Dövizi ilk takip etmeye başladığımda onları takip ettiğim için çok zarar ettim. Tamamen saçmalıyorlar...
Printable View
Adamların hedefine gelmiş.Dağılalım :oleyo:
https://i.hizliresim.com/kO4qvy.png
Arkadaşlar dolar'ın günlük işlem hacmini nerede görebiliriz?
powerpc olsaydı şimdi doları uçuruverirdi. Yokluğu çok belli oluyor. Bugün borsa coşuyor demek ki cari açığın yüksek gelmesi iyi bir şeymiş. Döviz tutunuyor. Konut kredi faizlerinde 0,99 kampanyasına katılan kamu bankalarının görev zararı yazacağından bahsediliyor. Bu görev zararı her dönem yapılan bir şey de, Şekerbank ve TEB gibi özel bankalar neye güveniyor ? Acaba , bunları toplayarak seçim öncesi iktidara bir destek atın yoksa seçimden sonra üzeriz mi dediler, ya da zaten seçime kadar olacak bir göstermelik indirim yapın, millette kredi alacak durum yok, idare edin zararınızı bir şekilde telafi ederiz mi dediler ? TEB marifetli gecelik hesabın faizini 15 yapmış ama konut kredi faizinde indirime gitmiş. Anlayan varsa helal olsun.
Göremezsiniz. Dolar sadece tek bir borsadan alınıp satılan bir hisse senedi değil. Bu nedenle tüm dünyadaki dolar işlemlerini kaydedebilecek bir sistem veya nihai kayıt da yok. Neleri görebilirsiniz?
1. TCMB, Türk bankalarının TL karşılığı döviz alım-satımlarını yayınlar.
2. VIOP, vadeli işlem kontratlarının hacimlerini yayınlar.
Dolar sadece buralarda işlem görmediği için tek başına yeterli değil elbette.
nacizane iki kurusluk gorusum
Halkbankasina ceza eger 10 milyar dolar yada asagisi kuru fazla ziplatmaz 10 kurus 20 kurus oda belki
Ama bunun ustu ciddi yukseltir kuru cunku MB inin elindeki toplam rezerv zaten 100 milyar dolar
20 milyar dolar buyuk para
Ha 30 milyar dolar olursa o zaman felaket olur
bu yorumu daha öncede gördüm böyle birşeyin mümkün olmadığıda açık ve net
Hiç bir bankaya ceza gelemez. Bugüne kadar böyle söylentiyle zaten dövizde istediklerini aldılar. bazı şeyler vardır, derinden gider. Açıktan yapılanların anlamı olmayabilir. ( Monşerler ) diye nitelenen yılların tecrübesine sahip uzmanlar harcandığı için, şimdi jöleyle, ingilizle vb. idare ediyoruz. Şeffaflık bekleyen mevduata devam edebilir. Ama öngörüsü yüksek , finansal sistemi okumayı becerenler ihya oldular. Bu yüzden tüm zenginler iktidarın gönüllü reklamcılarıdır. Kimse konumundan geriye gitmek istemez. Seçimden sonra esas zıplamayı görebiliriz diye düşünüyorum.