2023 bahar ayları SASA hedef 300 tl..
Sonra olmadı ah vah kimse demedi..
Kabul etmiyorum falan olmasın.
8-10.000 endeks ile de seçime gireriz.
Hatta 12.000 bile olabilir.
Vakıfbank opsiyonlu KKM minimum 100K imiş. Dolar faizi de alıyorsunuz opsiyonlu KKM'de. Burada öğrenmiştim.
Şu anda yüksek değil 1.5% Kadar dedi müşteri temsilcisi. O da bir şeydir hiç yoktan iyidir.
Enflasyonu bosver dersen.fiyatlama davranisi bozulur.balik bastsn kokar.enflasyon en onemli seydir.dusurulmesi gerekir.o da faizle duser.uretimle duser.
Enflasyonist ortamda esnaf satıcı üretici pazarlayıcı komisyoncu nakliyeci sigortacı .vs.vs...Çuvalla para kazanır..
Bunlar ve daha sayamadıklarım şu anda para basmakla meşgul..
Dolar değil 36 136 olsa umurunda değil adamın..
Geçen sene yaptığı cironun 10 katını karın 5 katını hali hazırda yapmış durumda..
Bu kazanılan paralar yine harcama olarak piyasaya dönüyor..
Maaşlılar ne yazıkki biraz geriden gelir... asgari ücrete ben şahsen yüzde 100 e yakın zam beklediğimden ortalama bir beyaz yakalıda 2023 de 25-30.000 maaş alır hale gelir..
Karı koca çalışan bir eve 50-60000 tl girmesi demektir...
Doktorlara saldırı haberleri bıçakla kesildi..Hayret almanyaya göç falan da etmez oldular herhalde 45 50.000 maaşlardan sonra..
Bunu gören eczacılar da mamalarını almak için ilaç kıtlığı çıkarma yoluna başvuruyorlar..
Herkes kendince seçim öncesi iktidardan mamasını alıyor..
trollük iyi kazandırıyor anlaşılan.
Para içinde yüzenin burada ne işi var onlat twiterda
Biz böyle KABARTMALI plaka takabiliyor muyuz ?
Milletvekili arabası, kartı koymuş cama
Tabi ki S-klasse :D
https://i.hizliresim.com/mvh3vcg.jpeg
https://i.hizliresim.com/gc6ipgi.jpeg
Amerikada kola bedava.bardagi getiren istedigi kadar aliyor.amma zararli.
Dominos bol malzemos ya da dopdolu 2 adeti 100tl gel alda. 24 kasım haftasında paraf kartın %50 restorant indirimi vardı. 4 adet ortaboyu 100tl ye almıştım. Fukaralık işte 😑.
70,000 usd ye 18.000 TL, kkm bağlanıyor demi
https://www.fiyatarsivi.com/urunler/...f-21ad3aa969b8
Tuvalet kagidi 30 dan 100 e gitmis.
Bistte 1500 den 5000 e.2 senede 2021-2022
2 side 3 kati arttmis.
Duduya soruyorum
Neden bistte senet aliyorsun[emoji39]
Zincir marketlere sallıyorlar da, gören/duyan da normal esnaflar, yerel marketler, tarım koop marketler upucuz sanacak. Esnaflar ve diğerleri çoğu şeyde daha kazık, ne tutturursa modunda. Onları da kontrol etselerya fayiş fiyat konusunda. Amaç vatandaşı korumak değil ki, şov yapmak, hedef göstermek
Enflasyonun suclusu marketler diyerek yag gibi uste cikmsk kolay.o faizi indirmek nelere mal oldu.denedik gorduk.
Benzin ve motorin zamlarının sorumlusu da pompacılar.
Ben onlardan şüpheleniyorum.
Devlet enflasyonu sevince üretici ve esnaf enflasyona aşık oldu, düdüklenen Vatandaş ise halinden memnun yola devam diyor...
Trt haber:
Almanya’da
2035’te 67 yaş üzeri kişi sayısı 20 milyon olacak.
100 çalışana 70 emekli düşecek.
Merak ettim aşağıdaki makaleyi buldum
Almanya’da emeklilik için olağan yaş sınırı 1947 öncesi doğumlular için 65’tir. Ancak bu yaş sınırı 1947 ile 1964 arasında doğanlar için Demografik Gelişmeye Uyarlama ve Yasal Emeklilik Sigortasının Finansman Temelini Güçlendirme Yasası (Gesetz zur Anpassung der Regelaltersgrenze an die Demografische Entwicklung und zur Starkung der Finanzierungsgrund- lagen der Gesetzlichen Rentenversicherung) çerçevesinde 2012 yılından 2029 yılına kadar kademeli olarak 65’ten 67’ye yükseltilmiş ve 1964 son- rası doğumlular için 67 olarak uygulanmaktadır. Ayrıca, şu anda 65 yaşın- da olan ve yaş itibariyle olağan emeklilik sınırını dolduran ve 5 yıllık prim ödeyen sigortalılar yaşlılık aylığına hak kazanmaktadır(Almanya Çalışma ve Sosyal İşler Federal Bakanlığı, 2011, s.95) .
Bu genel uygulamaların yanında,
- 63 yaşını dolduran ve 35 yıl hizmeti olan,
- 60 yaşını dolduran, 35 yıl hizmeti olan ve malul sayılan ya da “iş göremez” veya “mesleğini icra edemez” durumda olan,
52
DÜNYANIN EN YAŞLI İKİNCİ ÜLKESİ ALMANYA’DA RIESTER EMEKLİLİK SİSTEMİ İLE ZORUNLU EMEKLİLİK SİGORTASI ARASINDAKİ İLİŞKİNİN ANALİZİ
- 60 yaşını dolduran, 15 yıl hizmeti olan ayrıca son 10 yıl içinde 8 yıl prim ödemiş ve son 1,5 yıl içinde 52 hafta “işsiz” kalmış olan,
- 60 yaşını dolduran, 15 yıl hizmeti olan ve 40 yaşını doldurduktan sonra 10 yıldan fazla prim ödemiş olan kadın sigortalılar yaşlılık aylığına hak kazanırlar (Avrupa Birliği’nde Sosyal Güvenlik, 2012, s.46).
https://dergipark.org.tr/tr/download...le-file/152175
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yukarida yazilanlar genel olarak dogru.
Riester'in bakan oldugu zamandan bu yana da degisikler oldu. 60 yas emekiligi yok artik.
En erken emekli olma yasi 63'dür (35 yil doldurulmus sa). 63 yasinda emekli olaninda alabilecegi maasindan %14,4 kalici olarak kesinti yapilir. Kisaca 1000 euro emekli maasi alacak sa 860 euro ile mekli olunur.
https://i.hizliresim.com/92b0q1n.jpg
Vakıfbank dolarda aşağı çekerken euroyu yükseltmiş
7 düzine kışlık çorap (yün olmayan ) %100 pamuk bambu 4 haneli para olmuş bugün itibariyle .
7 düzine derken tane mi
Ben 2 düzinesine 4 hane ödedim 3 ay önce
Çorapcılar sitesinden Yeşildirek Toptancıdan aldım 84 tane yani 12 tl ye geliyordu yaklaşık tanesi
Bende boxer aldım 12 adet seher yıldızı :)