Seloyu kolluyom ama endeks korkutuyor,
Printable View
Seloyu kolluyom ama endeks korkutuyor,
Eksik olan odun idi o da yeni geldi.
https://resmim.net/cdn/2024/02/11/ZLOLH7.jpg
https://resmim.net/cdn/2024/02/11/ZLQNZF.jpg
O safhaları geçtik Ağabeyim. Son safhada bizimkiler var diye koyamadım ama üstünü örmeye başladılar 2-3 gün de yapacaklar bizimkiler (eniştem ve babam)
Camları kırdılar aralarına tuz koydular....
biraz tuz arttıysa , 1 bardak rica edeyim.
bu hafta benim shortlar mefta olursa üstüne dökeriz. kokmasınlar diye :kahkah:
ocak 2 den bu yana short geldim bakalım kalan 18 güne de dayanabilecekler mi?
Ben cümleleri dümdüz anlıyorum.Zihinsel gelişimim tamamlanmadı ağabeylerim.
51 Yaşındada olsam siz onu 5+1 =6 yaş sayınız
https://dergipark.org.tr/tr/pub/spcd/issue/21099/227223
Hep odundum odun kalacağım belkide çok da odun almaya gerek yokdu fırın için . :)
Saygılar
not: Ben en az 10 yıldır şişe cam alıp satmıyorum.Nasip olmadı .
3.ekimde 9000 rekor kapanış sonrası gazze soykırımı başlayınca 30-endeks 7600 kadar geri çekildi, aralık yılsonu vade sonu kapanışı önceki günleri 7800-8000 geçirdi.. ve 2024 başladı, 12.ocak moodys öncesi belirgin yabancı alımlarıyla yükseliyordu, moodys önce son derece volatil bi günü bofa 6+ milyar alış yapmıştı.. not artmadı ve 10 gün yatay testerede kaldı, 24.ocak nato-isveç onayıyla tekrar yukarı başladı 29.ocak pazartesi gap bırakarak 9000 zirvesi aşıldı, o boşluk dolacak hesabı yüklü shortçu geldi oralarda, lakin 31.ocak vade sonu günü bile satış yemedi, hatta kapanışa yakın yukarı fışkırttı, o fışkırtma son derece bullish bi mesajdı.. ve devam etti geçen hafta tcmb guvernör değişikliği de para etmedi short adına ve 9600.. hep çok yavaş hareket etti, on gün sonra kırdığı ath zirvenin yüzde sadece 6 kadar üstünde
https://i.hizliresim.com/avhbvz2.png
yarın yukarı başlarsa ralli olur gibime geliyor, şöyle sağlam bi yeşil çubuk yüzde 4-5 günlük bi artışı hak ediyo artık piyasa.. bi önceki ath kırdığında 45 günde yüzde 45 yapmıştı o zirvenin üstüne.. aynısını yaparsa 13 bin endekse yürürüz, klasik yüzde 20 koysa 11 bin endeks banko
Zeynep Aktaş
Altın ve gümüş fiyatlarında 2024 yılında ortalama %6'dan fazla artış bekleniyor
2023'te rekor bir yıllık fiyata ulaştıktan sonra, bu yıla nispeten yavaş bir başlangıç yapmasına
rağmen, London Bullion Market Association'ın (LBMA) son anketine göre, analistler değerli metalin
bu yıl başka bir rekora ulaşma potansiyelini görüyor.
*LBMA üyesi analistler altın piyasasının bu yıl, geçen yıl içinde oluşan ortalama 1.940,54 dolar/ons
fiyata kıyasla %6,1'lik bir artışla 2.059 dolar/ons seviyesinde rekor bir yıllık fiyata ulaşacağını
düşünüyor.
Sonuçlara göre, analistlerin %25'i ABD para politikasının en önemli faktör olmasını
beklerken, %22'lik bir kesim ya merkez bankası talebinin ya da jeopolitik risklerin fiyatları
yönlendirmesini bekliyor.
Valla bilemeyeceğim, en son bu ordu çok büyük, küçültülmeli, etkinleştirilmeli, en az yarı yarıya azaltılmalı, zorunlu askerlik insan haklarına aykırı bir kere diyordu bir yerel ittifak(?) Sonra birbirlerine girdiler, az kalsın ülke elden gidiyordu.
O aralar, aynı ittifak, yaw bu Suriye sınırlarında milyonlarca dönüm araziyi tarıma açalım, bu devirde ne mayını, mayın insan haklarına aykırı falan da diyordu, hatta İsrail'li bir şirket talip olunca mayın temizliğine, yaw her şeyin altında da bir şey aramayın karşiim, denildi.
Sonra, yine bi ara, YPG Kobani'yi IŞİD'den kurtarsın diye, peşmerge kılığında Silopi'den Kobani'ye gitti, alkış ve tezahüratlar eşliğinde. Hatırlayamadınız sanırım, yaw şu sıralar SİHA'larla bombaladıklarımız işte.
Afganlar, İran sınırından nerdeyse dörtlü yürüyüş kolunda marş söyleyerek geleceklerdi de, içlerinden biraz uyanık olan seslenmiş, olm dağınık yürüyün layn, adi adımla yürüyün demiş de... Şu geçen İstanbul'da sahilde topluca sabah sporu yapanları diyorum.
