Yazılarımıza bakıp kimse siyasi taraf olduğumuzu zannetmesin. Sevmem politikayı, Yunanca çok yüzlü (politika) demek olan bir kelimeye çok uzağım yaşamımda. Ne ondanım ne bundanım. Ama İlber Ortaylı Başkan olsun isterdim. Yada Uğur Dündarı.
Printable View
Yazılarımıza bakıp kimse siyasi taraf olduğumuzu zannetmesin. Sevmem politikayı, Yunanca çok yüzlü (politika) demek olan bir kelimeye çok uzağım yaşamımda. Ne ondanım ne bundanım. Ama İlber Ortaylı Başkan olsun isterdim. Yada Uğur Dündarı.
2 Usd destek attım. Bakalım nereye kadar düşürecem.
O şekilde önemli bir fark yok.Mesela ev almak için 500k kredi çekip mevduata yatırsan %15 lerdeki mevduat faizinden stopaj vs kesilince %12.5-13 civarı getiri alırsın.%0.98 ödenecek kredinin bileşik faizi de %11.66 ediyor.Kısaca %1 kar edip yıllarca ödeyeceğin krediye girmiş olursun.Ama öte yandan %20 lerde kredi çekmek zorunda olduğun bir ticarethanen varsa %11.6 ile gelen kredi ballı börek olur. Bu teşvikle ticarethaneyi kurtarırsan ne ala,kurtaramazsan, banka artık en kadar taksidi tahsil edebildiyse onu cebe atıp ev sahibi olur.
Düşük faizin tabi ki etkisi var ama güven kaybı oluştuğunda faizi artırmakta fayda etmiyor bakınız Argentin pesosuna bugün -%8'de
Reis one munite demiş yine.
http://m.borsagundem.com/haber/erdog...etidir/1305790
9 ay önce 4.40 dan vedalaşmak üzere doları hayatıma soktum.Şimdi,bir tarafımda gaipten bir ses satmak yok yola devam diyor öte taraf çocuk bile 9 ayda oluyor,çıkma vakti yaklaştı diyor, satmak yok yola devam diyen ses de ona en az 3 çocuk diyor. Ne olacak bu Euronun hali?
Aslında ekonomi olarak her şey ortada. sadece birinin Anayasa kitapçığını fırlatması bekleniyor. Aslında o dönemde de ülke zaten krizde idi Anayasa kitapçığının fırlatılması sadece simgesel olarak yerini aldı.