ama rakamlarla oynamak kadar mahir oldukları başka bir şey yok.
Algı operasyonu üzerinde çalışanların sayısı Ankara şehir hastanesindeki uzman doktor sayısından fazla olduğuna eminim.
Şimdilik sayılar küçük diye Sağlık Bakanı çıkıp şeffaf bir şekilde anlatıyor kabul ediyoruz.
Yarın bu sayılar hoşlanmayacağımız kadar artsın bakın o şeffaflık kalıyor mu?
Bu ay enflasyon da baya eksi gelir artık...:)
Eee. Moral da lazım.
Doğru ve gerçek her zaman mutlu etmez insanı.
Günaydın,tüm forum sakinlerine iyi bir hafta dilerim...
Yanlış,yanlış üstüne yapılıyor,sırf morale etkisi için uzun süredir doları kamu kaynaklarıyla baskılayanlar şimdide borsayı sanal bir biçimde, düşmesi gerektiğinin üzerinde tutuyorlar,özellikle bazı kağıtlarda alıcı hep kamu...
Evet belki hitap ettikleri kesime güven mesajı veriyorlar sonuç; her yerde döne dolaşa nakit arayan yabancılar olması gerektiğinden düşük fiyata dolara sahip oluyor tabi ki öncesin dede kamu desteğiyle düşmeyen borsa hisselerini satıyor
onlar için kazan-kazan durumu peki ya bizim için???
Benim kafamın almadığı da bu,çevremde günlük kazancıyla geçinen esnaf arkadaşlar var,bunlar ne olacak? adamın bağkur ödemesini erteliyorsun,bu adam 3 ay sonra 2 kat mı kazanacak?neyle ödeyecek 2x bağkur parasını?
Bakan,kimse başvurmasın bizde listeler var dedi,ne demek yahu 2 milyon yardıma muhtaç listelenmiş aile? iddia ediyorum bu rakamın %10 nun dan fazla değildir gerçek ihtiyaç sahipleri geri kalanı??? sorular,sorular...
Cevaplarını az çok bildiğimiz ama yinede sormaktan kendimizi alamadığımız sorular...
2018 kur krizinde kapalıçarşı satış fiyatları en çok 6,73TL olarak gözüküyor matriks veri terminalinde.
Günümüze tüfe ile oranlarsak rakam 8,20TL çıkıyor. Tabi arada alınan dolar faizleri ile 8 tl altına inebilir maliyet. En tepeden alanların enflasyona karşı durumları bu. 7,5 üstünde TL'ye geçebilecek oldukça fazla döviz tevdiat hesabı ortaya çıkabilir.
Bir süre önce halk,vakıf gibi kamu bankaları para piyasası fonu vb fonlarını Ziraate devretmişti, dün ben geçen haftanın Para dergisini okuyordum, haftalık fon getirileri sayfasında Ziraatin 3 adet yeni borsa fonu kurduğunu gördüm. Sanırım onlar alım yapıyor son günlerde. Hisse sayfalarında başka arkadaşlar da yazmıştı kamu bankaları hissede alıcı diye...
Bu haber doğruysa asıl şimdi yandık. Suriye'de ilk corona vakası görülmüş:
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/s...ri-272627h.htm
Kur nihayet 6,60 ı da aştı...
Şaka maka ülkelerin en çok isteyeceği virüs şekli sanki bu. Emeklileri ve kronik hastaları yoket para sistemde kalsın gençlerle ve sağlıklılarla devam et. Hem emekli maaşları azalsın hem sağlık sektörünün yükü azalsın. 50 yıl çalışsalar böyle bi virüs yaratamazlardı. Bi yarasa yediler dünya düzeni değişiyor.
Bizim emeklilik sisteminde, biraz azaltsa da (mirasçıların belirli şartlarla emeklilik maaşını nispi de olsa alma durumları mevcut) etkisi öyle Batı ülkelerindeki kadar olmaz sanırım.
Burada ifade etmiştim. Annem hem kocasından kalan Bağkur maaşını hem de babasının 1953 yılında ölmesiyle kalan emekli maaşını almaktaydı ölmeden önce.
Hem de inanın dedemin (küçük bir memurdu) 1953 yılında ölmesiyle kalan emekli maaşı benim Bağkur emeklilik maaşımdan daha yüksek idi...
Bu işsizlik ve de sigortalı rakamları ile bu sistem devletin büyük katkısı olmasa bir gün dayanmaz zaten.
Bizim komşu sokağın karşında oturuyor kocası ve oğlu bizim apartmanda .
Günde üç beş kere sokakta dolaşıyor alışveriş gidiyor vs
65 yaş üstüne ihbar etsek bize de ödül verirler mi acaba
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
direnç 6,76 mıydı arkadaşlar..
Bundan sonra özel bankalardan kolay kolay kredi çekmez kimse sanki. Devlet bankalarına baksanıza ertelemeler faiz silmeler
Etraf düzelirse ( inşallah ) ilk yapacağım işlerden birisi 20 yıldır tek çalıştığım banka olan garantide ki kartlarımı iptal edip devlet bankasına geçeceğim. Hem deli para kazandırıyoruz hem bize faydası yok. Bari devlet kazansın