Tabi, ABD devşirmesi bu ordunun gelişi, ABD'nin çekilmesinin erken sinyaliymiş, ABD li yetkili başka bir konuda, başka bir mevzuya cevap verirken, biz Türkiye ile anlaştık, Taliban onlara bir şey yapamaz, tedbirini aldık dediydi de, bizimkiler yok öyle bir şey dediydi.
Hal böyleyken, tüm sorularınızı da cevaplamış oldum sanırım.
p.s.: Suriye sınırı mayınları temizlenirken, kamyonlarca toprağa gömülü, siyah meneviş kaplı, üstünde tonla aparat monte, deli gibi bantlanmış Keleş bulunmuştu, da PKK ya yormuşlardı. Ulan PKK böyle silah gömmez, kaçakçılık silahı bunlar, kesin Afrika'da bi yerlerde savaş çıkacak dediydik. Savaşı tutturduk da, ülkeyi tutturamadık. Ne zaman buna benzer olaylar yine olursa, tehlike yakın demektir.(-bence tabi)
Kusura bakmayın, geç saatte yazdım, 'syntax error' yapmış olabilirim.
Türkiye Emekli Washington Büyükelçisi Murat Mercan dün gece saat 23.50 de "F35, nerede kalmıştık" diye mesaj atmış...
Cuma akşamı VİOP bundan yükseldi herhalde... Bakalım bu sabah nereye zıplatacaklar...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsa İstanbul: Son iki işlem gününde 9000 puan seviyesinin üzerini test eden BIST-100
endeksi Cuma günü bu noktanın üzerinde kapanış yapmayı başardı. Haftalık
kazanımı %4,4 olan BIST-100 küresel ölçekte bakıldığında bir kez daha en iyi performansı
gösteren endeksler arasında yer aldı. Özellikle orta uzun vadeli bir
perspektif ile bakıldığında güçlü bir potansiyel görmeye devam ediyoruz. Ancak
net bir geri dönüş sinyali olmasa da kısa vadede teknik göstergelerin aşırı alım
bölgesinde seyrederek düzeltme riskini canlı tuttuğunun da altını çizmek isteriz.
Bu hafta hisse senetleri açısından en önemli konu başlıklarından birini ise
çeyreksel bazda yapılan MSCI ve FTSE endeks güncellemeleri oluşturuyor. MSCI'ın
bugün FTSE'nin ise Cuma günü gözden geçirme sonuçlarını açıklaması bekleniyor.(Ünlü)
Goldman Sachs'ın THY için değerlendirmesi ve yeni hedef fiyatı: 395 TL.
Ooovlum Pala in aşağı. Ne işin var o kadar yüksekte. Düşersin bak.
RTE nin, bu hafta BAE ve Mısır gezileri var...
Enerji sektörü hisseleri hareketli olabilir bu hafta...
310-312 dolar seviyeleri (dolar 30.70 TL) 9500 ün üzerine denk geliyor...
türk hava yollarısının vadelisi yatay
palaya bi sorarmısınız 990 bingde ne gezziyormuş ? :oleyo: kafasına mal yemekmi canı çekmiş :drunk:
vadeli aktif
https://resmim.net/cdn/2024/02/12/ZLajDC.png
s.a. gününüz aydın kazancınız daim olsun inş
Bu operasyon çocukları endeksin en adi kağıtlarından olan kozal grubunu niye yukarı aldı, hayırdır haber mi var?
Normalde her zaman olduğu gibi yatırımcının burnundan getirmeye devam etmesi gerekirdi...
Israrla longda bekleyenleri tebrik ediyorum.
Benim şort yapısı bozuldu, 60 (6000 yani) eksi puanla kapattım kısaları. Bundan sonra ancak şort yaptığım yerlere gelir daha da gitme potansiyeli var ya da top çevirir düşüncesiyle..
Orta çizgi takibi devam..
https://www.tradingview.com/x/nWdzbQrT/
goldman saks laportuna rağmen bankaları görüyorsunuz... anlatmıyorum
Goldman olumlu bir rapor göndermedi zaten... Bankalar için ağırlıklı Nötr ve Sat raporu yayınladı. Al dediği 2 tanesini de bu endekste %20 getiri için orta uzun vade almak "bu rapora göre" mantıklı değil.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...af2f4ac9a2.jpg
Koza Altın, İpek Doğal Enerji paylarının alımı için ayrılan fonun yükseltilmesi karar verdi
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan şirket açıklaması aşağıda bulunuyor:
Şirketimiz Yönetim Kurulu,
Dolaylı İştiraki olduğumuz, Borsa İstanbul'da (BİST) işlem gören İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim A.Ş. paylarında alım satım yapılması için ayrılan 150.000.000 TL fonun 200.000.000 TL artırılarak, 350.000.000 Türk Lirası'na yükseltilmesine,
Pay alım satım işlemlerinin gerçekleştirilmesi hususunda, Yönetim Kurulu Üyesi (CEO) Mahmut Çelik ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Karademir'in yetkilendirilmesine,
Yıldız Pazar'da gerçekleştirilecek olan pay alım satım işlemleri ile ilgili olarak, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) gerekli özel durum açıklamalarının yapılmasına ve Genel Kurul yetkisine sahip olan TMSF Fon Kurulu'nun bilgisine sunulmasına,
Oy birliği ile karar verilmiştir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1248602