Adamlar niye anlasınlar ki
nasılsa ceketlerini koysalar seçiliyorlar
Ayrıca bu ülke fakir falanda değil, fakir olan hiç bir ülke bu ekonomik şartlara dayanamaz, isyan çıkar, bakın arjantine.
Herkesin yastık altında hala bitmeyen birikimi var.
Printable View
tim kardaş , usdtry için , bir sıcak anket yapmış
" Where will lira go next week? "
https://twitter.com/tashecon/status/1373237999098544128
Kardeşlerim, benim kızım A101 de çalışıyor haftada bir gün izni var bazen mal geliyor geri çağırırlar izinde. Bir günde geç yada öğleye yakın gider. Onun haricinde beş gün sabah 8-23 çalışıyor. Şube de üç kişiler. kapanışa yakın 6-7 palet mal geliyor. Bunu yarına bıraksa iki kişi bunu taşıyıp raflara dizayn etmek iki kişi ile kasa açığı yada kaza ile kırılan şeyler ki bunlardan cepten gittiği için mecburen gece 23-24 bazen sabags kadar çalışıyor. Sosyal medya da inanılmaz tepki var bir Allah'ın kulu bir şey yapmıyor. Tahminen TÜİK ve istihdam ile ilgili tavizler bu konuda yardımcı olabilecek var mı. Ne yapabiliriz.
osman altuğ hocamız türkiye ekonomisinin üç kağıt ekonomisi olduğunu ver faizi al dovizi ver dovizi al faizi olduğunu sanırım sonlara geldik siyasal islamcıların aklı ekonomiye ermediği için faizin ne olduğunu bilmezler elleri mahkum faizi mecbur yükseltiyorlar merkez bankasına başkan bulamıyorlar en akıllısı 1 ay dayanıyor sen insan haklarını yok edersen anayasayı takmazsan hakimleri savcıları işten atarsan milletin malına çökersen araplaşmayan iş adamlarına parmak sallarsan suriyeyi batırırsan suriyelileri başımıza bela edersen milletin parasıyla suriyeli beslersen suriyede radikal islamcı ruh hastalarını milletin parasıyla maaş bağlarsan seçim sonuçlarını tanımazsan sonuçlarına oy veren vermeyen herkes büyük acı çekecek siyasal islamcılar çok büyük bir yıkımla gidecekler türkiyeyi ateşe atacaklar iktidardan gitmemek için her şeyi yapacaklar iç savaş bile çıkarırlar çünkü çok büyük suçları var ben hiç bir faiz artışının işe yaramayacağına inanıyorum
Kanola ve aspirde hem tohum olarak hem de yağ olarak yapılacak ithalatta 1 Temmuz'a kadar gümrük vergileri sıfırlandı.
Dünya Gazetesi'nden Ali Ekber Yıldırım'ın haberine göre artan yağ fiyatlarını düşürmek için ayçiçeği, kanola ve aspirde hem tohum olarak hem de yağ olarak yapılacak ithalatta 1 Temmuz 2021 tarihine kadar gümrük vergileri sıfırlandı.
https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...ri-sifirlandi/
Allahtan dövizimiz var , o zaman problem yok...
..........................
Yabancılar acaba ne kadarlık bir opsiyon sözleşmesi ile kendilerini garantiye almışlardı ...
Şaak diye opsiyon sözleşmeleri yoluyla TL'yi verip dövizlerini alıp BAY BAY diyebilecekler...
Bur çoğumuzun hayatında çok şey değişmiştir. Ben kendi adıma geçen yıllarda medikalciye bez ve sonda farkı vermiyordum. Şimdi ikisine 500 ilaç farkı ve katılım payı da 150. Her ay -650 ile başlıyorum. Özelde 4 ameliyat ve omuzda ki yırtik sebebiyle hasta lifti bedeli. üç tane kredi borcu. TÜİK sayesinde maaş da kuşa döndü. Mecburen kızımın bu zulm altında çalışmasına izin veriyorum. Ama içim almıyor. Bu A101 tam bir oç. El insaf 15 saat nasıl dayanılir hiç mi vicdan yok. Çocuk izin gününde atmaca gibi bir çıkıyor özgürlüğünü kavuşmuş kuş gibi bir oyana bir buyana. O kadar şikayet var. Kimse dur demiyor.
