-
Tamam bir ayda % 50 yukarı gitti. Bu fırsatı yakalayanlar iyi para kazandılar buna bir şey dediğimiz yok. Filmi geriye sarıp 2.5 yıl öncesine gidelim. O tarihten bu yana döviz ve altın 4x gitti. Mal ve hizmetlerde 4x gitmeyen hiçbir şey yok. Az veya çok daima kar açıklayan döviz kazanan ihracatçı düşük sermayeli son derece sığ bir hisse 3x gitti. 2.5 yıl önce 26 lira idi. İnsan bazen pek çok kağıdın basıp gittiğini görünce bundan çıkıp kağıt değiştirmediğine pişman oluyor. Örneğin aralıkta bizim kağıt 80 lira iken yünsa da 80 lira idi. Çıkıyım şundan geçeyim yünsaya diye çok hesap kitap yaptım ama o kararı alamadım. Yünsa bugün 150 lira. Sadece yünsa değil çok sayıda kağıt solladı geçti gitti.. Bu tamamen kişisel bir değerlendirme. Kağıtta olduğum süre içinde beklentilerimin şimdilik epeyce altında kaldığından dolayı böyle bir değerlendirme yaptım. 2.5 yılda katettiği yola baktığımızda pekte haksız sayılmam. Tekkeyi bekleyen çorbayı içer misali beklemeye devam edeceğiz. Bir gün bizim kağıtta iyi yerlere gelir umudu ile...
-
Yeşil kapatırsa çok iyi olur
Kufeyi doldurduk
Yunsanin fiyatını geçer hiç merak etme sabir
-
İlginç sabah 80.30 ile devre kesti az önce 88.40 ı görmüş. Vaziyet iyi görünmüyor diye alım yapmamıştım. Kapanışa doğru gelen bu son hareket ne anlama gelir.
-
91 zirve noktadan sonra 85.20 85.70 üzeri kapanışlar olmadı. 78 ve 71 lerde gap lar var. Dün kapanışa doğru gelen güçlü hareketin saman alevi olduğu belli oluyor. 85 üzeri kapanışlar gelirse 100 ler kulübüne dahil oluruz.
-
https://i.hizliresim.com/kbsb0je.PNG
Faaliyete geçecek yeni fabrikanın içten görünümü. Az kaldı az...
-
2. ceyrek sonuclari muhtemelen dip noktasi olacaktir faaliyet sonuclari anlaminda.Kur yukseldi ancak denizli kimya verileri ilk ceyrekten dahi kotu. Ceyreklik net kar beklenyim 5-10m arasi, o da muhtemelen kur farkli geliri etkisiyle.
3. Ceyrek sonuclariyla beraber isler guzellesecektir
tamami kisisel goruslerim olup hicbir sekilde yatirim tavsiyesi icermez.
-
Denizli Haziran ayı ihracat rakamları da gelmiş. 2022 Haziran Denizli KİMYEVİ MADDELER VE MAMÜLLERİ ihracat rakamı 11.889.444 milyon dolar iken 2023 Haziran ayı ihracat rakamı 6.473.730 milyon dolar. Büyük bir düşüş var. Oran % -45,55. Kur farkından dolayı 2.çeyrek faaliyet karı yine de 5 milyon tl nin üzerinde gelebilir.
-
https://i.hizliresim.com/3j12vqm.PNG
13 Haziran 2023 tarihi itibari ile kağıdın en son takas saklama dağılımı böyle. Garanti yatırımın payı 2018 yılında % 3 iken 2019 da % 40 a çıkarmış. 2023 itibari ile de % 44.45 paya sahip. % 8.43 ile ikinci sırada iş yatırım var. Cıtıbank Halk Yatırım Ak yatırım gibi kurumların elinde çok az mal var. Garanti ve iş yatırımdan geriye 47 küsür kalıyor. % 47 de verusa holdinge aitti. En son verusanın % 4 e yakın pay geri alımları ile halka açıklık oranı % 52 den % 48 e düştü diyebiliriz. Halka açıklığın % 50 nin altına düşmesi iyi bir gelişme olarak yorumlanabilir mi. Bu şirketin halka açıklık oranını zaman geçtikçe % 40 % 30 gibi çok daha aşağı çekeceklerini düşünüyorum.