sizede yaranmıyor geçen yıla gör eyıllıkta 5 puan düşme var 43 lere düşmüş enflasyon
Printable View
yalnız konuttakia rtıl %43 olması ilginç konut fiyatları geçen yıla göre en az %100 arttı
kiralar %200 arttı
Tüik nisan enflasyonu 2,39 !!!
Ekonomideki bozukluğun temel sebebi enflasyonun soğru açıklanmaması
ABD tün gücünü enflasyonu yenmek için kullanıyor, onlar için ekonomide temel gösterge enflasyon, faizmiş, konut fiyatlarıymış, büyümeymiş hepsi ikinci planda, temel gösterge enflasyon, bizde ise gösterge felan yok, enflasyon yanlış, faiz desen ne oşduğu belli değil, büyüme yıllardır yalan kimin büyüdüğü meçhul
Bistteki sorun seçim
Seçinden ziyade Abd senato başkanının yıllar önce Trump gitmiyorum dediğinde "burası Türkiyemi" çıkışması
Bakan soylu başta, bir çok siyasetçi bunu dolaylı dile getirip nabız yokluyor, "siyasi darbe, ülkeyi teröristlere teslim etmeyeceğiz" söylemleriyle
Katdeşim demokrasi var sen ne diyorsun !! Ben demiyorum siyasiler diyor, ayrıca şöyle de bir durum var, velevki gitmiyorum dedi, kalk o koltuktan diyecek hangi kurum var ?
YSK !!
Anayasa mahkemesi !!
Yargı !!
İçişleri bakanlığı !!
Msb !!
Bir diğer sorun seçim ekonomisi, devlet borcunda faiz tarihte ilk defa anaparayı geçmiş, cari açık rekor seviyede, ihracat ve sanayi üretimi büyük düşüşte buna rağmen vaadlerin sonu yok
Öğretmenler atanıyor, emekliye nemura işçiye bol kepçe, zamlar oy için erteleniyor, kısacası batıyoruz buna rağmende savurdukça savuruyoruz
Kim iktidar olursa olsun, enkazın üzerine oturacak, Akp iktidar olursa toparlayamayacak, Chp iktidar olursa enkazın altında kalacak, buraya yazın 2 yıla kalmaz tekrar seçim olacak, kim gelirse gelsin
Borsanın tepesine vurmaya devam ediyorlar 4400 :plc:
Borsada çoğu hisse batan geminin malları oldu,alınırmı,tercihe bağlı:plc:
Erdoğan, 4 hükümlüyü affetti
Cezası kaldırılanlar arasında Hizbullah davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Emin Alpsoy da var , karar resmî gazetede yayımlandı
11.00 İTİBAREN
https://www.youtube.com/watch?v=sPPgarBhOgQ
seyrederseniz.
BJK 11-12...TS 3 tl :evil:
Muhalefet kaznıp iktidaarı almayı başarabilirse 2 yıl içinde erken seçimin olacağını bilmeyen yoktur, burdaki esas mesele seçimi kazansan bile bunları o koltuktan kaldırabilecekmisin?
https://pbs.twimg.com/media/FvLmAdnWwAIMmt-.jpg
:whistling:
Afad : Saat 20:16’da Kahramanmaraş Goksun merkezli 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi
ABD Merkez Bankası(Fed), gösterge faiz oranını %5,25 seviyesine yükseltti (Beklenti %5,25, Önceki %5,00)
halk tv ince ince yasemince var.
Ben karar verdim. Yapay zeka iktidar olmadığı sürece bu heriflerden bir halt olmaz.
