Sn.deva-dert merhaba, kordsaya baktınız mı bu aralar?
Printable View
kordsa alım yaptığım ve sürekli takip ettiğim bir hisse, geleceği gerçekten parlak olan bir sektörde faaliyet gösteriyor. İnsanların kafasında ar-ge firması-Sabancı'ya ait olması vb. nedenlerden dolayı olumsuz bir algı var. Dünya çapında çok güzel firmalar ile anlaştılar ama nedense kap atmadılar hatta yabancı kaynaklar anlaşma bilgisi geçse bile kendi twitter sayfalarında daha sonra paylaştılar ve bu nedenden dolayı bazıları firmaya kızdılar ama bence en iyisi yaptılar çünkü yatırımcıya ihtiyaç var manipüle olmasını istemediler.
Hocam bir çırpıda borsanın orta-uzun vade yatırım yapılabilir en iyi 30 firmasını say deseler KORDS bunlardan birisi olur benim nazarımda. Şirketin kalitesi, gelişimi, yatırımları ve gelecek beklentileri tartışılmaz bence. Kısa vadede ise durum biraz farklı, son bir kaç çeyrektir efk, favök ve net karda daralan marjlar artan satışlara rağmen iyi tablolar çıkmasına mani oldu. Fiyatta nasıl trend takip ediyorsak bu rakamlardaki trend de önemli. Burada efk, favök ve net karda düşen bir trend var ve nasıl fiyatta düşeni kırmak önemli bir olgu ise ve hemen yatırımcı ilgisi çekiyorsa, burda da düşeni kırmak aynı etkiyi yapacaktır. Bir sonraki çeyreğin şimdiki çeyrekten yüksek gelecek olması bu etkiyi yapar. Sorun burada 4Ç favök ve net kar rakamları yılın diğer çeyreklerinden daha yüksek gelme ihtimali var mı? yani prospektif f/k, prospektif fd/favök artma mı azalma mı eğiliminde? Bilanço bazlı kısa vade yatırımda bunlar önemli. Ama ben hikayesine güveniyorum uzun yıllar tutarım diyecek adam için yatırımlar ve beklentiler pozitif. Olumsuz konuşmamı gerektirecek tek şey kısa vadedaki marjların trendinin aşağı yönlü gidiyor olması. (Borçlarda da hafif yukarı eğimlenme var ama görüntüyü bozacak kadar olumsuz bir durum yok borçlar tarafında) Ben elimde olsa tutabilirim, ama dönem itibariyle bir sonraki çeyreği görmeden yeni alım yapmazdım.
Dün portföyü ODAS tuttu bugün de ODAS'ı portföyün diğer parçaları. 2 gündür aynı yerde sayıyoruz bakalım. ODAS'ta bayağı yoğun bir CITI çıkışı olmuş son birkaç gündür. Muhtemelen dünkü satış tarafının ağırlığı yabancıdır.
Sol kulvardan YUNSA, MERCN, BNTAS tekrar atağa kalktı, TUKAS tırısta gidiyor, ODAS son gayretle yarışı bitirmeye çalışıyor.. (17:50)
Kapanış gayet iyi oldu: (18:05)
YUNSA + % 7,41
BNTAS + % 4,15
MERCN + % 4,59
TUKAS + % 2,24
ODAS - % 2,45
Allah bereket versin.