Aynen gund katılıyorum
Printable View
Aynen gund katılıyorum
Özel bir bankanın denize kıyısı olan bir ilinde bir şubede geçen gün imzasını atamayan mevcut kredi borcunu çeviremeyen bir inşaat firmasına 1 milyon tl ye yakın KGF açıldı..
Bu KGF yüzünden o şubede çalışan arkadaşım gece 9 da evine gidebildi..
Adam imzasını bile atamıyordu..(cahil)..Elini tutup ben imzalattım dedi..
Vermese idiniz dedim..
Yapamayız cezası var o gün o kredi verilecek idi ..
Adam şikayette bulunsa yanardık dedi..
geçen sefer ki 250 milyar TL lik kgf de lüks araç yenilenmesine gitti arabasını yenilemeyen esnaf kalmamıştı çevremde belki gerçekten işine yatırım yapıp teknolojik alt yapısını yenilemek isteyen alamadı bu krediyi dediğin gibi zombileri yaşatma sevdamız devam ediyor bu uğurda piyasanın normal işleyişine bile çomak sokuluyor kim dedi sana dağ başında alakasız bir lokasyonda ev yap diye bunu göze alan batmayı da göze almalı sürekli destek paketi vergi indirimleri açıklamakta bu iş yürümez
https://i.hizliresim.com/4j547q.jpg
Hayırlı uğurlu olsun
Allah yardımcısı olsun utandırmasın..
Mazbata haberi ile bile sağlam serilememiş idi ki bugün yeniden harekete başladı gibi gözüküyor..
5.90 lar bugün görülebilir mi acaba..
6 tl ler ise çok rahat görülecek önümüzdeki günlerde gibi bir hava var.
daha 1 ay öncesi yabancı bazı finansal kuruluşların bile dolarda 5 lira altı tahminleri vardı ! Ancak benim okuduğum şirket ceo ları ile yapılan ankette hepsi bu yıl için 6. 6.50 arası bir kura göre hesaplarını yaptıklarını belirtiyordu ! Yıl sonu enflasyon tahminlerinin tutması bana göre çok zor bırak tutturmayı eğer hala reel faiz vermeme inadı devam ederse çok daha üst seviyeleri görebiliriz
Bu işi faiz işini de geçeli çok oldu..
30 faiz versen 5.40 a gevşer sonra yine tıngır mıngır harekete geçer..
Sorun şu ki dolar akışı tamamen kesildi..
Yabancı çıkmak için fırsat kolluyor..
Tek adam rejimi ülkeyi bitiriyor..
Kimse RTE nin işin başında olduğu bir ekonomiye para sokmak istemiyor..
İstersen 50 faiz ver
Hatta faiz yükseldiğinde senin bu faizi ödemen gittikçe güçleşeceği için daha daha daha kimse gelmez..
Sıcak para akışı ŞART..