o fk ve çarpanlar 2023 yılına ait . maalesef şu an bu 30 daralma hıkayeıs fıyatlıyor veya o nedenle patınaj yapıyor .
Printable View
Nisan Mayista ta enflasyon yukselecek ..Faizlerde bankalarda 55/60 lar uzak degil...Borsaya nasil yansir bu durum?
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enflasyon devam ederse arttirmaktan cekinmeyiz demislerdi,ancak yabanci kurumlar da bu artisin ekstra bir dokunus oldugunu devamini beklemediklerini ve sonbaharda indirim beklediklerini belirttiler. Diyelim arttirsin hocam,benim gordugum audi Q3 sportback 2,5 milyondan 3 milyona ustune atti 6 ayda sanirim piyasada sirada millet almak icin, doas ozelinde belki otv baskisi olabilir ki bence ciddi otv var zaten artik bu kaleme bulasmazlar
Manidar
2023 yılı doas demiş 90 bin satarım 115 bin satmış
Yine demiş 2024 de satarım 91
Yani ihtiyat
Not rakamlar yakinsamadir birebir tutmayabilir
Biz de ise ihtiyatı doas tutarak yapıyoruz 😀
Kötüyü düşünüp Ceo’nun dediklerinin doğru çıkacağını varsayalım.
%30 daralma olsun ve DOAS’da bundan %30 etkilensin. Net kar marjı da artmayıp %13,5 kalsın. 2023 net karını 20 milyar dersek , 2024 yılında da net kar %30 düşsün ve bu durumda 2024 net karı 14 milyar olur. HBK = 14 Milyar/220 = 63,63 olur.
Şu an fiyatı 310 dersek prospektif FK = 310/63,63 = 4,87 olur. En kötü senaryoda bile şu an prospektif FK, 5’in altında. Muhtemelen aracı kurumlar da Ceo’nun ön görülerine göre hedef fiyat veriyor. Çoğunun hedef fiyatı 350-400 arası. 2024 ilk çeyrek sonuçlar gelince hedef fiyatları değişir. Zaten en iyi bildikleri iş hedefleri tutturamayıp revize yapmak. Böyle rapor sokaktan geçen adam da hazırlar. Önemli olan ileriyi tahmin etmek ama Türkiye’de bu işler böyle .
Ben ise 2024 yılında 2023 yılından daha az kar edeceğini düşünmüyorum. Bence 2024 yılı toplam net kar en az 2023 kadar gelir. Bir kere araç fiyatları sabit durmuyor . 2022 yılında yaklaşık 500 bin TL olan Seat İbiza DSG 2023 yılının sonlarında 1 milyon TL’ye kadar çıktı. Bu en alt segmentte böyle. Bir de lüks segmentte artışlar daha fazla. Enflasyon düşecek deseler de o kadar kolay gözükmüyor. Burada borsanın geneli için tek sıkıntı faizin FK’sının da çok düşük olması.
Bu piyasada ahmak olacaksin,bozan arz a dalip vuracaksin,sasa gidiyor diye hektas alip kose doneceksin. Adam bedelsiz acikliyor hektas tavana gidiyor biz burda 3,5 fk nin faize satis adedine odaklanalim 2-3 puan kazanacsz diye
arkadaslar genel olarak satılan araçlar kredı ıle satım oranı çok az . sosyal medyada kendını uzman olarak sanan uc bes kısının soylemı bunlar ( adlarını yazmaya gerek yok biliyorsunuz ). rakamlar açık ve net kredılı satıs oranı yok denecek kadar az. ww gurubunda 3 milyonluk aracı kım kredı ıle alıyor . 6 mılyonluk aracı kım alıyor kredı ıle . bu çapszılık nedenıyle zaten dusuk rakam verıyorlar .
Doas ın diğerlerinden farkı, diğerlerinin ihracat yapması doasın sadece ithalat yapması. Sanırım bu yüzden diğerlerine ayak uyduramıyor.
2311DRK48G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şuana kadar 3,5,8,10 günlük ortalamalarının altında seyrediyor .20 günlükte 297 10 . bu faizlerin yüksek seyretmesi; temettü bahanesiyle ters köşe yaptılar ..zaten temettü alsan ne olacak ,senetin fiyatı aynı durmuyorki verdiği kadar düşüyor .ne anladım ben bu işten ,belki temettü ile birlikte çıkış yakalarız dedik ,onlar bizi yakaladı ...hadi hayırlısı ...bekliyoz zaten .
