Ne toplanmadık hisseymiş arkadaş 20 yıldır toplaya toplaya bitiremediler
Printable View
Nerdeyse 10 yıldır hisseyim. Toplantıdan anladığım birileri birazını toplamış şuan aralarında husumut çıkmış. Bu şirket ederinin genelde üçte birinde işlem görür yarısına gelince satmalı. Şuan yarı fiyatı 10 tl olarak düşünüyordum ondan çıkmadım. Enterasan hareketler olacak belli ne olur göreceğiz ama satmayacağım. Zaten çok acıtmayacak miktarda var.
Döviz artış riski olmayan hatta varlığı büyük oranda dövize endeksli olan GSDHO 3. çeyrekte dolar kuru %5 artarak 28 TL yi görürse
yüksek kar açıklayacaktır. 14 ağustosta vereceği temetü alır bu yıl 6 TL yi görmüştü ,8 TL yi görmesini bekleriz artık.
Silopi olayında bu süreçte belirsizliği giderecek olumlu bir açıklama gelirse GSDHO olması gereken değere hareket eder.
YTD
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...Gr0qVF34w&s=19
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
GSDHO.E Pay Başına Brüt Temettü: 0,1 TL Teorik Fiyat: 4,65 TL
Gsd Holding A.Ş. temettü ödemelerini bugün vercek
https://parafesor.net/gunun-temettu-...payi-dagitiyor
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/..._S3KGAl3Q&s=19
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...ja_zxDu_A&s=19
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...LADzHjEQQ&s=19
Demiştik ,bu turgut kuzen global ve turcas bunlar enteresan üçlü ,turcas ve gsd zaten daimi zarar global bu sene enteresan mutlu kuzen ,gdh nin tarihi rnteressn bu turgut mutlak azınlık hisse ile giyim sektörü lideri gsdh yi biyirdi tekstil banki yok etti ,garip bi gemi işine girdi ,gsdh nin piyasa ederine bakin sırf tekstil kalsaydı su an eder inin 3 katı olurdu ,turgut un hisselerininde yüzde 25 lere çıkması enteresan ,şirket parasıyla diğer payları ele geçiriyor ,d,d altı işlem girmesi boşa değil ,şirkete çok acil kayyum atanmali, yoksa hem devlet vergiselde hem k,y hisselerde zarar devam tek kazanan turgut ,bu turgut ve avanesi zaten sevmez k,y ,yi ,bol şans desek turgut lama hamurtlama devam ediuor yüzde 25 e çıkmış takip etmeye li vay benee
Şirketin ypp 5.964 mia.Özsermayesi kadar ypp var.bu piyasada ucuz kalmış hisse..Çünkü çarpanları çok güzel,şirket her çeyrek kar ediyor,%68 ortağı gsdde 6 gemisi var,iştirakleri karlı..Net borç 2.112 mia artı..Kasa para dolu..Yılı 1 milyar üzeri net kar ile kapatacağını tahmin ediyorum..Borçsuz,kar eden şirketleri her zaman beğenmişimdir..Patron sıkıntısı olsa da,bilanço sürükleyicidir,geçmiş yıllarda PD 427 milyon dolar idi,şu an 189 mio dolar..Geçmişe gidersk bugünkü kur ile 12 tl bir fiyat karşımıza çıkıyor..
Yavaş yavaş geliyorum.
Gesendet von meinem SM-S918B mit Tapatalk
Tahtaya ilgi artmaya başlamış. :)
şirket silopi elektiğin %9.60 ortağı.2015 yılında %15 hissesini 125 mio$ satın almış daha sonar 2020 yılında %5.40 oranındaki hissesini 45 mio$ satmıştı..Ben olsam geriye kalan hisseleride min 80 mio $ satarım,bu para ve kasadaki para ile 150 mw res veya ges kurarım..Enerji işine buradan giriş yaparım..Acaba YK bu olasılığı düşünüyorlar mı bilmiyorum..Aklın yolu bir..Dünya bu yöne gidiyor..
2. bir husus krediye erişimin zor olduğu dönemdeyiz,o zaman faktoring ve yatırım bankası bu süreçte iyi bir kar yazabilir..3.Ç bilançoya göre hisse fiyatı yukkarı gitmesi lazım,temel bunu söylüyor,lakin burası borsa,her şey olabilir..Endekse bağlı yönümüz..Tahtacı daha ne kadar aşağı vurar belirsiz,endeks yukarı giderse götürür..
