Yanlış matık ; Doğrusu şöle olacaktı :
Dünya zaten yanıyor, insanlar ölüyor
Yapacak bi şey yok
Bari para kazanalım :kahkah:
Printable View
arkadişler, Dow Weekend -%0.40 olmuş ....Hayırlısı artık
Vahşi kapitalizm her yerde aynı;
Silah gucuyle milyonların paralarini yiyenlerin duzeni bitmek uzere.
En buyuk kale ABD, sonra sirasiyla ulke kendilerinin zanneden diğer dikta rejimlerde..
Temel analize göre kapitalizm de fiyatları ayarlamak için her şey mübah, hisse devri bittiğinin kanıtı, diplerden dip beğenme zamanı.
Bence beş yıla kadar dünyadaki yönetim sistemlerinde ciddi değişiklikler olacak, şimdi haksızlık yapan iktidarların derin düşünme zamanı,
RTLAB ta mağdurlar twitterda TT olmuşsa, maniplasyonunda bir siniri olduğunu ky gostermeli
Günaydın
Valla hacı Onu bunu bilmem
Tuiter pek verified bi kurum mu
Bu sorgulanır
Bundan sonrasını yazem de
Once turamp I sececen ve
Abd elini cebe atıp
Doğu dünyasını bi görecek
Görmezse neyi görüceğini yazmıyım
Madem veterinersin
Heywan dunyasını
Eyi tanıyosundur:)
Turkiyede protesto yapanlar birinci sınıf insanmış, aylarca suren eylemlerde tek bir yağma olayı olmadı.
Kapitalizm, komunizm, dinci cemaatler, özel sektör firmaları falan bunlar aynı şekilde yönetilir:
Yönetime bir ÇETE çöreklenir, pastayı bu çete oturur, hepsini yer
Beyaz yakalılar, ekomistler, gazeteciler, müritler,halkın çoğu kısacası de (kendilerini çok akıllı sandıkları ve kısa vadeli çkarları için) bu güç odağı çeteye yalakalık yaparak, nemalanmaya çalışır
Forumdaki yandaşların mesela bu kategoride beyinleri çalışır ( en iyi örnek "ikigözüm" nickle i kullanıcıdır)
Kaybolan şey değerlerdir, ahlaktır, namustur
Bu sistemler mutlaka gelir paylaşımı orantısızlığı yüzünden duvara toslar bir gün
Çete gider başka yöne çöreklenir, yalakaları da gider çıkarlarına uygun yeni bir yerde yalakalık yapar :kahkah:
Abd kisisel gelirler tarihin en dibinde
Sirket karlari yerleri bir cogu iflas edecek zaten
Issizlik korkunç
%50 kuculme bekleniyor
Ama
Dow 8 bin puan artiyor her gun yesil
Hangi para ile ?
O basilan fed dolari halka reel sektore gitse bu insanlar boyle isyan etmezdi.
Mahalle yaniyor Borsacı sacini tarıyor :)
Türkiye'de böyle prostesto olsun diye dört gözle bekleyenler Allah ıslah etsin bunları ama kiciniza bakarak döner gidersiniz
Sen memursun ve sahibinin sözünden çıkmazsın... 18 yaşındaki yeğenim de senin gibi. Polis olmak için sizin partiye üye olmuş. 6 ay içinde fanatik reisci oldu. Laf söyletmiyo. Ağzından imamoğlu chp eksik olmuyor. Çocuk polis olacağım diye çevresindeki herkesi kaybetmeye başladı.
İlginç bir insan grubusunuz. Yapılan yolsuzlukları ve göz göre göre yapılan hırsızlıkları görmezden geliyorsunuz birde bunun üstüne beğenmiyorsan çek git diyebilecek kadar saçmalıyorsunuz.
Savunduğun kişiler seçimlerde imamlara oy çaldırabilecek kadar ileri seviyede yüzsüz.
Zaten savunuyorsan sende aynı kafadasın. Sizler ülkeyi kendi malınız sanıyorsunuz. Geç bunları kardeşim. Siz kimi, nereden kovuyorsunuz. Ülke sizin tapulu malınız mı?
Zaten elime fırsat geçince gideceğim başka bir ülkeye. Her ne kadar doğduğum, büyüdüğüm yer olsada hiç üzülmeden terkedeceğim bu ülkeyi.
