Originally Posted by
bsayfam
slmlar hocam, yeni gördüm soruyu kusura bakma, ekleme yapamadan da cevap gelmiş, yuvarlar cevap vermişler kısmen.
bir sonrakı sayfada başka eleştiriler de var, ben sabancı grubunu çok tanımıyorum, yeni bakmaya başladım, ilk izlenimim kamu şirketlerine benzediği, biraz hantal, çok hesap vermeyen, kar konusunda gözü kara hedefleri olmayan bir izlenim aldım. inşallah yanılıyorumdur.
gelen cevap maddelerine göre düşüncelerimi yazayım.
1- bu arge sadece kordsaya mı ait olacak yoksa gruba mı diye soracaktım, yine kenarda dursun, bence bu bağış konusu birkaç kez daha yatırımcı ilişkileriyle konuşulmalı.
bu soruya sanırım argenin sponsoru kordsa demişler, maliyeti kordsa ya kitledik.
2- ana sözleşmeye %5 lik bir bağış miktarı koymak biraz garip,
ilk aklıma gelen bağışlar karın % 5 inden büyük olabilir.
sabancı üniversitesinin aidiyeti kime aittir gruba mı yoksa herhangi bir şirkete mi (kordsa gibi) brisada veya başka grup hisselerinde bu tip bir karın şu kadarı buraya gitsin durumu var mı?
3- bağış gitmiş zaten, vergisi de olmaz, olsa bile bağışa göre epey az tutar bence önemli değil,
4- borç miktarını vermemişler, verseler iyi olurdu, arge şu fiyata maloldu, şu kadarının buralardan nakit, kalanı da 5 yıllık banka borcu ile aldık, borcun ödemesi de şu firmaya diye cevaplayabilirlerdi, yuvarlak cevaplamışlar.
5- yeni arge geçen yıl faaliyete girdi, 5 yıl sonra da yani 6. yılında tüm ürün portföyünün % 20 sini kaplaması hedefleniyor, süre ve miktar bana uygun geldi.
kaç gündür borsanın dalgalı seyri yüzünden canım sıkkındı, bakamadım kusura bakmayın, buradaki arkadaşlar da yeni sorular oluşturursa, ara ara müşteri ilişkilerine sorulabilir. iyi olur, kısa cevap vermişler daha detaylı verin denebilir.
toparlarsak her yıl karın % 5 i daha cebe gelmeden uçuyor, bu % 5 in kararını ana sözleşmede vermişler, genel kurulda değiştirilebilir mi bilemiyorum. açık açık sormak lazım. bu arge tam olarak hangi sabancı grubu firmalarına çalışacak diye, sadece kords değilse diğerleri de destek atmalı. ödemeye gelince kords, yararlanmaya gelince hepimiz buradayız olmamalı.