TCMB başkanı Kavcıoğlu:
- Enflasyon üzerindeki maliyet baskıları son dönemde büyük ölçüde ortadan kalkmıştır
- TL cinsinden ithalat birim değer endeksi son dönemde yıllık bazda gerilemiştir
- Enflasyondaki yavaşlama beklentilere de yansımıştır
- Enflasyonun sadece ana eğilimine değil yayılımına ilişkin göstergeler de gerilemektedir
- Enflasyonun ana eğilimine yönelik göstergelerimiz fiyat artış oranlarındaki belirgin yavaşlamayı teyit etmektedir
- Enflasyondaki düşüş süreci önceki raporda ilan ettiğimiz patikadan bir miktar daha yavaş gerçekleşmiştir
TCMB Kavcıoğlu:
- Ülkemiz yüksek büyümesini verimlilik artışıyla bir arada ilerletmeyi başarmıştır
- Satın alma gücü paritesiyle bakıldığında Türkiye ekonomisi kişi başına düşen milli gelirde gelişmiş ülke seviyelerine güçlü şekilde yakınsamaktadır
İktidar ve yalakaları sanıyorlarki kaybedersek bu sefer çok güçlü olarak geliriz hesabında,geçti o artık,bide yeni gelen iktidarın icratı tutarsa zaten tutmaya mecbur,yoksa bu ülkeden bir mok olmaz iktidarın 500 senelik taktıgı borçlan,zaten bu bu borç osmanlıyı birak TC toplamından bile çok yüksek,mecbur ülkemiz yeni yönetimi desteklemeye,ak silinmeye mahkum,zaten hergün yeni icat çıkartıyor,işe Allahı bile katıyorlar ben emri ondan alıyorum diye,rahmetli yasar nuride belirtmisti allah ile kandırmak onlara mahsusutur diye,ha sahi bu zatın emisinin oglu hasan mezarcıydı degilmi,oda uçmustu kendisini mehti isa ilan etmisti,yani kafa yapı ayni,seçimden sonra bittiler ve YARGILANACAKLAR bundan kaçıs yok,belki yeni parti adı altında yeni bir olusum olabilir,oda sadece,yeni gelen iktidarın icratına baglı hersey,mutlaka dıs yardım çekmeliyiz bunu yapmayada gücümüz var,çünkü genç nesiliz ve ben çok umutluyum yeni olusacak istikrardan,tersi olursa bu ülke çil yavrusu gibi dagılır,80 öncesi nasıl ideoloji savaslarında herkes biribirine düsman ettiyse ABD-RUSYA ondan çok beter oluruz sonu tekrar darbe !!!
Mayıs ayı borsaların kabusudur,bizdeki seçim atmosferide buna eklenince çifte etki yapması normaldir,zaten borsada dönen para malum,mafyanın kara parası ve bedevi parası,eski dıs gerçek yatırımcılar yok kaçtı iktidarın yüzünden,yeni olusumu onlarda bekliyor takrar sıcak parayı çekmeye mecburuz oda yatırım amaçlı:he:
Kavcıoğlu: Hiç bir yerden para aramaya gerek yok, 2030'a kadar en az 500 milyar doların üzerinde yatırımlardan Türkiye bütçesine girecek, cari dengesini sağlayacak para var, bunlar hayal değil, yapacaklarımız değil, yaptıklarımız, şu an uygulamaya girenler
Kavcıoğlu: Merkez Bankası politikaları sonuç almaya başlamıştır
Kavcıoğlu: TCMB çok güçlü, rezervleri çok güçlü
Kavcıoğlu: Kur da, bütün fiyatlar da, faizler de aynı istikrarda devam edecek
Kavcıoğlu:
- Politikalarımızda herhangi bir değişiklik yok, özellikle liralaşma stratejisi ve diğer politikalarımız aynı şekilde devam edecek
- KKM bence çok başarılı bir şekilde devam ediyor
- (KKM) Bir sıkıntı görmüyoruz
Kavcıoğlu: Merkez Bankasıyla ilgili, dövizle ilgili bu kadar olumsuz haberler, bunlar çok doğru şeyler değil, buna rağmen dövizdeki denge devam ediyor ve edecek, buna rağmen KKM'deki istikrar devam ediyor, hanehalkının teveccühü devam ediyor
Kavcıoğlu: Sistem işliyor ve sistem şu an bankacılık sektöründe yüzde 60 liralaşmaya doğru gidiyor
Çok çok büyük yalanlar olunca
Kendileride inanırlarmiki?
% 60 liralaşma deniliyor ama;
Bir gün KKM lerin kademeli olarak sonlandırma kararı alınırsa, Dövizden yapılan KKM ler vade sonlarında tekrar dövize döndüğünde bu oranı tekrar değerlendiririz.
Şeytan diyor ben demiyorum.
ver oyu akp ye
sonrada dip oluşumunu izle der.:(:wu:
Nasıl çıkacaklarmış bu sarmaldan.
Venezüella o kadar petrolle çıkamamış.
Biz olmayan üretimle bakalım ne yapacaklar akp li zatlar
70 leri bile bulamıyacağız gibi bir his var bende.
Kuyruğa girecek malda bulamıyacağız hissi var bende.
Ünlü Ekonomist dergisi demokrasi için iktidarın gitmesi lazım dedi,Soylu vay anam sen bunu nasıl dersin diye küplere bindi,neden küplere biniyorsun soylu,ireisin demedimi demokrasi bir araçtır amacımıza ulaşana kadar bağlıyız diye,öyleya elin gevuru salak sen akıllı:he: