manyak amerikalıya zaman yetmemiş 10. luktan 3 lüğe kadar çıkmış 2 saat daha verseler ilk 2 de idi
Printable View
manyak amerikalıya zaman yetmemiş 10. luktan 3 lüğe kadar çıkmış 2 saat daha verseler ilk 2 de idi
Şirketler, reeskont kredisi kullanmak için ihracat gelirinin %40'ını TCMB'ye %30'unu bankaya satmak zorunda kalacak
-TL reeskont kredisinin azami vadesi 360 gün, savunma sanayii için 720 gün
-İhracatçılar döviz satışının artından 1 ay süreyle döviz almamayı taahhüt edecek-BHT
kaynak: https://twitter.com/ForeksTurkey/sta...28613464875009
'Rezerv yönetmeyi bilmediğinizi biliyoruz. Bilanço nakit akımı yönetimini bilmediğinizi de böylece anladık. İhracat gelirlerinin
%70'ini Merkez Bankasina satacaklar diyerek samimi olsaydınız bari.' demiş sayın Ömer Rıfat Gencal. Haksız mı?
*Hammadde bedeli hangi döviz ile ödenecek?
*Üretim sürecinde kullanılan ara mamül finansmanı ne şekilde gerçekleşecektir?
*Vadesi gelecek döviz kredilerinin ödemesi TL ile mi yapılacak?
sayın EVREN BOLGÜN'de sormuş.
Altın yumurtlayan tavuğu açlığımızı bastırmak için kesiyor, kısa vade döviz ihtiyaçlarımız için ihracatçı şirketlerimize prangalar bağlıyor gibi duruyoruz.
2835.25 İşlem görüyor ..2806.25-2865.00 gördü bugün ..2846.25 uzlaşma ile güne başladı bu sabah ..
Bakalım ne olacak ..
75 puan makas var… vade baslarinda ve rallyde anlasilabilir ama bu kadar belirsizlik dolu bir haftada bu makas dusundurucu…
FSPX, -%3.16 ..Vobyvade -%0.36 ..vobyvadenin 10 alışı kademesinde 117 satş 150 kontrat ..
Eğlenceli bi gece olacağa benziyor :he:
Teorik fiyat 2806.3 ..gün dibi ..
Haydi bakim palacan seni ..sevdiğimiz renk ..kırmızı ..göreyim seni :dvr:
Tespitlerin hep doğru Bulut..Aynı cümleyi yazacaktım sen yazmışsın...
Sabah da yazdım geçen hafta da...Kudurmuş köpek gibi alıcı arıyor yerliler..Yabancı olmadığı için haliyle sadece bizlere satmaya çalışıyorlar bizler sattık mı veya almadık mı sert yukarı alırsak sert aşağı...Ama düşüşler %2-3 gibi yani bizi çıkartıp tekrar yükseltiyor...Dediğin gibi yabancı olsa %3 hatta daha fazla düşmüştük..
Pandeminin ilk aylarını hatırla...Bankalar 0 faiz kredi verdi millete, millet evde ne yapacak tabi ki borsaya girecek 400 bin yerli geldi borsaya..Hatırla 1 haftada %50 düştü kağıtlar çünkü alıcı vardı..Yarın bu kadar daha düşsün çarşamba %3 yükselip yerine gelir..
Bugün Ereğli en çok düşen kağıt çünkü her kademeden alıcı geldi, ama esas satmak istedikleri kağıt Sasa bak Cuma topiğine 44.30 iken ne yazdım..Çılgın gibi mal sokacak adam arıyorlar...1 haftada %40 yükseldi ama alıcı bulamıyor..Hektaş böyle Tofaş böyle ya neler yazarım hep gözümün önünde oluyor..
Mal alma ve mal verme sürecini anında yakalamalısın yoksa adamlar kafa göz girmek için bekliyor..