benimde kafamda benzer bir fikir var...çok fazla dağılmak da istemiyorum artık...sizce mahsuru yoksa...hangi fonları tercih ettiğinizi yazmanız mümkün mü..
Printable View
hangi tarihte aldığınız hangi fonu satınca yararlanamadınız ? resmi gazette della sportta yayınlanan 23 aralık 2020 ile osbir aralık 2021 ( bu tarih dahil ) arasındaki bazı fönları satınca sitopaj sıfır ... mesela bu alttaki yanık fredi'nin açıklaması ;
https://www.yapikredi.com.tr/yapi-kr...r/detay/234489
şimdi şöyle düşünebilirsiniz , yahu ben zaten 2 dane değişken fön alsam , 2 dane hisse yöğün fön alsam , 2 dane fön sepeti fönü ile 2 dane de yabancı fön alsam çeşitlendirme yaptım. zaten her bir fön kendi içinde de çeşitlendirme yapıyor.... peki neyi çeşitlendirmemiş oldunuz ? neyin riskini çeşitlendirmediniz bu tercihte ?
niye yanıt vermiyorsunuz yurt paydaşlarım ?
yatırım ya da spekülasyon yaparken , portföye alınan enstrümanlarla sapyoseksüel ilişkiye asla girilmez... sizi öyle bi içine alır ki esiri olursunuz sonra...
Ben de mevduat ve günlükten çıkıp tamamen fonlara geçtim ama biraz geç kaldım tabi, hisse, emtia ve dolara bağlı fonlardaki çıkışı kaçırdım, az miktarda değişkenlerden, dövize bağlı olanlardan ve yabancı hisse var, kalanı da borçlanma, kira ve ppf.
Fakat çeşit biraz fazla oldu sanırım (HYV-OSD-NZH-KRC-PDD-YVF-RPD-EIB-OFS-KIS-KUB-RBK-GPB-KRF-GPU-YAK-OPB-EIC-IDH-IJA) azar miktarda da bunlar var (YAY-YTD-IPJ-IJB-IJP-IJZ-IJC-MJB) tabi takip etmek zor olacak ve düşüşlerde hangisine ekleme yapacağımı şaşırırım herhalde.
Bunların hangilerini elemeliyim, hangilerinin ağırlığını arttırayım veya farklı olarak ne alayım karar veremedim, altın, gümüş ve eurobond borçlanma hiç yok mesela onlardan da almalı mı yoksa düşmelerini mi beklemeli iyice kafam karıştı artık.