Aha haa😊Sayýn econfin,ABD üç harf..konu derin hem de çok.Ben kenarda durma hakkýmý kullanayým.😉YTD
Printable View
Aha haa😊Sayýn econfin,ABD üç harf..konu derin hem de çok.Ben kenarda durma hakkýmý kullanayým.😉YTD
Anladým Sayýn Econfin; paylaþýmýn için çok teþekkür ediyorum.Saðolasýn.YTD
Bakan Kurum: 'Ýklim dostu' projelere 2022 içerisinde 37 milyar lira kaynak aktaracaðýz
https://m.bloomberght.com/bakan-kuru...acagiz-2298282
-Yenilenebilir/Yeþil Enerji Þirketleri
Borsa Piyasa deðerleri:
Aydem:Piyasa deðer 4.5 Milyar Tl
Zoren:Piyasa deðer 4.1 Milyar Tl
Magen:Piyasa deðeri 4 Milyar Tl
Gwind:Piyasa deðeri 3.9 Milyar Tl
Bioen:Piyasa deðeri 3.1 Milyar Tl
Esen:Piyasa deðeri 1.9 MilyarTl
Naten:Piyasa deðeri 1.7 Milyar Tl
Karye:Piyasa deðeri 1 Milyar Tl
Sayas:Piyasa deðeri 850 Milyon Tl
Bu hafta ya da önümüzdeki hafta içinde ciddi bir türbülans yaþanabilir hisse senedi (dünya) piyasalarýnda diye düþünüyorum.
Short pozisyon uzmanlarý için ideal bir dönem olabilir. "yatýrým tavsiyesi deðildir"
Reel anlamda yüzde 80-90 olan bu enflasyon ( ki ÜFE yüzde 93.5) ortamýnda BÝST buralarda duramaz. Finansal matematiðe ters. Herþeyin fiyatý uzaya giderken þirketler burada kalamaz.Zaten geçen son 4-5 yýlda bu enflasyon yokken bile ucuz kalmýþlardý.
Biliyorum yabancý payý çok az kaldý ama kalanlarla robotlarla bir þekilde su akýp yolunu bulacak.
Yatýrým tavsiyesi deðildir
Borsalar genelde beklentiyi 6 ay en az önceden satýn alýr gerçekleþince de satar
Ekonomik kriz zamani borsada enflasyona gore hesap yapmak sikintili olabilir. Su akar yolunu bulur ama oyle hemen olacak diye birsey yok. 2000 yili basinda gordugu zirveyi bir daha 4 yil sonra 2004 basinda gormustu endeks. Bu sure icinde Tuketici enflasyon rakamlari
2000 yili 39
2001 yili 68.5
2002 yili 29.7
2003 yili 18.4
Bunu bilemeyiz. Ama enflasyonist ortamda þirket deðerleri buralarda kalamaz ifadesi yanlýþ bence. 2 yýl önce 60-70 milyon lira piyasa deðerinde olan takip ettiðim birçok þirket þu anda 700-800 milyon lira deðerine gelmiþ durumda. Dolar bazýnda bakmak daha doðru olabilir ki dolar bazýnda da prim var birçok þirkette. Bundan sonraki dönemde biraz daha seçici olmak gerekebilir.
Bloomberg HT tarafýndan görülen ve yabancý kurumlara gönderilen davetiyeye göre, Hazine ve Maliye Bakaný Nureddin Nebati 8 Þubat Londra saati 10:00 ve 14:30’da yabancý yatýrýmcýlarla Londra’da iki ayrý toplantý gerçekleþtirecek.
Toplantýyý Hüsnü Özyeðin ve Ferit Þahenk’in ana ortaklarý olduðu Ýngiltere’deki ilk Türk sermayeli yatýrým bankasý olan Dome Group düzenleyecek.
Haklisiniz daha 2018 seviyesindeyiz, 2008`e gelmedik ama enag verisi ile de bakmak lazim.
Ek 28255
Açýk tarla sebze yetiþtiriciliði ile serada sebze yetiþtiriciliðinin ayrýntýlarýný ve maliyetlerini halkýmýza anlatsak,ayrýca bir sebzenin nasýl 2-3 kere el deðiþtirip Ege ve Akdeniz bölgesinden büyükþehir hallerine geldiðini, kimlerin komisyon aldýðýný ve en önemlisi devletin her el deðiþiminde ne kadar vergi aldýðýný ayrýntýlarý ile versek, dört iþlem bilen biri pazardaki pahalýlýðýn sebepini kolaylýkla anlayabilir ve sisteme isyan eder.
Mevcut maliyetlerle bir dekar (1000m2) açýk tarlanýn maliyeti salçalýk domates için 10000-11000 TL, sofralýk domates için 12000 TL, biber 19000-24000TL. Domateste iyi bir çiftçi þansý iyi giderse 8 ton alýr, biberde 4-5 ton alýr. Demek çiftçinin tarlada ki ürünü için kilo maliyeti yaklaþýk olarak salçalýk domateste 1.10-1.20 TL, sofralýk domateste 1.20-1.40, biber 4.00 TL.
Hadi bakalým ürünü al tarladan götür Adana, Antalya haline, oradan da Ýstanbul haline kaç liraya geliyor.
USD kuru 13-14'lerdeyken gübre fiyatýda, damla sulama hortumu da, mazot da, nakliye maliyetide alýp baþýný gider. Devlette hatýrý sayýlýr bir vergi alýrsa olacaðý bu. Gerisi hikaye.
brent ve altýn için yükseliþ birlikteliðinde hala bir devam senaryosu devam ediyor.
dow, dax epey güçsüz
200 günlük..