Temettu yerine bedelsiz verse piyasada kagit cogalir ve bir iki kisinin insafina kalmaz[emoji779]
Bu borsada algi herseydir, sasa bedelsiz aciklar tavana kitler kac milyar lotu var 20m lotla bozmaz,hektas kel alaka sasa ya endekslenmis tavana yurur, doas temettu verir doner 2 avans verir ustune 20 milyar kar eder, simdi tasasina duseriz verdigi temettuden ne olur ki diye. Su olur bu sirket temettusunu dagitir,satislari daralmazken daralacak denir yine 20m ustu kar eder.Bu da surdurulebilir yapar guven verir. Yukarida verdigim orneklere gore 3,5 fk lik sirkete oldukca supheli yaklasiyoruz bu da tahta yapicinin isine geliyor kalktigi yerden basina vuruyor yanina kar kaliyor
Daralma olacaksa Tofaş'ın da etkilenmesi lazım o da daha çok iç piyasaya satıyor. 2024'te karını 2023 e göre %65 arttıracak şirket sayısı bence BİST100 'de nadirdir.
Hayatımda hiç analist tavsiyesi üzerine hisse almadım. Benden daha çok anladıklarını düşünmüyorum anlasalar da bedavaya bana bilgi vermezler diye düşünüyorum.
Doas son 7-8 aydır rezil performans gösteriyor hisse senedi olarak o ayrı. Bugün de şaşırtmayarak yine rezilliğe devam ediyor.
Sonu ne olacak göreceğiz hep beraber. En azından kötü haberlerin geldiği dönemde almış oluyoruz hisseyi ,coşkuda değil.
Doğuş - Tofaş ve Ford'un 2024 yılına ilişkin beklentileri. 3 firma da 2023'e göre satış adetlerinde düşüş bekliyor. Ama sadece Doğuş Ceo'sunun dediklerini cımbızlayıp piyasayı manipüle ediyorlar. Tabi 2022 yılında Doğuş'un 2023 tahmini ile gerçekleşen rakamlar arasında uçurum var. Bu nedenle söyledikleri şeylere inanmakta zorluk çekiyorum.
https://i.hizliresim.com/cuszo1p.PNG
https://i.hizliresim.com/1twthh6.PNG
https://i.hizliresim.com/xnkm75y.PNG
bugun tahtaya basacam dıye 1 milyar hacmı gecırecek . bu sekılde gıderse bır sonrakı donemde bıst 30 a girer . baskının da bı faydası oluyor sonucta :)
Yarin Mart bilanco doneminin son is günü.önümüzdeki hafta satis rakamlari duser 3 aylik.Malum bundan sonraki dönemler otomotivciler icin daha olumlu gecer..Diger otomotiv firmalarina göre ucuz,arabalari guzel ama borsada sessiz..Yani patron hep bana hep bana diyor..Guc onda yeri geliyor aliyor yeri geliyor basiyor.cunku gelecekteki aksiyonlari o biliyor.Bizlerde. 40/50 lot la figuranlik yapiyoruz.
Bugun 309,5 dan ilave ettim,fon oranimi yuzde 15 e dusurdum.Performansi iki uc seanstir bofa ya teslim olmus durumda ancak satis verileri ile haftaya yeni ath leri hak ediyoruz. Hala gelen bilancolar ucuzlukta yanina yaklastirmiyor doas i
Erdi hocam özellikle takip ettim doas ikikere yüzde dört çıkış yaptığı an CEO hemen Bloomberg TV otomabil piyasasında daralma var yaygarasına başlayıp kağıdın çıkışını bozuyor he vallahi he billahi kasıtlı yapıyor karektersiz şu baskıların başı budur bilesiniz
Farkındayım Uğur Hocam ,
Kirli ferli adamlar bu toplara girmemesi lazım. Borsadaki fiyatla bu kadar ilgilendiklerini çok belli ediyorlar.
Kimse de hesap sormuyor bu adamlara kardeşim yatırımcı sunumuna 2022 yılında 700 bin adet bekliyoruz yazmışsınız ama 1,2 milyon araç satılmış bu nasıl ongörü diye. Ben çok eski yatırımcısı değilim ama yıl içinde beklenti revize ettiklerini sanmıyorum.
Bu sene de bilerek düşük satış beklentisi veriyorlar yine 700 bin yazmislar. Sene sonu yine 1 milyon aracı geçerse hiçbir şey olmamış gibi hayatlarına devam edecekler.
Sen Ceo'sun ne işin var durmadan Bloomberg'e çıkıp abidik gubudik konuşuyorsun. Orası ağlama duvarı mi?
