Satiyor ki, yapiyor.
Alum.levha satisinda da sira var, parayi 3 ay once yatirip mal bekliyorsun.
Printable View
kartonda durum farkli.
bknz; http://www.hisse.net/topluluk/showth...028#post560028
O firmanın hatlarını kuranları dolaylı olarak tanıyorum. Bana göre durum farklı. Türkiye'de kağıt ve karton hammaddesi olan sellüloz üretilemiyor. (çok pahalı). O nedenle tüm selüloz ithal ediliyor. O firmanın yaptığı bu ürünü ithal edip ısıtıp belirli bir sıcaklıkta haddeleyip boyamak.
Ürün tamamen dövize bağlı. Tesisler epey para tutuyor ve hepsi döviz kredisiyle finanse ediliyor.
Yani siz o firmada üretim sırası beklemiyorsunuz. İthalat sırası bekliyorsunuz. Onun dışında şu firma o firmanın şu kadar yıllık imalatını kapattı gibi spekülatif duyumları pek dikkate almamak lazım. :yes:
sellülozu kim üretiyordu SEKA, kim yok pahasına kapattı bu kurumu. Telekom gibi satılmadı bile yokedildi ! Babalar gibi satıyorlardı ha... bir SÜMERBANK HYUNDAI, TEK EDF olacak kurumlardı. eğer kitlerimizi yoketmeseydik bugün onun bunun kapısında döviz dilenmez. bağımsız bir ülke olurduk.
Doğrusunu söylemek gerekirse seka bir fabrika, ancak selüloz hammaddesi için gerekli endüstriyel ağaçlar Türkiye'de bulunan iklim ve şartlar nedeniyle daha pahalıya yetiştirilebiliyor. Yani Seka bugün açık olsaydı da selüloz için gerekli ağacı ithal fiyatından ucuz yine de üretemeyecekti. Bu konuda sanırımki iskandinav ülkeleri çok şanslı, hem teknolojileri var hem de selülozluk endüstriyel ağaç yetiştirmek için iklim daha uygun.
Ayrıca daha önce de belirtmiştim sanırım Türk telekom satılmadı. 20 yıllığına kiralandı. 2025 yılında devlete geri verilecek. Zaten kiralayan firma bu yüzden zarar ettiği gerekçesiyle kredi taksitlerini ödemek istemiyor.
bir dünya fiyatı yaygarası çıkardılar 80'lerde. yahu seka TL olarak üretim yapıyordu,yani dövizin artışı onu dezavantajlı değil avantajlı hale sokuyordu. bırak TL olarak satmaya devam etsin kapatıp yoketme ama nerdee...teknolojisini geliştir maliyeti düşür hepsi mümkündü. ama ne oldu 2003-2013 arası ucuz döviz bezirganlığında küfür eder gibi kapadılar. şimdi çok ararlar geçti borun pazarı.
Telekom meselesine gelirsek benim bildiğim kiraladığın malın bölümlerini satamazsın ama görüyorsun babalar gibi satılıyor. kiralık malı nasıl satıyorsunuz be, bizim aklımız yokmu? safmıyız. hadi bakalım 2025 malı geri aldılar diyelim hani bu satılan taşınmazlar? nerde?
http://www.telekomculardernegi.org.t...-satiyor!.htmlAlıntı:
"Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, “Telekom’un içi boşaltılıyor”
CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, Türk Telekom’un Gaziantep’te ve çeşitli illerde sahip olduğu gayrimenkulleri yoğun bir şekilde gazete ilanları ile satmaya devam ettiğini belirterek, bu satışlarının Telekom’un imtiyaz sözleşmesine aykırı yapıldığını söyledi. Şeker, “Türk Telekom’un özelleştirilmesi bir varlık satışı değil, imtiyaz sözleşmesidir. Ve Alıcı Oger Telecom, Türk Telekom’a ait altyapıyı ve varlıkları Türk devletine 2026 yılında devredecektir” dedi.