he don alıp satıyom :he:
shortunda bi adabı var löp löp basmıyoz heralde.
yarın bi gün endekse basarlarsa % 50 löp löp görürüm ben senin dolar bazlı hizzeni :he:
:vk::vk:
Printable View
merkez bankacılığı küresel finans sistemiin mihenk taşıdır, fed- bis ve havadan kredi üreten global banking, bu networkü karşına alarak iş yapılamaaycağını deneyerek öğrendi reis, merkez bankasını tekrar sisteme iade etti..
bu durumda bankacılıkta son 7 yıldır süregelen fiyatlama kökten değişir, çünkü paradigma değişiyor -ortodoks olmayan para politikası ve sermaye kısıtı bağlamında, bunu negaitf fiyatladı bankacılık hisseleri şimdi bu değişiyor
eskiden nasıl fiyatlıyordu, mesela yabancıların yoğun satın almalarla sektöre ilk giriş yaptığı 2005-2010 döneminde, ve hatta 2013-2015 dönemine kadar kabaca 750- 800 usd çevresinde fiyatlamış, üç defa 1000+ görmüş, gfc hariç en kötü 500 destek bulmuş.. merkezi millileştirme süreci başladıktan sonra 2018 kur-faiz çalkantısında tek hamlede yeni fiyatlama platosuna gitmiş, kaca 130-270 aralığında 200 usd ortalama
daha yukarıda yeni bi fiyatlama platosuna doğru gideceksek, buralar daha çekirdek fiyatı bankalar için.. temel analiz açısından bakarsak bütün bu 2005-2023 aralığının her döneminde bankalar karlarını istikrarlı biçimde yükselttiler, hep yükselttiler dolar bazında da yükselttiler, altın bazında da..
yok efendim enflasyon muhasebesi yapsak 2022 karları o kadar etmezmiş, enf.muh. yapılsa karlar düşük çıkacak, nolucak o zaman -çok daha az vergi ödeyecek bankalar.. başka ne faydası var ? işte gerçek resmi görmüş olacaz, eee gör sen, yap analizini koy ortaya işte gerçek resim böyle böyleyken bunlar batak, short yap.. enf.muh. uygulasan bannkaların 2022 karından ödedikleri 140 milyar TL vergi kuşa dönecek 20 milyara düşece belki.. vaz geçtiğimiz 120 milyar vergiye mukabil ne aldık -gerçek bilançoları görmüş olduk.. eee afferim öyleyse
https://i.hizliresim.com/7s2k1s6.png
ha bu arada endeks % 600 yükseldi 3 senede ama
net gelir ne oldu ne kazandın dersen bu enflasyon ortamında
burada tüm trendi yakalamış biri bile olsa nette % 100 kazanmışsa öpüp başına koysun :he:
anladın mı şahit :he:
3 önce sene önce 300 k olan bir araba bir ev .
bugün 2 M
yanlış anlama ama borsada hissenin fiyatını sen belirlemiyorsun
yani ben hisse aldım ederi kaç şuan 10 tl işlem görüyor
yok ben 200 e satıyorum bunu isteyen varsa alsın diyemiyorsun.
bunun değerini yapay bir piyasa belirliyor. hissen 5 e bile düşebilir 400 e de çıkabilir.
ama senin elinde değil bu.
yani arsam var benim.. şuan
arsadanın ederini sahibi belirliyor.. piyasa değil. sen arsana 2 m fiyat çekebilirsin. isteyen olursa alsın dersin.
borsanın güzel olan kısmı şu. düşünce löp löp ki bu herzaman yaşanır.
2 m değerindeki bir dükkanı 300 k ya alabiliyorsun. :he:
buna yatırım psikolojisi devir daim. vs ne dersen de. ama oluyor işte.
o nedenle borsa 1350 olacak diyen veya borsa 200 e geri düşer diye muhabbetleri oku geç. bunlar kahvehane dedikodusu
emlak
sen bu işlerden anlarsın azcıkın,
şimdi sidies düştü ya,
acaba yoğun bir dolar akışı olup da,
doların perişan eder mi?
bu durumda merkez bankası doları 20 liranın üztünde tutmak içün ne yapmalı. asdasds :he:
yok şahit sidiyse falan onlara bakmıyorum.
çokta şaaapmanın anlamı yok. borsada.
düşünce al işte :he:
mümkünse krizde
darabayı bile sat. arsaynan evinen birlikte
:kahkah::kahkah:
zorunda..
borsa enflasyonla çalışmıyo
canlı paraylan ve bu paranın girişiynen çalışıyo :he:
para babaları şimdilik veriyor parayı yükselsin diye. ve al tuşuna bastığında içi gidiyo.
dün 10 tlden aldığı tospike bugün lot başı 1000 gayme basıyo :he:
derya olsa dayanmaz.
anlladın mı minnak beyin :he:
su yakmıyo bu
:drunk::drunk:
madem senin dediğin gibiyse ben vakfn i 3-4 ay önce 3,64 tl ten nasıl aldım :he:
2011 de 12,5 muş hisse.. vakfn.
hani nerede enflasyon
salak mı bunnlar..
neeeee ahahahah