şuraya yazayımda dursun haftaya 2.000 i zorlar
Printable View
Vahşi BAtıda 1 gün daha..
her yerimizden kurşun yedik.. ölmedik yaşıyoruz
aslında endeks gün boyu fena gitmedi. xbank çok güzel boğa formasyonu yaptı ve böyle bir günde ihlal olmadı.
hala boğa durumunda ama işte endeksi taşımaya gücü yetmedi.
bence pala bankalarda bu seviyelerin ucuz olduğunu düşünüyor. sebebi nedir bilemem.
Akbank konsolide
Dönem Net Kâr veya Zararı 60.025.707
Özkaynaklar 153.605.870
Altın baya güçlü sabah 1900 lere gelmişti şimdi toparlamış
Ali ve Veli...2 borsacı kazandıkları parayla cruise tatiline çıkmış. Ama kaybedenlerin ahı tutmuş olacak ki gemi batmış. Bizim 2 kafadar yüzerek ıssız bir adaya ulaşmayı başarmış.
Adada yiyecek aramak için gezinirken bir de bakmışlar ki bir yerli kabilesi çığlıklar atarak onlara doğru koşuyor. Ali hemen yanı başlarındaki ağaca tırmanmış. Yerliler Veli 'yi yakalayıp güzelce zkmişler... Sonra öylece kenara atıp kaçmışlar. Ali ağaçtan inmiş ve "Geçmiş olsun Veli...Çok üzüldüm sana ama elimden birşey gelmezdi" demiş ki... Yerliler tekrar toplanıp çığlıklar atarak saldırıya geçmiş. Ali tekrar ağaca tırmanmış. Yerliler tekrar Veli 'yi güzelce zkmişler. Ve tekrar kaçmışlar. Ali ağaçtan inip dağılmış vaziyetteki Veli 'yi yerden kaldırmış. "Dostum...Cidden çok üzüldüm" demiş. Derken o da ne... Yerliler tekrar toplanıp çığlıklar atarak 3.kez saldırıya geçmiş. Ali tam ağaca çıkmak üzere hamle yapıyormuş ki, Veli kolundan tutmuş ve "Yeter artık Ali. Dayanacak gücüm kalmadı. Bu sefer ben çıkıyorum ağaca" demiş ve ağaca bu sefer Veli çıkmış.
Yerliler bağıra çağıra Ali 'ye doğru koşmuşlar. Ali korku içinde titriyormuş ki tam önünde durmuşlar. En önde liderleri olduğu belli olan kabile reisi arkasındakilere dönüp : "Aşağıdakini çok zktik, biraz da yukarıdakini zikelim" demiş.
Bu fıkradan borsa ve bugünkü hareket adına çıkarılacak çok dersler var anlayabilene :oleyo:
temettü denen şey Türkiye gibi yüksek enflasyon olan ülkelerde hikaye...
taptıkları kabeleri olan eregl bir senedir 30 lu rakamlarda gezip duruyor...
bir sene önce 31 lirayı gören hisse 38 lirada...
karmı bu şimdi...
%100 enflasyondan gol yediler...
%200 endeksten gol yediler...
görece senetlere görede % 300-400-500 gol yediler...
yemişim temettüsünü...
şimdi eregl kaç temettü verecek bunlara...