Ya bunların söylediklerine pek bakmayın.
adamlar gogıldan bakıyorlar,
avrupa ve amerika piyasanında araç satışları ne olacak diye,
sonra gogıl çeviriden Türkçeye çevirip, beklentimiz bunlar diye gopi past yapıyorlar..
Bizim piyasamız ayrıştığında da tiren di seyrediyorlar bizim gibin. :he:
Tofas da sezon icinde sartlara gore yeni temettu dagitimi on goruyor. Hele develue falan olursa herhalde carpanlarimiz - fk lara dusecek:)
bunu burdan yazmak yetersız . yatırımcı bolumunu arayıp serzenıste bulunmak lazım .
ben yaptım . ocak ve subat rakamları rekor olurken nedne boyle acıklama yapıyor . cevap olarak bu kendı dusuncesı dedı :) şaka gıbı
eger mart satısıda ıyı gelırse düzeltme açıklaması yapılacak mı dedım .
neden yapalım kı neden özür dileyelim dedi . ben öyle demedım kı dedım boyle gorsumuz vardı ama su an gorsumuz dıye dedım
3 ay sonra yatırımcı sunumda tekrar gozden gecırırız dedı .
arayın gençler sorun ve sorgulayın. bızı yanıltıyorsunuz bılerek ve ısteyerek deyın . kayıtlara girsin
Ekonomi yonetimi bile 2 senedir heo enflasyon dusecek diyor ama zirveye gidiyor uygun adimla.Haziranda pik yapacak.Sonra 2/3 ay baz etkisi ile 8/10 puan dusecek.sonra..aynen devam.45/50 nin altina dusmez bu sene..oda normal sartlarda..aksi ise zor bi soru.Zaman zaman yaziyorum.Dogus gurubu arabalari ithalat yasaklanmazsa ki( mumkun degil.en cok vergiyi buralardan aliyorlar) hersene en az 100 bin maksimum 150 bin satis yapar.Cunku ulkede zenginde cok ve paradan para kazaniyor.Bu ailelerin 7 sulalesi iyi arabalara biniyor..
Farzedelim ki ithalat yasaklandı. Almanya bu ülkeden otomotiv malzemesi alır mı? Bizim oraya ihracatımız ithalatımızdan fazla.
Al bir haber daha.İnternette.istinye park satilmis.%42si Dogus gurubunun mus.Yani???
İthalat niye yasaklaniyor hocam,kapali kutu iran kore miyiz biz,en fazla vergisel duzenlemeler gelir. Enflasyon alti faiz devam ediyor/edecek gibi,kisada piyasaya pompalanan algilar hep piyasa yapicinin ustumuzden oyun kurmasini sagliyor. Elinde hisse olmayan ya da suphe ustunden bakma hastaligimiz mala sahip cikmanin onune geciyor. Bardagin dolu tarafina odaklanabilsek guclu getirilere sahip olacagiz.
Dggyo ile diye düşündüm.onuda malum Doas aldida.CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın alikkk önceki yazılarda birisi öyle demiş. Ben de ona cevap olarak yazdım. Yoksa ben de öyle düşünmüyorum.
Banka karlari erimis enflasyon falan hak getire,zaten kredi cekebilen yok. Piyasa yapici ezberden faiz artar diye banka aliyor, yabanci ilk en ucuz gordugu bankaya giriyor, bugun kchol sahol doas i solladi fk bazinda,bu piyasa bu sirketi burda birakmaz,secim sonrasi dovizde dalga olsa bize yarar,gerginlik bitse yine ucuz kaldi der bize yarar
Satış verilerini görelim.
Kış ayı iyi sattı ise
Bahar ve yaz daha çok satar
Bugün vw aracı servise verdim
Ancak buradaki Arca oldu
Showroom a baktım araçlar güzel
Troc vs alınabilir fiyatta
Passat variant 2.6 milyon lira güzel aile aracı
Binekte 2 pahalı vardı toureg ve golf r
Bu hafta verileri görelim
2 haftaya temettü gelecek
18i kapanış güzel mesaj olacak
19u 40 lira düşünce açılışı göreceğiz
Sonrası bence ağustos Eylül e kadar 400 e doğru trend olacak sonrası endeks sürecine bağlı
Satış verileri de 9 aylık destekler ise o zaman daha iyi bir zirve görebiliriz.
Dusmeye isteksiz cunku carpanlari cok dusuk,ancak yukselise de izin vermiyorlar. Verilerin iyi gelip yukariya yeni bir kanal acmasini bekliycez yoksa sebepsiz bi baski var,golge gibi. Koc un otomobilleri cok daha kolay kiriyor direncleri bunda bi fren mekanizmasi var hissettiriyor bakalim nereye kadar baski baski