Çünkü bildiğin geri kalmış bir arap ülkesi olduk. Sizin gibi tiplerle zaman harcamaya gerek yok.
Batık çakalların hisseleri, bir kaç zümreyi korumak adına vergilerimizle uçuyor. Bunada ekonomi diyorlar.
Vergiler millete hizmet için toplanır ve hizmet üreterek refah yaratılır, vorsayı suni yukselterek sadece azınlık zümreye hizmet ediliyor.
İnsan düşünen varlıktır, düşünmeye başladığında herşey düzelecek.
Yalnız protestocular yakaladiklarini linç etmeye başlamış dehset videolar var izleyemedim bile
Diger ulkelerden hala ses yok cok ilginc en azindan protestoculara moral acisindan sizinleyiz endiseliyiz denmesi lazim
Cin rusya hadi yahuuu iran bile sus pus
Iran da bunlar olsa 3 abd ucak gemisi coktan yanasmisti
Tarihi fırsatı kacirmamalari lazim
Gezi parkındaki eylemciler hakkaten çok çağdaş ve elit kesimmiş , o dönem bir tane dükkan yağmalanmamıştı....
Abd de ya insanların %85 inin ya birikimlerinin %85 i hisse senetlerinde imis. Dolayısıyla dow a gelecek satislar3 abd halkının gelir kaybina2 neden olacağından sarı kafa mecbur matbaayı dowa dayamaya. Orada meydana gelecek kayıp turupun sonu demektir.
2 gün once bir film izledim bir sahnesinde sokakta kiliseye para toplayıp insanları dine davet eden rahibe insanlara bir sürü şey sayarken arada bırakın hisse senetlerinizin pesinde koşmayı tanrıya koşun hisse senetleriniz sizi kurtaramaz gibi bir vaaz veriyordu. İnsanların damarlarina kadar dow zekredilmis sarı kafa seçime giderken dowu elinde geldiğince tutmaya hatta yukarıya taşımaya gayret ediyor. Elindede dolar matbaası var para borsaya akıyor baska hic bir yere gitmuyor reel ekonomi ve üretim çarklarına girmiyor. İssizlik bosuna %26 lara çıkmadı
madem dolar matbaası elinde dersinki hic kimse işten adam çıkartmayacak ben para basıp size verecegim vatandaşa ddagitacagim derdi. Piyasayı rahatlatirdi.
https://m.yenisafak.com/spor/fenerba...devirdi-382881
Fenerbahçeli taraftarlar iki polis otosunu devirdi. Maç sonunda taraftarlar ortalığı savaş alanına çevirdi.
Fenerbahçelilere lafım yok. Sadece kimse masum değil bu dünyada.
Amerikayla en büyük farkımız bizde kişisel silahlanma yok. Yağma kültürüde toplumun geniş kesiminde yok.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bizimkilerin maddi anlamda yetersiz kalan ama dogru olan tek hamleleri kısa çalışma odeneği ve isten çıkarmanın yasaklanmalıdır. Ancak 3 aylık süreç yeterli degildi. Sürecin yils onuna kadar uzatilmasi gerekir.
Şu anda bir çok isletme 3 ayın bitmesini bekliyor yarın isletmeler açıldığında is hacimleri ozellikle cafe restaurant avm giyim magazaları gibi yerler yaridan fazla ciro kaybina uğrayınca mecbur işçi cikaracaklar bu yuzden bu uygulamanın yilsonuna kadar uzatlmasi gerekir
Türkiyede olmaz merak etme.. Oralarda olur. Çünkü özgürlük var vede insanlar devletten korkmuyor. Koyun değiller. Klavye delikanlısı değiller. Takdir ediyorum haksızlık karşısında sesini yükseltenlere.
Ayrıca böyle olaylar ilk yada son kez olmuyor. Gelişmiş ve medeni ülkelerde bu çok doğal karşılanıyor.
Türkiyede böyle birşey olsa; ya chp li derler, ya terörist derler, yada vatan haini derler..
Aslında hepimiz biliyoruz.