Adalet Bakanı Gül’ün 8 Mart’ta yaptığı ‘İstanbul Sözleşmesi’ açıklaması gündem oldu
https://tele1.com.tr/adalet-bakani-g...m-oldu-350910/
Ben Suriyeli ile kendi ülkemin öz evladının tüp Bebek, inseminasyon, burun ve meme estetiğinde aynı hakka sahip olmasını kabul edemiyorum.
Bim, A101, şok mecbur kalmadigim muddetce sittinsene alis veriş yapmam. Zengin olduğumdan mi? Tek maaş, ev kira. ailesini ekonomik olarak ezilmesin diye uğraşan sıradan bir vatandasim sadece.
Bu üç market kadar çalışanını ezen var mı?
Şok pandemi de online siparişleri çalışanına araç vermeden elle taşıttı. Muro'nun yatacak yeri yok mesela.
Allah yardımcısı olsun böyle işverene mecbur kalanlara.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
Hisse net de eskiden beni yırtan espriler uçuşurdu. Covid ve başka sıkıntılardan artık çok nadir. İnvest de çok güzel esprili yorumları var cem yılmaz halt etmiş.
13-19 Mart arası Türkiye’de haftalık il bazından 100 bin nüfusa karşılık gelen toplam vaka sayısı :
Rakamlar uçmuş ..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...8813064791.jpg
Bir önceki hafta 25 olan çok yüksek sınıfta olan il sayısı bu hafta 39’a yükseldi
6-12 Mart / 13-19 Mart karşılaştırması
İstanbul 175,25 / 251,12
Ankara 68,53 / 107,99
İzmir 78,57 / 111.41
Bursa 78,47 / 97,14
Eskişehir 74,59 / 116,56
Antalya 95,16 /119,18
Samsun 458,53 / 508,97
Antalyada kırmızı olmuş.Daha da yaza iki ay var .Bu yaz gene tek ruslar gelir.Onlar da para bırakmaz.Bu yıl da turizm işi bitti.Yazık.
Haftalık bazda en yüksek artış Siirt’te . Siirt’te bir önceki haftaya göre artış %572,99 . Siirt hala mavi renkte
2. En yüksek artış %170,73 ile Elazığ’da . Elazığ orta riskten yüksek riskli iller arasına girdi
3. En yüksek artık %159,34 ile Çankırı . Çankırı orta riskten çok yüksek riskli iller arasına girdi
Haftalık bazda düşüş gösteren iller :
En yüksek düşüş -23.59% ile Gümüşhane’de . Gümüşhane hala çok yüksek iller arasından
2. Sırada -22.32% ile Muş . Muş orta riskli iller arasında
Az zekası olan birileri antalya aydın ve muğlayıöncelikli il ilan edip tüm herkesi aşılardı toplasan 6 milyon aşı eder herhalde en azından ülkenin ekonomik olarak en az yarayı almasını sağlardı. Abudik gubidik grupları aşılatmazdı yada sadece bu illere mahsus 10 günlük tam kapanma ilan ederdi
Erdoğan’ın kararıyla Diyarbakır’ın haritası değişti
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...gisti-6325807/
Naci Agbal in maliye bakanı olacağı kulislerde konuşuluyor. Bu doğru olsa bile gece yarısı görevden alınması etik değildi. Sürekli yap boz ile hiç iyi intiba olmadı.
umarım kur 10 20 diye yardırırda... :he: :he:
işsizlik de hem dibini/hem ebesini görür... refah! bolluk! kalkınma! gelir.
zam yok ama emekliye/memura filen..
2012-2020 deki şahlanış döneminde bayağı azaldı.. daha da azalsın :p
arada bizim işlerde açılır. misss golden age bir nevi.(:he: :he:)
https://i.hizliresim.com/7d9kJR.jpg
bence haberi bile yoktu. gece yarısı bir kararname ile görevden alınıyor. merkez bankası başkanının karırı sıradan diğer atama sayfalarının ortasında bir sayfa. faiz kararından bir gün sonra görevden alındı. yerine atanan başkan köşe yazısında yüksek faiz ve düşük kuru sert eleştiriyor. tersi yani. bu karar cuma sabahı açıklansaydı ne olurdu acaba...