https://www.visualcapitalist.com/inf...covid19-curve/
Syg,
Printable View
Iyi haftasonları dilerim
Kendimce nacizane bir yorum yapmak istiyorum yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir.. kendi amatör goruslerimdir...
Son bir kac gundur bistte yukari yönlü hareket göruyoruz... ben bu dönemde alim yapılirken mutlaka parcali alim yapilması gerektigini dusunuyorum... kesinlikle en azından cok cok olumlu haberler gelene kadar yuklu miktarda alım yapmayacagim..
Dolar bazlı bakıldıginda bist tarihi diplerde... daha nereye kadar gideriz bilemiyorum nasrullah ayan ın 1 dolar dusuncesi var... benim teknik olarak 2008 dibinden cizdigim destek 74bin civarından geciyor .. ancak 2008 krizinde borsa 58binden 23bine kadar gerilemis yaklasik yuzde 60lik bir dusus soz konusu aynı senaryo simdi uygulanorsa 125binin yuzde 60 eksigi 50bine yaklasiyor malesef...
Son haftalarda yabancinin surekli kactigini goruyoruz ve en onemlisi salginin ekonomiye yapacagi tahribatin boyutunu kestiremiyoruz... malesef surecte cok eksiklikler yaşandı... sınırlar gec kapandi gerek umrede gerek oncedinde sadece insanlarin ayesine bakılıp evde kalmalari tavsiye edildi... su anda test sayisi arttikca malesef italya ile yarışıyoruz... bu durumun 3 hafta mi surecegini 3 aya mi sarkacagini bilmiyoruz... merkel yanlis hatirlamiyorsam nufusun yuzde 80i bu hastaliga yakalanacak yuzde 70i belirti gostermeyecek demisti. Burada anladigim kadariyla önemli olan o aradaki yuzde onun saglik sistemine bir anda yuklenmesine engel olmak bunu zamana yaymak... insallah basarili oluruz lutfenbu konuyu ciddiye alalim önlemleri aksatmayalim bugun sayin bakan herkes kendi ohal ini ilan etsin dedi
Simdi bu duruma kuresel durgunlukda eklenecek ustelik kendi icimizde cok coddi sorunlarımiz varken.. virusle mucadele paketinin istenen duzeyde olamamasinin sebepsiz olmadigini dusunuyorum.. malesef bu yil turizm gelirleri de maliyenin toparlanmasina eskisi kadar yardimci olamayacaktir...
Özetle endeksin birkac gun iyi gitmesine ragmen önumuzde hala cok buyuk risklerin oldugunu dusunuyorum... bence su anki seviyeler maliyet olusturmak icin harika ancak bunu birden degil parca parca yapmak acele etmemek piyasa tam anlamiyla kendisini toplayana kadar tamemen hisseye gecmemek dususlerde panik yapmamak uzun vadeli dusunmek gerektiğine inaniyorum... bistin her 8-9bin puanina bir mermi denk gelecek sekilde parca parca maliyetlenmek bence en dogrusu olacaktir.
Kimseyi karamsarliga suruklemek istemiyorum ... belki de benim dediklerimin aksi olur ve yukselen bir trende gireriz.. bunu benim yuzumden kacitan olursa da vok uzulurum.... ben sadece sahsi goruslermi paylasmak istedim
Herkese sevdikleriyle birlikte sağlıklı gunler dilerim... syg
dün (cuma günü) yazılım şirketleri yüksek tepki yaptılar.
ülkemizde evden çalışmalar kısmen başladı. new york'da da pazartesi borsa seans salonları kapalı olacakmış, e-işlem yapılacakmış.
bir çok sanayi şirketinde resesyonun izlerini görebileceğimiz bu dönemde, acaba yazılım/bilişim şirketleri patlayan yıldız olabilir mi?
genelde, bu salgın kapsamında gıda ve sağlık sektörleri öneriliyor ama, home office çalışma imkânı olan, üretimi durdurmak zorunda kalmayan yazılım/bilişim sektörüne yatırım yapmak akıllıca olur mu?
eğer ki yazılım sektörünün müşterileri sanayidir, onların işleri durursa, yazılımcılar da yeni iş talepleri konusunda daralma yaşar derseniz, o zaman sağlık, eğitim gibi hizmet sektörlerinin ihtiyaçlarını karşılayan yazılım şirketlerine yatırım yapmak bu dönem için tercih edilebilir mi?
geçmiş uzun dönemli borsa tecrübesi olanlar bir değerlendirebilirse sevinirim, düşüş devam ederse büyük sanayi/banka hisseleri düştüğünde neredeyse tüm küçük şirketler de çok daha fazla düşer mi, yoksa bu dönemde sektörel olarak (mesela sağlık, gıda, yazılım) tercih yapılması daha uygun olur mu (düşüşten emin olamıyorsak ama ihtimali varsa, büyük şirkette mi, yoksa küçük de olsa bu döneme özgü potansiyel taşıyan şirket mi tercih edilir)?
Sn Cauti
Bes’te altın fonundan eurobond fonuna geçmek şu anki süreçte mantıklı mıdır ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şu an onu yaşıyoruz Sn.Cautionary, Eurobond fonları Şubat ayından bu yana dövizin %10'dan fazla değer kazanmasına rağmen, Eurobond faizlerindeki yükseliş nedeniyle ortalamada 7-8% gibi değer kaybettiler. Tabi değer kaybı fonun bulundurduğu Eurobondların vadesine göre daha düşük veya yüksekte olabilir. Dövizin buralardan fazla aşağı düşmeyeceğine ve Eurobond faizlerinin de daha fazla yükselmeyeceğine inanılıyorsa yatırım düşünülebilir :)
https://twitter.com/tanerozarslan/st...348612097?s=19
Şirketlere bu gözle de bakmakta yarar var
YTD