Herkes kapıya yakın duruyormş, tetikleme olunca çıkışa hücum olmuş.
Printable View
Herkes kapıya yakın duruyormş, tetikleme olunca çıkışa hücum olmuş.
İki akıllı ve hür insanın birlikte yaşaması çok zor hatta imkansız, karşılıklı bağımlılık olması ya da birinin diğerini bir şekilde esir alması gerekir.
"kul edinmez ki güzeller bizi illâ nidelim."
https://www.youtube.com/watch?v=0AHXPfcwUP0
Modern Folk Üçlüsü - Gül Yüzünden Göreli / Bizim Tepe Konseri
Adamlar çektiği ekonomik krizi tanrının dünyada yaptığı sınav sayıp akp ye oy verdiğinde cennete gideceğini sanıyor. Milletin cahilligin küçümsemeyin , bugün hdp cumhur için kendi adayını çıkarttı, 6 li masada daha aday belirlenemedi artık uzun için erken seçime bile gerek yok. İlk turda vurur geçer ama seçimden sonrada kaşıkla verdiğini kepçeyle değil direkt tencereyle alır.
Bir kaç gündür düşünüyorum sayı olarak iki (du, two vs), ilk ne zaman ortaya çıktı, bir şeyden aynısı olunca iki demek için mi yoksa bir şeyi ikiye bölerken mi diye.
Muhtemelen bölerken ortaya çıktı, senin derken veya seninki derken, (thou) "du" iki anlamına geldi. Böyle de olmayabilir tabi.
Yani sayma sisteminde önce 2 vardı, sonra 1 geldi diye düşünüyorum. Zamanında birine ikinci olmasa birinci olmazdı onu unutma demiştim. Bazen tepem atınca ağzımdan bir laf çıkıyor sonradan ben de şaşırıyorum.
Zaten SIFIR yeni bulundu deniyor, bilgisayarlarda zero ve null farklı anlama geliyor bir de o çıktı en son.
EREGL KAP açıklaması var ama detay yok, başka sitede sendika anlaşmasının detayı verilmiş, genelde aynı sendika MESS üyesi diğer iş yerleri ile benzer koşullarda anlaşıyor.
>>>>>>>
https://www.yeniufuk.com.tr/turk-met...i-64994-haber/
Zonguldak’ın Ereğli İlçesinde kurulu Ereğli demir ve çelik Fabrikaları ile şirkette yetkili Türk Metal Sendikası arasındaki 29 Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldı.
Edinilen bilgilere göre, normal süresi uzlaşmazlık ile sonuçlanan sözleşmede tarafların görüşmeleri sürdürmesi sonucu bugün uzlaşma sağlandı.
Şirketteki 4320 personeli kapsayan toplamda 89 maddeden oluşan sözleşmedeki kalan çoğunluğu maddi konuları içeren 23 madde üzerinde yapılan anlaşma sonucu maaşlardaki yeni oranlar şöyle sıralandı:
-İlk altı ay % 45
-2 altı ay enflasyon
-3. altı ay enflasyon artı 3
-4. altı ay enflasyon
-Yüzde 100 sosyal haklar
-Banka promosyonu 27 bin
3 yıllık
-Farklar 30 gün için de tekseferde
-Promosyon önümüzdeki hafta cuma yetişirse pazartesi
Rus Kızılordu doğudan, müttefik orduları batıdan Berlin'e girdiğinde bile Hitler ve partisine küfredenler bilinçli (!!!) alman vatandaşları tarafından hemen oracıkta asılarak infaz ediliyordu.
Almanlar bile bu duruma düştüyse simit falan bizi kurtarmaz kardeşlerim. ne olursa olsun ölümüne savunan geniş kitleler olacaktır. açlık yoksulluk kader bu arkadaşlarla bunun hiçbir alakası yok o beyinlere göre...
5-(Pençe-el)-Latince,penta-pentagon-İbranice,hameş-Farsça,penç-Hintçe,panç-Rusça,pet-Türkçe,beş--------bir elde 5 parmak olduğuna göre önce 5 rakamı bulunmuştur sonra diğerleri.(salladım):oleyo:
2-di-dü-dialog....
5- (penç) hemen hemen her dilde bir birine yakın söyleniyor gibi....ingilizce de nasıl five evrildi bilemiyorum.
O da olabilir.
Doğal sayılar içinde sıfır yok, tam sayılarda var diye biliyorum. Ben sen diye idare ederken üçüncü geldi ilk defa 3 ortaya çıkınca sayma ihtiyacı oldu da denilebilir, ya da dörde kadar sorun yoktu da denilebilir vs.
3 çok da sevmediğim bir şey sorun çıkarıyor ama üçlü sistemler genelde dengeli oluyor yoksa zaten sorun çıkıyor, 3 lü sac ayağı kavramı var. 4 lü sistemler daha sağlam oluyor birinin eksikliği çok sorun olmuyor, 5 li sistem de sağlamlığı nerede ise garanti eder belki, 6 dan itibaren bölünme tehlikesi yavaş yavaş başlıyor olabilir. vb