Tamam bu kozu kullanırız o zaman.
Printable View
Tamam bu kozu kullanırız o zaman.
Bu 8.40 tahminin yil sonu icin mi Baskan. ?
7.30 biraz daha postalamıştık,gerisi beklemede,bayram öncesi durumu izah etmiştik 6.80 iken:wave:
Şu anki duruma baktıkça hep aklıma 80'de 70 cent davası geliyor,yurt dışına lisans için gittiğimde doları iş bankasından almıştım merkezde olmadığından bizi oraya havale etmişti,zaten 200 dolardan fazla vermiyordu,yurt dışına çıkıştada üstünde en fazla 200 dolar karşılığında mark olacaktı,fazlasına el konuluyordu,1500 markım dolarım vardı üstümde,ayakkabımın astarına gizlemiştim,o zamanlarda xray falan yoktu,Almanyaya vardığımda dövizciklerimin pestili çıkmıştı,zaten hava alanına indiğimde onları oradan çıkarmıştım,Almanyaya geldiğimde anca oh çekmiştim,bu olay 1980 haziran ayıydı,peşi malum eylülde darbe olmuştu,lufthansa uçağı ile gitmiştim,thy sakıncalıydı,işi sağlama almak için bileti gidiş dönüş almıştım,takım elbise james bont çanta,çünkü vize yoktu o zaman,ilticalar hortlamıştı,döküntü insanlarımızı Almanyada kamplara yolluyorlardı,işine geldiklerini alıp ilticalarını kabul ediyorlardı,geri kalanları Türkiyeye postalıyorlardı,giderken uçağıız rötar yapmıştı 30 dak bekletildik bir Alamancının yüzünden,üstünde 1000 mark çıkmıştı,sanırım polise 50 mark vermiş işi bağladılar sonra,üstelikte polis sarhoştu,gece saat 03 cıvarıydı,uçağımızın kalkış saati 0.2.30 idi,ne maceraydı o zamanlar,o zamanlar ülkemiz insanlrında para vardı,devletin kitleri vardı,teki bile satılmamıştı,yoksa dövizimiz yoktu,zaten hepsi Kıbrıs savaşı yüzünden olmuştu,ABD ambargo uygulamıştı,darbeyide onlar yapmıştı o zamanki hükümetlerimize söz geçiremediği için,ideolojik olaylarda ABD-Rus kapışması yüzündendi,sonra Özal geldi herşeyi satılığa çıkardı ABD uşağı oldu,şu anki ekonomik bozulma onun döneminde başladı,SSK varlıklarına Evren ile el koydu zıkkımlandılar SSK onların yüzünden battı,bakmayın siz zatın by Kemal SSK'yı batırdı dediğine,batıran Evren ve Özaldı,şimdilerde ülkeyi tamtakır bıraktılar herkesi borçlandırdılar:(
1980'de mudahale edenler, Egemenlik merkezimizi Bruksel'e tasimayiz, diye, 1951 den beri suren AB'ye muracaatimizi geri cektiler.
Yunanistan kendi arzusuyla, NATO'dan cikmisti, bu generaller, veto sansimiz varken, Yunanistan'in NATO'ya donusunu kabul ettiler.
Sadece siviller degil, asker'de bu ulkeye elinden gelen kotulugu ardina koymadi.
Ben yine de merak ederim, bu millet, bu kadar kotu ornege ragmen, neden hala sag partilere ve onlarin hirsiz yoneticilerine oy verir.
Bu millete mustehak diyecegim de, bugun ku kadar rezil bir yonetim hic gelmemisti.
Mb sı yılsonu beklenti anketine göre yılsonunda 7.34 dolar bekliyorlarmış bende 8.40 ortalama 7.90a bağlayalım olsun bitsin