Yıllık 100 milyarın üstünde net kar eden şirket için bu maaşlar az bile,,bir teknik direktör 1.5-2 milyon ayda maaş alıyor,kulüpleri batakta.
Şirket yeter ki kar etsin,,,ilk çeyreğe bakmayın,,kış sezonu kapasite düşük olur.
Printable View
Yıllık 100 milyarın üstünde net kar eden şirket için bu maaşlar az bile,,bir teknik direktör 1.5-2 milyon ayda maaş alıyor,kulüpleri batakta.
Şirket yeter ki kar etsin,,,ilk çeyreğe bakmayın,,kış sezonu kapasite düşük olur.
Bilançoyu sattı,satıyor,,,,bu fiyatlardan alan 2.çeyrek bilanço için prim yapabilir,,,ama enflasyonu,faizi geçer mi bilemem:)
o kısımdan bahsetmiyorum...yönetici kısmından bahsediyorum...
küçük bir havayolu sahibi tanıdıgım var... :)
yöneticler 18 maaş alıyor dedi...
yakıt giderini geçen personel maaşıyla işleri zor...
https://i.hizliresim.com/dd8aqtr.png
Havacılıkta er meydanı dünya sirketleri ile sıralamanızdır...
THY Yolcu ve hava kargoda 2000 yılında dünyada kaçıncı sıradaydı?
2010 yılnda?
2020 yılında?
2024 ?
2025 martta?
Dünya devleri ile mücadele eden, kendisine 800 uçak hedef koyan 460 uçaklı bir dev THY
Mevcut 4000 cıvarında, uçuş lisansları olan pilota dünya ortalamasının altında para verirsen kaçı sende kalır?
Diğer kritik elemanlar da öyle.
Bu hedefleri gördüm, 2021 eylülde 12,20'den torbamı doldurdum.:he:
Elinde hisse olmayanlar da şimdi gelip armudun sapı, üzümün çöpü.... yazıyorlar da yazıyorlar...(Silkele Süleyman belki düşer )
:kahkah:
evet personel giderleri gerçekten fena.
normalde personel giderleri bilançoda toplam giderler içinde % 20 den fazla ise şirket sıkıntı yaşayabilir.
tombul kuş bunu bir şekilde tolore ediyor demek ki.
benim kafamı kurcalayan "kira" kaleminin çok düşük kalması.
o enteresan.
3-5 bin lira amortisman ayıran şirkete sözümüz yok. Fakat THY 20 milyar amortisman ayırmış. Mali hesaplarda bu hesap şu şekilde işler. 770 gider hesabı borclandırılır, 257 amortisman hesabı alacaklandırılır. 770 hesaba yazılan 20 milyar doğrudan gider kalemi oalrak satılan hizmet maliyetinin altına yazılır. Faaliyet giderlerinin içine ve faliyet giderlerinden sonra faaliyet karı ve zararı bulunur. Bu rakam gelirden düşüldü, 20 milyar gidere yazıldı. Gelir 600 hesaplarda şirkete gelen canlı paradır. 730-740-750-760-770-780 hesaplara yazılan kayıtlarda çıkışdır, yani canlı para çıktı, ancak 770 hesaba yazılan amortisman karşılıkda her hangi bir şey ödenmedi. Kasada 20 milyar var. :)
Bu amortisman işi fiktif kayıt, muhasebe programının dışında bir ortamda, örneğin excel de hazırladınız, rakamlar çıktı, muhasebe programına mahsup kaydı yapıyorsunuz. Amaç faaliyet giderleri içine bu rakamı yazmak. 31 aralık da yapılan bir kayıt, 20 milyar amortisman için THY kasasına giren çıkan tek kuruş yok. Amortisman hesabı ucak taksit falan değil, bu hesap her şirkette bu şekilde. Örneğin bende kendi çalıştığım şirkette 2024 sonu toplam 1,752 milyon, yani birmilyaryediyüzelliikimilyon, amortisman ayrıldı. Bu para şirketlerde kalır. Uçak aldı, havaalanı yaptı, bunlar yıllara göre kardan (vergiden değil, direk kardan) düşülür.