yahu JP Morgan nasıl dize gelecek? adamlar dünyanın en büyük gümüş pozu taşıyıcısı...elinde kaç milyon ons gümüş var...fiyatı artarsa dize mi gelir yoksa bayram mı eder?
Printable View
Uzun zamandır süper zenginlerle yoksul kesimin arasındaki uçurumun
arttığından bahsediliyordu hatta Abd de zenginlerin varlıklarının bir
kısmını dağıtması falan konuşuluyordu.Bu gamestop olayı da buna
istinaden mi bilmem.Yoksa hadi bir hedge fonu hallettiler diğerleri de
yarın bizim başımıza da gelir diye yardım etmezler mi.Yoksa basından
tutunda yönetimlere kadar herşey adamların ellerinde
bunları öyle ya da böyle alt ederlerdi diye düşünüyorum.Koskoca
fonların bu akım karşısında çaresiz kalmış gibi durmaları da ilginç
ya müsade ediyorlar düşündükleri başka şeyler var piyasaya yeni
müşteriler çekmek için ya da sular çekildiğinde karıncalar da balıkları yer mi oldu.
Siz jp morganın o kadar gümüşe sahip olduğuna mı inanıyosunuz? Yoksa gümüşte açık pozisyon taşıdığına inanan tarafta mı? İlk gruptaysanız zaten satın alacak gümüş bulamayacaklardır.. Ama jp morganın bahsedilen rakamlar kadar açık pozu varsa bu grubun geçen hafta yatırım fonlarını 70. 9 milyar dolar zarara uğrattığını hatırlatmak isterim
Başkan biz de aynı taktiği uygulamayı düşünüyoruz. Emekli maaşlarını çekmek yatırım hesaplarını kapatmak. Eş dost çıkarız bankanızdan diyeceğim. Valide hanım yaş almış tabi kolay lokma sandılar. Aslında değildir de müşteri hizmetlerinden gelen cevap resmen biledi beni. Tüm bankalar karar almış bu sene herkesten aidat keseceklermiş. 10 milyon emekli olsa kestikleti haracı tahayyül edebiliyor musunuz?
Aynı soruyu sorup duruyorum bankaların bu tutumununun ekonomi yönetiminin haberi yok mudur?
hayır kesemezler siz maaşı taşırken yaptığınız sözleşme var aksini yapamazlar
ama ben birazda sizi eleştireyim
250- 300 tl fazla promosyon veriyor diye niye maaşı taşıyorsunzu ki ziraat asla ve asla ücret almıyor 10 larca yıldır. her türlü internet sistemi var kart sistemi var eve maaş bile getiriyor hastalık ve aşırı yaşlılık halinde az bişey fazla promosyon için niye taşıyonuz ki iş 800 tl veriyorsa ziraatte 500 tl veriyordur promosyonu
Eleştirmekte haklısınız. İş kartları, hesapları, yatırım hesapları bir nevi işbankasını özelde yerli görmemiz de etkili oldu. Biraz da acil durumlar için aynı bankada olalım istedik. Promosyon furyası da döndü. Ama ne olursa olsun asla havale eft hesap kart aidatı alınmayacak dendi. Mesele 225 lira aidat meselesi değil zaten. Yoluncak kaz yerine konmak. Onlar da biliyor aman ne uğraşacağım diyen yüzde elli çıksa diye hesap etmişlerdir.
Maddi durumu hiç olmayan belki emekli maaşı giderine yetişemeyenler ne yapacak? Kış ayında doğalgaz faturası gibi... her krizde fatura hep garibana çıkıyor.
youtubeda bir videoda izlemiştim .. baktım bulamadım orda altın için ifade edilen şey şuydu..... altın çıkarma maliyetine göre çok ucuz nedeni....... merkez bankaları ve büyük bankaların altınları .. kiraya vermeleri ile gelir elde etmeleri....
kiraya alan ismi aklıma gelmedi firmalar bozdurup parayı kullanmaları..... ve merkez bankalarına ve büyük bankalara yıllık fiyat farkını verip tekrar kiralamaları ile ilgiydi...
yazıyı görünce aklıma geldi.... ortada fiziki 100 ton altın varsa piyasada 10 bin ton altın işlem görüyor....gümüş içinde aynı şey geçerli ....... fiziki talep olayı gerçekleşirse .... umulmadık fiyatlar ortaya çıkacaktır... gaza geldim hafta içi biraz gümüş alayım..
vadelide tl üzerinden gümüş alabiliyormuyuz... ?