Hersey niyet ile ilgili.
80 milyon dolara satın alınan silopi ekektrik hissesinin 30 milyon dolara iade edilme olasılklı hilkat garibesi bir anlaşmayla adamların niyeti nedir acaba!!??:
büyük oranda borsada halka açık Gsdho nun 50 milyon dolarını cuka mı yapmak,, yoksa bu 80 milyon dolardan gsdho ye artı değer mi oluşturmak?
Bu anlaşma bittiğinde gsdho nun kasasına girecek “80 milyar dolar + 4 yıllık bileşik faizi” altındaki bütün rakamlar gsdho nun uğratıldığı zarar demektir. Bir başka deyişle, bu fark, ince ayar marifetletle Gsdho nun kasasından alınıp Park holfig veya birilerinin kasasına aktarılmış demektir.
Tekrar Ciner'e satılacak mı?Satılmayacak mı? Benim bir duyumum yok,sadece beyin jimnastiği yapmıştım.Eğer bu ortaklıktan çıkmak istiyorlarsa,80 mio$ aşağı olmamalı..Kim 8 mio aldığı evini 3 mio satar..Eğer yaparlarsa,ki yapacaklarını zannetmiyorum,Allah belalarını versin..böyle bir soygun olmaz..Burada en fazla hisseye sahip Samet bey ne diyor bu işe..60 mio lotu olduğuna göre,yakından takip ediyordur bu konuyu..
Şirket bu güne kadar 100 mio lot geri alım yapmış durumda..Hisseye sahip çıkması için 100 mio daha alıp,daha sonra bu 200 mio lotu kurumsal firmalara satmayı düşünmez mi acaba?
Cinere geri verilmese de şirket borsaya kote edilse, hisseletin değeri ne kadar edece veya hisseler borsada satılırsa kaça satılabilme olanağı olur? 80 milyon dolar + 4 yılık bileşik faizi kadar gsdho bir artı değer kazanscak mı? Her durumda gsdho nun varlığı Park holdinge aktarılmış demektir. Bir başka bakışla; Park holding 80 milyon dolar kredi alsaydı 4 yıllık faiziyle park holdinge maliyeti ksç olurdu.
Silopi enerji 405 mwe kapasiteli asfaltit denilen maden ile enerji üreten bir santral.Yılda ne kadar kar a,ediyor,gsdho ne kadar temettü ödedi bilmiyorum..Olaya yüksek perdeden bakınca ben bu paraya ortak olmazdım..Ortak olurken kazık mı yediler ki?5 yıl sonra niye %5.40 sattılar..Sonuçta 125 mio$ çok büyük miktar..Tamamı 834 mio $ geliyor.Bugün 125 mio 110 mw ges kuruluyor,yılda da net fk 7 bunlarda 15 mio $ ana ortak olarak kar ederdi..Silopi işi yanlış olmuş bence..Evet,gsdho park holdingi ihya etmiş bu yatırımıyla..
Yanlış olmuş demek masunane bir yaklaşım. Niyet sorgulanması gereken bir anlaşma.
Önce “125 milyonun dört yıllık bileşik faiziyle” ana para kaç milyon dolar” olurdu,
Sonra “80 milyon dolar dört yıllık bileşik faiziyle” ana para bu gün ne kadar olurdu,
Bunlar hesaplanırsa gsdho nun uğratıldığı zarar açığa çıkar.
Hele hele 80 milyon dolara alınan hisselerin 30 milyon dolara iade edilmesi veya maliyetin altında bir fiyata satılması zararı daha büyütecektir. Ama bu hisseler 80 milyon doların çok üstünde satılırsa anca gsdho bu işten artı çıkabilir. Zaten 8 yılda pek bir temettü de alınmadı sanırım, yoksa temetülerde hesaba katılabilinir.
