Yo degil.o baya bir yuzdelik toplamisti hisselerin.
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
dostum, bu 2 kağıt genelde paralel hareket eder, bak her ikisi de ayni oranda PD/DD oranına sahipler yani ayni oranda iskonto ile işlem görüyorlar, ben zaten BİST'e ayırdığım risk sermayemin %50 si ile HALKB alarak aşırı risk almış durumdayım ve daha da riskim artsın istemem
umarım öyle olur civan, ben 11.5 aydır bekliyorum 10.22 maliyetle gördüğün gibi, 6.20 nin altında tek 1 günlük kapanış gördük (2 gün önce, 31 ekim çarşamba) ve hisse sert bir tepki verdi hem de aşırı sert ve böylece içimize de su serpildi, son 2 günde 6.07-7.08 hareketine şahit olduk, bunun anlamı yıllık volatilitenin %100 e yakın seyrettiğidir ve bunun tercümesi de 14 tl nin artık yukarı yönde radara girmiş olduğudur.
Tahtada "yuvarlak rakam sendromu" var, pasifteki satışlarda dikkatinizi çekmiştir belki, satışlar yuvarlak rakam kademelerde konsantre oluyor, mesela 7.00 6.90 6.80 filan gibi yuvarlak kademelerde, bunu aracı kurumlarla tahtadaki oyuncular kasıtlı yapıyorlar.
Dikkatimi çeken ve bana göre oldukça önemli bir gelişme yaşandı dün (1 Kasım Perşembe). Haberiniz var mı bilmiyorum. Pratik anlamda batık olduğu Almanya Başbakanı Merkel tarafından bile dile getirilmiş olan Deutsche Bank hisselerinde büyük montanlı alımlar oldu ve hisseler fırladı. Eski JP Morgan'lı Douglas Braunstein'ın yönettiği Hudson Executive Capital isimli hedge fonu Deutsche Bank hisselerinde 620 milyon dolarlık alım yapmış ve bankanın sermayesinin %3.1'ine sahip olmuş. Bankanın pratik anlamda batık olduğu herkesin dilinde ama adam 620 milyon dolarlık alım yapmış işte. Bu para ile HALKB alsaymış tedavüldeki işlem gören tüm hisseleri toplayabilirdi Douglas.
02/11/2018 Deutsche Bank Shares Surge as NY Hedge Fund Takes Stake
New York
Deutsche Bank shares surged more than 5 percent after a New York hedge fund disclosed it has taken a stake in the beleaguered financial giant. Hudson Executive Capital, led by JPMorgan alum Douglas Braunstein, announced a 3.1 percent, $620 million stake in the German bank Thursday, saying it had “increased confidence†in Deutsche Bank’s management team led by Christian Sewing, who took helm in April.
Deutsche Bank'ın ana yatırımcıları arasında %10 luk hisse ile Katar var. 10 seneyi aşkın bir süredir Katarlılar Deustche Bank hisselerindeler ve bu 10 sene boyunca ellerindeki oranı sürekli artırıp durdular. Katar Emiri El Tani'ye ait olan Paramount ve Supreme isimli "off shore yatırım fonları" bünyesinde tutuluyor bu %10 luk Katar hissesi.
Deutsche'deki diğer ana hissedar HALKB'den yakından tanıdığımız Blackrock fonlarıdır, onların ellerindeki hisse oranı ise %10'dan fazladır. Blackrock, Halkbankasının içinden geçtiği türbülanstan hiç etkilenmedi ve elindeki hisseleri azaltma cihetine gitmedi; son zamanlarda da elindeki HALKB hisselerini artırdığını görüyoruz.