Originally Posted by
cumartesi71
Güncel bir yöntem midir bilmem ama yeni türediğini düşünüyorum.Gıda satışı yapan yerlerde ürünün tadına bakma bahanesiyle karnını doyurup gidenleri izliyorum.Henüz yeni başlayan acemileri 100 gram yiyip 200 gramlık ürün alıp çıkıp gidiyor.Öyle tektük veya çok gariban olanlardan bahsetmiyorum,kendince hırsızlık yöntemi geliştirenler türedi.
Öte taraftan işsizliği fırsata çevirenler haftalık 60 saat çalışmaya asgari ücret ödüyor,yani kanundaki çaışma saati kadar çalışanın asgari ücreti aslında 1500 TL.Bu konuda da acemiliğini atanlar da devamlı işçi değiştirerek sigorta ödememe peşinde.
Piramitin üst kısımdakiler de hayatından oldukça memnun olsa gerek.Mesela dolar 3 TL iken 200 liraya satılan spor ayakkabıyı şimdi 500 e satıyor.dolar bazında bu karı başka nerde bulabilir ki?
Sana çıkmayacak piyango biletini almaya ikna edenden, sanal inek,kaz satana kadar denenmedik yöntem kaldı mı ki? Elbette ikna etmek için o ikramiye göstermelik birkaç kişiye çıkıyordur.Ancak hangi yola gidersen git,hepsi tuzağa çıkıyor.
Velhasıl egonomi herkes için çok iyi,herkes yöntemini bulmuş,yolunu tutmuş,alan memnun satan memnunken,gidişatı kimsenin bozma niyeti olacağını sanmam.Trencilik oynamayı sevenler artık ışığı söndürmeye bile lüzum görmüyor.
Terk-i dünya etsen bile sana yerin altında arazi, indirimli kefen seti, lokma, mevlüt satışı için hazır bekleyen sektörler var.Trene dahil olmayanın kaçışı çıkışı yok.