2, genel kurulu okursanız sorunuza cevap bulursunuz . samet alı yavuz bunları sordu ve cevap verıldı .
tatmın eder veya etmez bılemem tabı .ama farklı bır vevap vermıyceklerdir
kasada olan dovız olayını acmak lazım
bende ılk basda var sandım ama aslında yok . gemıler dolar bazlı hesaba katılıgı ıcın varmıs gıbı duruyor . o nedenle yabancı para cevrım farkları adı altında goruluyor ve özsermye artıyor. kambıyo karı yazılmıyor .
halıyle duz mantıkla yapılan hesap gercekge yansımıyor .
japonyadan iki gemi teslim edilecekti.. nedir son gelişmeler
15-20 gündür Supramax gemilerin taşıma ücretleri %50 den fazla yükseldi,bu müthiş trend biraz daha devam edecek gibi..Gsdho gemilerinin tamamına yakını Supramax,filoya yeni katılan 2 yeni gemi şanslı başladı..yakın takibe değer.
kuru yuk endeksı yukslemeye devam edıyor . ancak şirketın sorunu yuk endeksı değil asıl yuk yönetımın anlayışı .
o nednele yatırımcı veya spekulatorler gırmıyor tasımıyor hısseyı .
Sumitomo Corporation tarafından inşa edilecek olan handysize kuru yük gemisi için sözleşme yapmak üzere ilgili bağlı ortaklığın kuruluşu
18.09.2023 18:41
31 Mayıs 2023 tarihli duyurumuzda belirtildiği üzere; Sumitomo Corporation garantörlüğünde Sumisho Marine Co. Ltd. ile gemi yapım sözleşmesi akdetmek üzere, bağlı ortaklığımız GSD Shipping B.V.'nin %100 oranında paylarına sahip olduğu, Malta'da yerleşik, 5.000 ABD doları sermayeli Guzide Maritime Limited şirketinin kuruluş işlemleri 13 Eylül 2023 tarihinde tamamlanmıştır.
Haberin orjinal hali ve eklerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1196003
Konular : İştirakler, Anlaşma, Yatırım
Kaynak : Kamuyu Aydınlatma Platformu
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.
yuk endeksı 600 dolardan fazla yuksleıs kaydettı ama gsdho halen dıp arayısında . isterse 10 tane daha gemı alsın sorun çözülemez . hissenın gemı veya yuk endeksı sorunu yok . yonetım kurulu sorunu var . yetmezmış gıbı bırde samet alı yavuz sorunu eklendı . benım umudum vardı bu ortak alımından ama kurulda gorduk kı o da seffaflıktan uzak bır anlayısta
Silopi elekt.verilen 125 mio$,2020 ya kadar %7 bileşik faizi ile 175 mio,80 mio ise 98 mio$,toplam 273 mio$.9 mio kadar temettü alınmış,kaldı 264mio..Her yari zarar şu silopinin..125 verildi ,elde ne var,45 saış,9 temettü,9.60 hisse oranı..80 aldıkları gibi satsalar,kazanç 9 mio temettü geliri oluyor..
Simitçiye verseniz 125 mio,273 yapmıştı..
Şimdi burada halka açık kısmında en fazla paya sahip Samet bey..Ben olsam patronla anlaşırım,4-5 yancıyla hisse toplarım spottan,bir de long açarım,tahta da hareket olunca herkes gelecektir..Zaten bist100 en ucuz şirketi,pd/dd 0.78,sonuçta her çeyrek kar ediyor,net borç +2.1 mia,factoring ve yatırım bankası,denizcilik yıl sonuna kadar iyi bir kar yazacak,özkaynak 6 mia 7 mia çıkabilir yıl sonu itibariyla,DD 7 tl olacak o zaman,pd/dd 1.00 göre fiyatlasa,ki fiyatlaması lazım,hisse 7 tl olur o zaman,bana göre ederi 12 tl..bu fiyatıda görecektir OV..Benim düşüncem böyle..
2. husus,Silopi elektrikten biran önce kurtulmak lazım..Gnl krl konuşulan,Ciner 31.12.2024 sonuna kadar silopiyi halka arz edebilir denmiş..Halka arz furyasının başladığı,hele enerjilerin para ettiği bu zamanlarda biran önce halka arz edilir ve halka arzda %4,daha sonra fiyatlar yukarıda işlem görürken %5,60 satılırsa,buradan iyi para gelir ve o para ile güzel yeni yatırımlar yapılabilir..
Herşeyi zaman gösterecek,bekleyip görelim bakalım..
arz olayı boş iş :) 2015 yılında beri soylendı ama daha basvuru bıle yok . kı su an cıner ile siyasal ıktıdar limoni izin alma şansı az bile değil sıfır . kurtulmak konusnnda hem fıkırım . muazzam bır zarar ıle cıkacak . ayrıca halka azr olsa bıle 30 mılyon dolardan fazla bı getırısı olmaz