gorup alamamak mi olay yoksa almaya calisip mi cesaret edememek buralari anlayamadim
Printable View
burada. 1.40-1.60 cilar. 2018 için dedik. doların bu dönemde artacağını da belirttik. smoothed moving average i belirterek doların inebileceği yerleri de belirttik. hem doların artacağını hem de daha sonra eurusd nin artacağını düşünemez miyiz. 2018 de biz de yoklama alalım mı. :))
YTD.
Aha birini yakaladık..:)
Şaka bir yana sizin analizlerinizin ayağı yere basıyor..başlangıç noktası neydi bilmiyorum ama hatırladığım paritenin 1.20'ye geleceğini bilmiştiniz..
Ayrıca sakıncası yok..2018'de sizde benim yoklamamı alabilirsiniz..:)
Biliyorum sizin iddianız değil ama parite 2.25 geldiğinde yoklama vermem ama..:kahkah:
Temel argumanlarım şöyle: seneye bu ayda FED'in QT miktarı 50 milyar dolara çıkıyor..Avrupa'nın bankacılık krizinin özellikle İtalya ve İspanya cephesinde sona erdiğini düşünmüyorum..YTD..saygılar..
Düşüş trendinin kırılmasıyla birlikte dolardaki çıkış hareketi sürüyor. Burada kritik seviye 3.65 TL olarak karşımıza çıkıyor. Bu hareketin devamında 3.68 ve 3.75 ile 3.79 TL gündeme gelebilir. Destek noktası ise 3.60-3.57 TL.
.....
Tepki alımlarına rağmen borsa tarafında zayıf görünüm korunuyor. Ancak son aylarda küçük yatırımcıların ilgisi artmış durumda. Ağustos sonrası on bine yakın yeni hesap açılmış. “Ucuz malın alıcısı çok†olur sözünün aksine borsada fiyatlar yükselince yeni alıcılar gelmiş. Tipik borsa hareketi. Genelde böyle olur, fiyatlar yükseldikçe ilgi artar. Ama sonrası malum.
......
Yılbaşından bu yana alımlarına alışık olduğumuz yabancı yatırımcılar Borsa İstanbul’da eylül ayında 321 milyon dolarlık hisse senedi satmışlar. Bu satışlar eylülde borsadaki düşüşü izah ediyor. 321 milyon dolar önemli sayılabilecek bir tutar.
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...65-tl-40603322
BIST te risklerin fazla olduğunu düşünüyorum. TSK nın idlib operasyonu başladı. K.Irak oldukça gergin ve belirsiz. Borsa ise belirsizlikten nefret eder... K.Kore de cabası.. Dünya gergin... ABD bilanço küçültecek derken millet savaşacağım diyor.. Borsa bu stress e daha fazla dayanamaz... 110,000 ler den gelen borsa bir çok kişiye göre 100,000 ler de ucuz olabilir ama ucuzun ucuzu vardır... 100,000 ler den girilmez mi? Elbette 110,000 den girmekten daha iyidir ama 90,000 lerden girmek daha da iyidir; kısaca %51 Bist te olmak istemem..
TL ye gelince yüksek faiz ve inmeyen enflasyon beni ürkütüyor.. USD 3,60-3,65 bandında pahalı gibi gelebilir ama 2 ay önce 4,40-4,45 bandında olan USD için 3,60 lar aylık %15 faiz olan yerde çok değil... TL deki enflasyon %12 ler de iken USD da ki enflasyonu %5 hesaplayamazsınız..
Kısaca TL ye geçmek isterim ama enflasyon ve verilen mevduat faiz oranı dengesiz.. Dağıtılan KGF, onun ilerisi; müteakip KGF olucak mı? derken 2018 yılı ayrıca seçim yılı olucak... 2018 seçim yılına bozulan KAMU BÜTÇESi ile girmek ayrı bir "action"..
Tüm bunların ışığı altında 3,43 TL den FULL USD da olma keyfimi elimdeki sade kahve DİGİTURK MOVİES kanalları ve uzaktan Bloomberght izleme ile çıkarayım diyorum..
3,65 TL kabul TL ye dönüş için iyi yerler ama dedim ya; enflasyon %8 olsa idi mevduat faizleri %8 olsa idi EVET..
Ama enflasyonun %12 olduğu yerde TL ye %13,50 faiz alabilmek için banka banka tırmalamaya hiç niyetim yok... Keza VB USD a %3,65 den 32 gün faiz vermişken...
TL de macera aramaya hiç niyetim yok...
http://www.hakanozyildiz.com/2017/10...nacak.html?m=1
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Efendim benim yüzümden gereksiz konuyu uzatıp tartışmayın, ben açıklayayım.
Grafikleri ve fiyat hareketlerini elbette sürekli takip ediyorum. Doların gün içinde en düşük kaçı gördüğünü de biliyorum.
Ben 3.50 altında her kuruştan ek alım yapıyordum, en düşük 3.40'tan alabildim. Gün içinde 3,3845'i çok kısa görmüş ama her an ekran başında değilim çalışıyorum sonradan baktığımda yükselmişti bile. O an ekran başında olsam bile bankanın marjlarla oynaması sonucu 3.3950 filan olurdu alış fiyatı yine 3,39 olmadığı için almazdım. Alım için 3,38 ise hiç mümkün olmadı.
Benzer durum yükselişte de geçerli, dolar 3.94'ü gördü deniyor, iyi de o fiyatı bir an gördü oradan işlem yapmak piyango tutturmak gibi bir şey, o güne ait MB kuru 3.85.
Neyse uzatmayalım, demek istediğim şuydu: borsada limit fiyatlı emir girince o fiyat görülürse işlem gerçekleşiyor, dolarda böyle emir giremiyoruz (en azından benim çalıştığım bankalarda yok) o nedenle anlık gördüğü ekstrem fiyatlar yerine örneğin kapanış fiyatlarını kullanmak daha doğru.