Bir başka neden de çok yakında başlayacak bedelli sermaye arttırımı olabilir. Esas ilgi Katarlılar Boyner ailesinde kalan % 44 lik payı da alabilirse olacak. O zaman tadından yenmeyecek..
Printable View
bedelli çagrı sonrasına kalabilir ek 7 iş günü süre alındı kurul dan + 15 gün normal süre var bedelli tarih açıklanması ve +10 günde bedelli başlangıç günü yani
4 aralık +15 gün +10 gün ek yaparsak 28 aralık kadar süre var evraklar hazırsa spk 13 aralık Onay gelirse önce zorunlu pay alımı daha önce olur
Bedelli çağrıdan önceyse nasıl bir yol izlenecek gerçekten...Bedelli oranı kadar düşüp çağrı fiyatı da ona göre yeniden mi güncellenecek...Ne acayip bir şirket bu da kardeşim yap şu çağrıyı önce uğraştırma bizi bu nedir yaaa...
Sayın elfidaa, merhaba.
Yolumuz burada da kesişti sanırım. Zorlu ve stresli bir dgzte macerasindan sonra burada daha rahat bekliyorum ben.
%155 lik bir bedelli sermaye artırımı var. Duruma göre katılıp katilmamaya karar vereceğim ben.
Surecin yılbaşından sonra ki hafta tamamlanmasını bekliyorum.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teorik olarak rüçhan kuponlarını satınca zarar olmaz. Ama o zamanki fiyatlamaya göre kar zarar durumu belli olur.
Boyp de ki gibi bir durumla bende ilk defa karşılaşıyorum. Yani hem bedelli hemde çağrı sureci ikisi bir arada olacak.
Şirketin bu konuda yatırımcıyı bilgilendirmesi lazim ama zor bir ihtimal.
Bence bedelliye katılmak mantıklı olabilir. Sonuçta katilmadigimiz zaman şirketteki ortaklık yüzdemiz azalmış olacak ve çağrı zamanı daha az malla sürece girmiş olacağız. Bu sebeple ben katılmayı düşünüyorum.
Sorun olduğu için değil, hakim ortak mayhoola
olduğu için açıklamalari mayhoola gönderiyor. Bunda bir sıkıntı yok.
Sermaye artırımından sonra çağrı fiyatı yaklaşık olarak ( 7,49 + 1,556 ) / 2,556 = 3,539 gibi bir rakam olur.
Sermaye artırımından sonraki çağrı fiyatını hesapladım. Sağlaması şu: Bedelli artıştan evvel 1000 lot 7,49 dan mal alan yatırımcı, bedelli için de 1000*1,556= 1556 TL para ödeyecek. Toplam cebinden 7490+1556= 9046 tl çıkmış olacak. Karşılığında bedelliden sonra toplamda 1000+1556= 2556 lot hissesi olacak. 9046/2556= 3,539 tl gibi bir fiyat da hisse ederi çıkıyor.
Bedelliye son katılma tarihi ne zaman
Venus Z20 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tarih henüz belli değil
yani marj epey guzel gorunuyor [emoji4] biraz yatirim yaptik insallah
bu arada bu fiili dolasim ile bu sirket hisseleri cok uzak olmayan bir tarihte kottan cikar gibi duruyor.
Asla yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilemez !!!
teknik olarak yarin bolunmesi gerekiyor sanirim.
***BOYP*** BOYNER PERAKENDE VE TEKSTİL YATIRIMLARI A.Ş.( Sermaye Artırımı - Azaltımı İşlemlerine İlişkin Bildirim
04.12.2018, 11:15:06
***BOYP*** BOYNER PERAKENDE VE TEKSTİL YATIRIMLARI A.Ş.( Sermaye Artırımı - Azaltımı İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi Bedelli Sermaye Artırımına İlişkin Yeni Pay Alma Hakkı Kullanım Tarihleri Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Evet Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 28.05.2018 Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL) 1.000.000.000 Mevcut Sermaye (TL) 257.700.000 Ulaşılacak Sermaye (TL) 657.700.000
Bedelli Sermaye Artırımı (Rüçhan hakkı kullandırılarak) Pay Grup Bilgileri Mevcut Sermaye (TL) Rüçhan Hakkı Kullanım Tutarı (TL) Rüçhan Hakkı Kullanım Oranı (%) Rüçhan Hakkı Kullandırma Fiyatı (TL) Verilecek Menkul Grubu Verilecek Menkul Kıymet Nevi Rüçhan ISIN Kodu Kullanılmayan Rüçhan Hakkı Tutarı (TL) İptal Edilen Pay Tutarı (TL) BOYP, TRAALTIN91B5 257.700.000 400.000.000 155,21924 1 BOYP, TRAALTIN91B5 Hamiline BOYP(RÜÇHAN), TRRBOYP00024
Mevcut Sermaye (TL) Rüçhan Hakkı Kullanım Tutarı (TL) Rüçhan Hakkı Kullanım Oranı (%) Kullanılmayan Rüçhan Hakkı Tutarı (TL) İptal Edilen Pay Tutarı (TL) TOPLAM 257.700.000 400.000.000,000 155,21924
Satılamayan Payların Taahhüdüne İlişkin Açıklama Yoktur Rüçhan Hakkı Kullanımı Başlangıç Tarihi 05.12.2018 Rüçhan Hakkı Kullanımı Bitiş Tarihi 19.12.2018 Para Birimi TRY
Bildirilmesi Gereken Diğer Hususlar SPK Başvuru Tarihi 26.06.2018 SPK Başvuru Sonucu Onay SPK Onay Tarihi 25.10.2018 Artırılan Sermayeyi Temsil Eden Payların Niteliği Kaydi Pay Ödeme Tarihi 07.12.2018 * Sermaye artırımı varsa yeni payların, payları Borsa‘da işlem gören pay sahiplerinin hesaplarına gireceği, sermaye azaltımı varsa hesaplarından çıkacağı tarih. Kayıt Tarihi 06.12.2018 * Borsada işlem gören tipteki payların hak sahiplerinin belirlendiği tarih.
