129 bin bile deneyemiyor.
ben yakıştıramadım şahsen kendim piste. :he:
Printable View
normalde böyle bir anlayışa cevap vermem.
tıp ilk 20.000 den alır. okulu bitirince kamuda işin hazır. ödtü-hacettepe DEN MEZUN MÜHENDİSLER aselsanda KAMUDA İŞE BAŞLAR.
BU MESAJDAN nasıl bunları anladın.
kpss birincisi olayını bilmem. doyasını bilmem.200.000 den alan hukuk mezunu ve bu hükümete tamamen karşı 2 avukatın hakim olduğunu bilirim.
BUNU UZATIR 100 TANE SOMUT örnek verebilirim ,mesajındaki her cümleye 10 tane
cevap yazabilrim ....ama çok ta umurumda değil.
şu mantık yannuş,
ilk 10 bin adam gibin iş bulsun,
gerisi saldım çayıra mevlam kayıra formazyonu.
Üniversiteler ve dahi kontencanları ülkenin gerçekleri le örtüşen bir şekilde mi planlanıyor?
eğitim kaliteleri istenen düzeyde mi?
Hükümet bu planlamaları yapıyor mu?
Mesela üniversiteli işsiz istatiğdiğinde ülke olarak neredeyiz?
Bunların suçu ebeveynleri mi?
falan filan inter milan,3 e 1 vriyor. asdas.
tarikat şeyhleri
din istismarcıları
sakallı cüppeliler
okumadan birinciliğe gerek olmadan
direk en üst makamlara yerleşirler.
islamcı/yandaş olmayan mühendislerin kamuda veya savunma sanayi gibi kritik yerlerde işe başlaması piramitin alt kademelerini dolduracak yeteri kadar yandaş olmadığı için.. özellikle yuksek eğitim düzeyi gerektiren yerlerde.. yeterli sayıda yandaş olsa yine pek şansları olmazdı diğerlerinin..
ama piramitin üstlerinde gerektiğinde güreşçi bile bir önemli kurumun üst kademelerine gelir.. dolayısıyla tecrübe kazandıkça kıdem kazandıkça ilerlemesi durmaya başlar normal torpilsiz vatandaşın, 10-15 yıldan sonra.. zira görülmez cam tavanlar vardır artık.. savunma sanayinde yurtdışına giden pek çok mühendise bu açıdan da bakmak lazım..
Yoktu öyle şeyler adı bile duyulmamış idi..
viop da yoktu..
Açığa satış da popüler bilenen birşey değildi..
Yabancı çok çok azdı..
Nasrullah A. gibi leri yanlarına sadece 1 başka spekülatör daha alarak koca borsayı tutabilir tabandan tavana çekebilirlerdi..(kitabında bahsediyor)
teknik analiz yeni yeni çıkmış idi..Yabancı kavramı bu gibi spekülatörler üzerinden piyasaya verilmekte yurtdışından alımlarına yabancı süsü vererek tavan serileri çektirilmek idi..
Sabah açılır taban olur hisse bi anda tavana çizerler yüzde 40 marj yapardı..
Ama unutulan şey
O zamanlar faizer yüzde 80 90 larda idi..
Şimdinin yüzde 10 u düşünün..
Yani o zaman 5 kat yapan hisse 4 senelik faiz gelirini bir anda elde ederken şimdi bu rakam kaç sene..?
Şimdi karlar çok daha yüksek aslında reel olarak..