Dolar gevşesin bakalım.
Printable View
Dolar gevşesin bakalım.
Dolarda hareketlilik beklentim devam ediyor.
ama önce geri çekilme olur olur.
bu hareket bu civarda kalıp bir süre yatay gider mi gider.
zira dxy henüz uç vermedi.
galiba büyük hareket onunla beraber başlar.
düşse de çıksa da ben bir süre daha dolar taşımaya devam edeceğim.
nasip.
Kardeşimizin sorusu havada kalmış..Yok öyle bono krizi çıkacak deyip ortadan kaybolmak..:)
Daha detaylıda yazılabilir ama kısaca değineyim..esasen geçen hafta mini bir provası yapıldı bunu..ne oldu dolar kapıya doğru yönlendi..kapı dar olmasına rağmen bir izdiham oluşmadı..
3. baskı olacak ama Bill amca tahvil faizi yükselmesinin neden çöküş olmadığını belirtti geçen günlerde:
Sevgili Lütfü benim yukarıdaki bold'ladığım kısım en önemli kısım..dolayısıyla zaman zemini bilmek mümkün değil..ancak böyle bir çöküş oluşursa ilk etapta dolardan başka çözüm yok..daha sonrası bence hayal gücüyle sınırlı..çünki devasa balonlar var ortalıkta..Alıntı:
Bill Gross: Küresel tahvil piyasası “çöküşte” değil
Janus Henderson Group fon yöneticisi Bill Gross, yalnızca Almanya 10 yıl vadeli tahvillerinin faizinin geride kalan iki haftada 30 baz puanın üzerinde yükseliş kaydetmesinin tahvil piyasasının çöküşte olduğun anlamına gelmediğini belirtti.
Gross, Bloomberg Radio ile gerçekleştirdiği bir mülakatta, “Tahvillerin çöktüğünü söylemek için volatilitenin ikiye, üçe katladığını ve fiyatların haftada iki ya da üç puan düştüğünü görmeniz gerekir” dedi.
“Merkez bankaları volatiliteyi kontrol altına almaya çalışacaktır” diyen Gross, “Fakat piyasanın onlarla aynı fikirde olup olmadığı en önemli soru olacak” diye ekledi.
Gross, tahvil faizlerinin yukarı yöneleceğini ve Fed'in büyük bir ihtimalle Aralık ayında bu yıl son bir kez faiz artırımına gideceğini belirtti.
Ha sentral bankerler ve saz arkadaşlarının gücünüde es geçmemek lazım..sanırım oyun gidebileceği kadar gidecek..sonra sen sağ, ben selamet..selamlar..
Sayın Enli Bey Kardeşim;
Formun, en formda adamısın. Senin üstüne, teknik olarak kimseyi tanımıyorum.
Lakin eski İnanna olabiliri mi diye de şüphe etmiyor değilim.
Para konusuna gelince hepimiz rahat olalım. 2017 yaz aylarını rahat geçirecekmişiz.
Bill Gross Gross söylüyor.
http://www.scmp.com/business/banking...ampaign=buffer
Slmlar hocam cevap için teşekkürler, hepimiz az çok aynı sorunları görüyoruz yada okuyoruz ama böyle bir sorunda ne yapmalıyız/yapabiliriz bunlara cevap bulmakta zorlanıyoruz, ortada ciddi sorunlar ve ciddi politika değişiklikleri var hem yerel hem global olarak, biz hep faiz dolar karşılıklı iner çıkar diyorduk son dönem bu şekilde değil geçen bir forumdaş "bir süre yüksek faiz yüksek dolar olacak TR için karar verilen bu..." gibi bir cümle yazmıştı şuan bunu yaşıyoruz, iş o Sentral Bankerlere gelince hep fululaşıyor çünkü söyledikleri yaptıkları çokta uyumlu değil FED in faiz artırırken genişlemesi beni dolardan soğutmuştu nasıl Trump konusunda kandırılmış hissettiysem FED konusunda da öyle hissetim açıkcası, bono krizi hala beni endişendilendirsede içimden bir ses çok dillendirildi demek ki olmayacak diyor, malum K. Kore'ye hala müdehale edecekler hep laf :)
İşin aslı korkularım çok olsada hep küçük ümitlerde var içinde malum pozisyon itibari ile full riskteyim :) biraz defansım olsa daha rahat edeceğim ama bir türlü istediğimiz defans oyuncusuna sahip olamadık bizim takımda oynamam diyor kerata :)
Selamlar, saygılar.
Kusuruma bakmayin yanlis hesalamam icin. Istatistik verileri her daim ilgimi cektigi icin biraz acele bir hesaplama yapmisim yanlis olmus. Muhalif olmak gibi bir niyetim yoktu. :) Bu arada toplumun cogunlugu sanirim dolar yukselmis dusmus pek dikkat etmiyor. Telefon, bilgisayar, otomobil gibi ithal urunlere dogrudan etkisi var olmasina ragmen. Tuhaf bir ulkeyiz.
LG-H542 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.