Ziraat Bankası-Vakıf Bankası anlaşmalı oldukları inşaat firmaları ile kredi oranlarını düzenledi.
Konut Kredisi 0,98 düştü...
Printable View
Ziraat Bankası-Vakıf Bankası anlaşmalı oldukları inşaat firmaları ile kredi oranlarını düzenledi.
Konut Kredisi 0,98 düştü...
İmar Barışı 6 Ay Uzatıldı..
Değerli Hissenet üyeleri Eskişehir yolu üzeri güncel bilgileri sizlerle paylaşacağım.
Dodurga Otoban İçi :
Bölgede son olarak edindiğimiz bilgilere göre kesin olmamakla birlikte askıya çıkan son planın korunacağı duyumlarını alıyoruz.Son açıklanan belediye meclis kararına göre de bu ihtimal yüksek oranda bekleniyor.Bölgede alım-satım işlemleri devam etmektedir.Herhangi bir şerh durumu ve satışa engel bir durum yoktur.2 emsal ticari-konut,1.75 emsal konut alanları olarak satış devam etmektedir.
Bölgedeki imar yol çalışmaları yaklaşık 7-8 aya yakındır durdurulmuştu.Nisan ayının başında tekrardan çalışmalara başlanılmasını bekliyoruz.
Orhun Mahallesi:
Son iki-üç ay içerisinde en hareketli bölge diyebiliriz.Yapracık sol ve eski Dodurga arazisinin birleşmesiyle yeni kurulan mahalle Yapracık imarındaki sıkıntıların giderilmesi ve Dodurga arazisinin Şehitali'den ayrılması ile otoban dışı olarak nitelendirğimiz alanın en değerli bölgesi oldu.Mesa arazisinin de bölgeye dahil edilmesi önemli bir ayrıntıdır.
Şehitali mahallesindeki bazı parseller Orhun Mahallesi'nin sınırlarına dahil edildi.Yayla mevkindeki arazi sahiplerinin incelemesini öneriyorum.
İmar çalışmaları hakkında net olmamakla birlikte Nisan ayının başlarında Mesa ve eski Dodurga arazisi için 5000'lik imar planına başlanacağı konuşuluyor.Yalçın Beyaz tarafından yapılan Mesa planı ile ortaklaşa bir plan çıkarılması gündemde.
Bölgede imarlı 3.3-3 ve 1 emsalli alanlar bulunmaktadır.m2 fiyatları 750-1.300 lira aralığında değişmektedir.Tarla vasfında olan alanlar ise 130-250 lira bandındadır.
Ek 21515
Şehitali Mahallesi :
Bölgede uzun süredir devam eden durgunluk devam etmektedir.Özellikle bölgedeki imar plan çalışmalarının durdurulması geri plana düşürmüş oldu.Sınırlarının değişmesi ve bölgenin daraltılmasının etkisi büyük.
Bölgedeki 3 emsalli alanlar yeni kurulan Turkuaz Mahallesi'ne bağlanmıştır.m2 fiyatları 500-600 tl aralığındadır.
Hisarlıkaya Mahallesi :
Bölgedeki Ankara-İzmir otoyolu çalışması devam etmektedir.M2 fiyatları 30-60 tl aralığındadır.
Genel olarak piyasa gözlemi yaptığımız da yüksek faiz oranları yatırımcı sayısında büyük oranda düşüş yaşanmasına sebep oldu.Genel ekonomik dalgalanmalar ve oluşan kriz ortamı fiyatlarda gerilemeye sebep oldu.
Herkese hayırlı yatırımlar diliyorum..
Tolga Yürekli-0545 712 69 71
Sayın ulusoyc, güzel düşünceleriniz için teşekkür ediyorum.Elimden geldiğince bilgilendirme yapmaya devam edeceğim.Facebook grubu bana ait değildir.Sadece hissenet forumundan bilgi paylaşımı yapıyorum.Diğer sosyal ortamda gördüğünüz yazı veya bilgiler bana ait değildir.
İlginize teşekkür eder,iyi günler dilerim
benim eski şehitali bölgesinde 2010 parselde arsam var bu orhun mahallesine dahil olmuşmudur. e devlette şehitali olarak görünüyor.
Sayın scsi.06,
2010 parsel 21.500 m2 büyüklükte,Aşağıkemah mevkiinde yer almaktadır.
2010 parsel ,2023 Nazım İmar Planına göre 50 metrelik yola cephe ve lokasyonu avantajlı bir konuma sahiptir.
Tarlanız Orhun mahallesi sınırları içerisindedir.
İsterseniz ;
socbs.etimesgut.bel.tr8080/EImar/
Linkten kontrol edebilirsiniz.
E-devlet ve Tapu Kadastro bilgileri güncel olmadığı için Şehitali mahallesi olarak yazmaktadır.
Sağlıcakla Kalın..
Ek 21667
Arsanızın konumuna ve detaylarına bakmak için yukarıdaki uygulamayı indirebilirsiniz...