Tek havuza teklif veriliyor olsa( eskisi gibi) gaz çevrimlerede bu kârları bırakmazlardı bence.. Ak enerji özelinde bence olumlu oldu
Printable View
-Hayırdır Hocam? Ne yapıyorsun böyle?
-Göle yoğurt mayası çalıyorum
-İlahi, hocam, hiç göle maya çalmakla göl maya tutar mı?
-Ya tutarsa…
-Bu borçlar bedelli sermaye arttırımı olmadan ödenebilir mi?
-Ya ödenebilirse?
Dedim ve kumar portföyüne 200000 lot aldım.
Haftasonu 3.ceyrekte elde edilecek ciro hesabı yapıldı.
Sizce esas faliyet kar beklentisi ne olur?
Avrupa'da henüz enerji fiyatları üretime yansımadı. Bizim Linde'den aldığımız özel karışım lazer gazına %200 zam geldiğini öğrendim bugün. Linde dünyanın en büyük endüstri gazı üreticisi. Buradaki ucuz gaz ile bu zam geliyorsa Avrupa'daki gaz maliyetleri ile kim bilir ne olur. O fiyatlarla Avrupa nasıl üretim yapacak çok merak ediyorum...
Bu enerji krizi Akenerji için beklenmedik bir kurtuluş piyangosu olabilir bu bakımdan...
Benim borsadaki param çok çok düşük. Heyecan olsun diye Koç satıp, Akenerji aldım. Bugün Koç düşünce yarısını satıp, tekrar Koç aldım. Yarın Koç'u tekrar satıp, Akenerji alacağım. Araba parası bile değil ama bu ortamda Akenerji ne olacak merak ediyorum gerçekten...
Parası olan için Şişecam'da iyi bir seçim olabilir. Bu enerji fiyatları ile Avrup'da cam üretimi anlamsız olacak. Şişecam voli vurabilir bu kış...
sayın meteor78 , siz zaten "%61olsa bile" durumunu örnek vermişsiniz, bilmeyenler için yazalim
Türkiye'de %61 gorebilen bir santral yok, uzun süre de olacağa benzemiyor. 58 görebilen varsa öpsün başına koysun.
nedenini merak eden de otursun araştırsın...
Sayın Siesta,
Doğalgaz AUF (Azami uzlaştırma Fiyatı) nasıl belirleniyor?
Doğalgaz'a %50 zam gelmeden önce, 2357 TL+Kar =2900 TL (Temmuz AUF)
şeklinde mi?
Bu durumda Eylül AUF ;
Maliyet (Meteor78'in hesabına göre 3536 TL)+Kar = 4500 civarı mı olacak?
Eğer santralin verimi az olursa tabi ki maliyet artacak ve kar azalacaktır.
Fiyatların yükselmesi AUF hesaplamasındaki formülasyonda marj aynı kalacağı için hasılatı ve karlılığı artıracak mıdır?
Düşünceleriniz nedir?
onun hesabı biraz karışık. bence hiç o işlere girmeyin.
twitterda bir arkadaş hesaplayıp ara ara paylaşıyor, onu takip edin. en kolayı.
https://mobile.twitter.com/_bruglion...C4neDZrrgrAAAA