çaðýrýyor...
gel diyor...
bana gel....
dediklerinize kýsmen katýlýyorum. Pandemi sonrasý olan çöp rallisi ve 2021 Eylülden Aralýk 17 ye kadar ki süreçte anomali fiyatlamasý olan çok fazla þirket oldu. Özellikle ticari faaliyetleriyle örtüþmeyen fiyatlara gelen þirket hisselerini zirvelerden alanlar uzun vadeli yatýrýmcý oldular. Öte yandan bu dönem deðer analizcilerini de zorlayacak þekilde geçecek. Ticari faaliyetleri iyi ve fair value altýnda iþlem gören þirketlere piyasadaki kýsýtlý kaynaklar mantýklý bir þekilde daðýlmayabilir. Þirket ucuz kalabilir uzun süreler. Hele ki enflasyonun böyle yüksek gittiði ortamda her geçen gün hisseyi taþýma maliyetleri de artar.
Selam, burdakilere bir þey soracaðým.
Bu yýl dolara endeksli vadeli mevduat diyerek dolar'ý kitlediler.
Enflasyon ise en az %50 bekleniyor.
Senetlerin hali memnun, %50 çýkacaklarýný sanmýyorum. Çýkacak olsa bu ay %13 enflasyona yenilmezdi.
Dolar alýr parayý korurdun,
mevduat faizi ise düþüþte.
Yani bu yýl zengin/fakir ayýrt etmeden %50 herkes fakirleþecek a'dan z'ye.
Peki... her þey bu kadar kitlenmiþken, hükümetin gözü bu kadar dönmüþken, bu %50 enflasyona yenilmemek için ne yapmamýz lazým?
Dolar stabilize olduðu için eurobond 'da bir þey kazandýrmayacak.
Var mý fikri olan?
Bende zaman zaman kafa yoruyorum
Burada ki iþlemler günlük
þuan herkes
ev arsa alýyor
yada almaya çalýþýyor
fakat oradaki fiyatlar da saçma yerlere gelmiþ gibi duruyor
günlük düþünmesek
tabii büyük hisseler den hisse almak derim
endeks hisseleri
hemde hiç düþünmeden
ama iþin içine daha düþer mi vs gibi kýsa vadeli konular girince kafa karýþýyor
Bakan Kurum: 'Ýklim dostu' projelere 2022 içerisinde 37 milyar lira kaynak aktaracaðýz
https://m.bloomberght.com/bakan-kuru...acagiz-2298282
-Yenilenebilir/Yeþil Enerji Þirketleri
Borsa Piyasa deðerleri:
Aydem:Piyasa deðer 4.5 Milyar Tl
Zoren:Piyasa deðer 4.1 Milyar Tl
Magen:Piyasa deðeri 4 Milyar Tl
Gwind:Piyasa deðeri 3.9 Milyar Tl
Bioen:Piyasa deðeri 3.1 Milyar Tl
Esen:Piyasa deðeri 1.9 MilyarTl
Naten:Piyasa deðeri 1.7 Milyar Tl
Karye:Piyasa deðeri 1 Milyar Tl
Sayas:Piyasa deðeri 850 Milyon Tl
Hocam, senetle arþa çýkmýþ, hangi hisse senedi fonu %13 çýktý? veya diðer senetlerden %13 çýktý? Hisselerin bu sene ne olacaðý belli deðil, çok yukardalar. Bu yýl düzeltme bile yapsa zarar %2 katýna çýkar.
Geçen sene mesela ben paramýn hesabýma göre %90 ýnýný koruyabildim %10 alým gücüm eridi. Onu da dolar aldýk diye kurtardýk. Yoksa külliyen para erimiþti.
Bu yýl ne yapacaðýmý bilemedim.
Ha dolarý 10 TL görürsem bu yýl tekrar yapýþacaðým.
Bana kalýrsa bu yýl paramýzý bir tek Petrolden koruyabiliriz. Akbank 'ýn petrol fonu almayý planlýyorum.
1931 çok önemli altý üstü çok farklý bence...
Sabah sabah neyin satisi bu:)
SM-M215F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
BBHT'de bankalara KKM'de uygulanan %17 faiz tavanýnýn kaldýrýlacaðý bekleniyor dedi demin çýkan eleman...
Bankalara ciddi darbe vurur; direk faiz artýþý etkisi yaratýr...
dünyanýn en saðlam borsasýnda keyifler nasýl...
pozsuz sýfýr devam...
defalarca yazdým profesyonel þekilde mal dagýtýlýyor yýlbaþýndan bu yana...
Endeks100 maalesef 1940 desteðini hacimli aþaðý kýrdý
Bir sonraki sestek 1725
Endeks100 ü oluþturan hisseler için görünüm bu
Bakalým nerden dönecek?
Bunun olacaðý belliydi
Twitýrda, 2-3 aydýr ,Yok analist, yok aracý kurum bilmem þeysi, yok matematikçi
Temettü aþaðý temettü yukarý
Eregli al, Aselsan al, Eregli al, Sasa al, hektas al, Temettü al, Eregli al
Temettü yatýrýmcýlýðý
Zengin ol diye diye insanlar koþa koþa bankalara koþup yüklü meblað kredi çekip bu hisseleri aldýrdýlar, neden?
Hem 2-3 ayda zengin olucaklar hem de ekstra temettü nakit gelicek
Çoðu da hisse fiyatýnýn temettü kadar düþtüðünü bilmiyor bile
Olacaðý buydu
Yatýrým tavsiyesi deðildir
bank of gene ezdi geçti piyasayý yurt dýþý yeþilmiþ pembeymiþ adamlarýn umrunda deðil