Ek Açıklamalar Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK") 30/11/2018 tarihli yazısı ile, Şirketimizin çıkarılmış sermayesinin tamamı bedelli olarak 257.700.000 TL'den 657.700.000 TL'ye artırılması nedeniyle ihraç edilecek 400.000.000 Türk Lirası nominal değerli paylara ilişkin izahnamenin onaylandığı Şirketimize bildirilmiştir. - Pay sahiplerimizin, ellerindeki payların %155,21924'ü oranında yeni pay alma hakları bulunmaktadır. - Yeni pay alma hakları (rüçhan haklarının), izahnamede belirtilen esaslara uygun olarak, 05.12.2018 ile 19.12.2018 tarihleri arasında, 15 gün süreyle kullandırılacaktır. - Yeni pay alma haklarının (rüçhan haklarının) kullanımında, bir payın nominal değeri 0,01 Türk Lirası olup, 1 lot (100 adet) pay 1,00 Türk Lirası'ndan satışa arz edilecektir. - Sermaye artırımına ilişkin izahnameye Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'ndan (www.kap.org.tr), Şirketimizin (www.boynerperakende.com) ve halka arzda satışa aracılık edecek Alternatif Menkul Değerler A.Ş.'nin (www.alternatifmenkul.com.tr) adreslerindeki internet sitelerinden de ulaşılması mümkündür. - Yeni pay alma hakkı (rüçhan hakkı)kullanılmasından sonra kalan paylar 2 iş günü süresince nominal değerin altında olmamak kaydıyla borsada oluşacak fiyattan halka arz edilecektir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/722752
yarin bolunuyoruz hayirlisi ile [emoji4] bu haftaki bultende cagrj ile ilgili onayi da bekliyorum acikcasi ! bir ihtimal onumuzdeki haftaya da kalabilir
Akşama bölünmüş fiyatı ve rüçhan fiyatı açıklanır. Rüçhanlar 15 gün işlem görecek bedelliye katılmak istemeyenler bu süre zarfında rüçhan kuponlarını satabilirler.
yani yilbasi sonrasina kalma ihtimalini zannetmiyorum. eger sermaye artirimi olmasa idi max onumuzdeki hafta spk onayi gelirdi !bu fikrim degismedi ?
ama en kotu senaryo olarak
max. 20-21 aralik gibi haber duser diye dusunuyorum
Çağrı 7.40 idi bölünmeden sonra yeni sermayede bu fiyat kaça denk geliyor arkadaşları uyar alım bilen var ise yazsın bir zahmet benim arlmatik iyi degil
En son rtalb şirketinin çağrısını onayladı spk. Başvuru tarihi 01.10.2018 onay tarihi 23.11.2018. Tam 52 gün.
Ayrıca salix in 09.10.2018 tarihli başvurusu da halen onay bekliyor. 55 gün olmuş başvuru yapalı. Muhtemelen bu hafta onaylanır.
Ben en az 45 günde onay gelir diyorum ama umarım sizin dediğiniz gibi olur. Üstelik boyp nin bedelli süreci de var. spk bu sürecin bitmesini bekleyebilir.
Normal prosedürde zaten minimum 40-45 gün arası sürüyor. Her halükârda yılbaşından sonra ki haftaya kalır benim tahminim. Dediginiz gibi hayırlısı olsun.
Ben bugüne kadar bir aydan önce açıklanan başvuru hatırlamıyorum. Genelde 45-60 gün arası onaylanıyor.
Çağrı sürecinde sermaye artırımı ilk defa gerçekleşen bir durum ve bu süreç tebliğ hazırlanırken gözönüne alınmamış sanırım. Spk bu onayı verirken aynı zamanda içtihat oluşturacak gibi. Daha önce de yazdığım gibi bu durumda fiyatın güncellenmesi ile ilgili husus tebliğde yer almıyor, son altı ayın ağırlıklı ortalaması diyor fiyat için, bakalım kimsenin beklemediği bir karar çıkar mı!!!
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir!!!
Bu imkansiz birşey. Çünkü çağrı fiyatı son 6 aylık ortalama fiyata göre hesaplanacak. Şimdi bedelli olunca fiyat otomatikman düşeceği icin çağrı fiyatı da yeni fiyata göre hesaplanacak.
Sayın balıkadam fiyat hesaplandı ve spk ya 7,4894 tl üzerinden müracat yapıldı.., demek istediğim, bu durumda fiyatın güncelleneceğine dair bir ibare pay alım tebliğinde bulunmuyor!!! Yoksa biz de üç günlük borsacı değiliz..
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir!!!
Benim amacım fikir cimnastiği yapmak, daha önceden de sorduğum gibi konu ile ilgili gözümüzden kaçan bir mevzuat varsa ve paylaşılırsa sevinirim.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aqalar şimdi biz bedl. Ser. Artırımına katılmak için hangi yolu izleyeceğiz. Lot başına kaç ₺ gerekli. Engin bilgisini paylaşacak hocalarıma çok teşekkürler.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
arkadaslar bölünme oldu ya çağrı kacdan olacak