Her ne kadar senaryodan haberi yokmuş ve herşey spontane yaşanıyormuş gibi gözükse de emeriga herşeyi planlayan, ince ince işleyen... ( Şimdilik herkes öyle biliyor, bozmayalım)
O yüzden bu olayları isteseydi ilk dakika bitirirdi. Demekki lazımmış. Yani bir gün olurda düşüş için bahane lazım olursa kendileri bile yakarlar sağı solu (ki şu an yakıp yıkanlarda kendileri gibi..)
Doğu meselesi biraz karışık, ilk kez ipin puştun elinde olduğunu anladılar. Şimdi "biz yıllardır bu haldemiymişizin" şaşkınlığı var. Ama kırbacı eline almış bi kere Rutin reizzz.... Vuruyor ha vuruyor. Yok virüsle, yok ekonomik olarak, yok gösterilerle....
Neyse moruk, yaşayıp göreceğiz...
Bu olaylar bircok ulkeye yayilacak basta avrupa
Insanlar bikti tukendi vahsi kapitalizmden
Dünya kaldırmıyor bunu artik
Salgin nedeniyle 2 aydir taa çocukluğumda gordugum hayvanlari kuşlari gordum bizim koyde hava tertemiz oldu doga kendine geldi.
Surekli tuket daha cok tuket...hicbir sey dayanmaz denizler bile kirlenmeye baslamisti.
Su son salgindaki rezalet fitili atesledi halklar uyaniyor artik..sorgulamaya basladi.
Abd deki siyahlarin icinde cok beyaz da var protesto eden...
Diyorlar ki ...ben 3 aydir issiz acim...bu borsa hangi parayla 5 yillik cikisini yapti 1.5 ayda
O paranın trilyoner yahudi yerine bize reel sektore gitmesi gerekirdi diyor...
Suni paralarla borsayi sisirme isinin cilkini cikartirsan halktan da boyle tokat yersin.
Bu işte de farklı hesap var, Çıkartacağı işçiyi ücretsiz izne gonderip, daha az para alması sağlanıyor, ve bu sure issizlik maaş hakkından düşerek hesaplanıyor. Bu işte bile numara çekilmiş.
Allah emekçinin yardımcısı olsun, ekonomiye bü_üten o olmasına rağmen ilk feda edilen kişide o oluyor.
Hahahaha sizinle Sercanı bir odaya kapatıp seans sırasında çekirdek çitleye çitleye izlemek lazım tam ikili olursunuz. Ikiniz de samimi iseniz tabi...
Bizde yöne şartlanma yok tek yöne şartlanmak batmakla sonuçlanır yapan da ya trolldur ya acemi. Acemi olmadığınızı düşünüyorum...
Hayır yanlış ve yaniltici bilgi
Bu olay fenerbahce galatasaray maçından sonra ve fetonun polislerin tezgahladigi saha icinde ve koridorlarda kadin çoluk çocuk demeden herkesi gaza boğup copladigi futbolun fetösü fatih terimin ve galatasaray baskanininda kiskirtmalarinin sonucunda yaşanan infialdir bu. Kimse gezi ile iliskilendirmesin bu olayi. Acin okuyun cok eski bir olay değil polisin fenerbahce taraftarlarini olay çıkması icin nasıl kiskirttigina dair yuzlerce video var
Rap grubu rota Bilal’e anlatır gibi sözü geçen şarkı yüzünden
Polisler tarafından göz altına alınmış
Twitter yıkılıyor
THY Pegasus Ocak ayında pegi 60 THY 13 civarında işlem görürken bu yıl uçak ve pist bakımı nedeniyle Nisan Mayıs ucmayacagiz, yılın geri kalanında ise kar için gerekli %70 oranının altında uçacağız deselerdi...
Şu anki pegi 60, THY 12.30 olur muydu??
İşte fiyatlamalarin saçma olduğu buradan belli.
Soytarı cikiyor bir de 3 gunde bir
Dow rekor kiriyor
Sp boyle artti
1.5 ayda uzaya cikti borsamiz twitleri atip fakir halki iyice delirtiyor
Matbaayi dayamis sisir babam sisir
Ben gezi ile ilgili demedim ki, özellikle gezi ile ilgili olmayan bir olay paylaştım. Sadece bu tür olaylar her yerde yaşanabilir diyorum. Fenerbahçe değil , galatasaray taraftarıda olabilirdi konu o değil zaten.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi