bu tür düşüşlerden açıkçası memnun oluyorum. biraz daha düşse keşke demekten kendimi alamıyorum.
Printable View
bu tür düşüşlerden açıkçası memnun oluyorum. biraz daha düşse keşke demekten kendimi alamıyorum.
Her düşüşte mal alabilecek nakit varsa süper o zaman ben hepsini 8.50 ortalama İLE gömdüm ondan hep gitsin istiyorum 🤣
Petrol fiyatlarida düşüyor. Bir sonraki bilançoda döviz dussede, hammadde fiyat etkeni için önemli tabi 3 aylik agirlikli ortalaması önemli ve hangi seviyelerde olacak. Bu dönem geçmiş dönem hammadde stoğundan kar yazarda stoğu eritip, düşmüş fiyatlardanda stok yaratirsa bir nevi stoklama da hedge yaratabilir. Tabi bu sabancı tahtacisi böyleyse finans yönetimi kimbilir nasıl. Ytd.
Spenc kafası siz bana bakmayın. Tavsiye değil yani..
Cidden BİST 100 de keşfedilmemiş potansiyeli fazla gördüğümden bu çalkantılı dönemde yurtiçi satışları Yok denecek kadar az olduğu ABD yatırımları olduğu İÇİN gömüldüm buraya sasa ya 1.80 iken gömüldüğüm gibi ama tek eksiği sahibi Sabancı 😅
Hocam ben maliyet soylemiyim tahtacıya ayıp olur. Yalnız şunu söyliyim birkaç yıl sonra eğer kalırsan maliyetin psikolojik desteği oluyor her temettü verişinde, verdiği kadar maliyetin de düşünce dolayısıyla yaptığın alimlardada bir denge unsuru bulabilirsen maliyeti de asagilarda koruma imkanı veriyor tıpkı kale gibi. Ytd.
KordSA'yı kedinin ciğeri seyrettiği gibi seyretsem de Sn Spenc ve Sn Poem'in yatırım tarzını beğeniyle takip ediyorum, Sn ASAP'ın da teknik analizlerinden birazcık öğrensem bana yeter :)
Tabi bunu portföyü cesitlendirmek daha güzel oluyor farklı emtia ve sirketlerle. Yani diğer hisselerin durağan ve düzeltme zamanlarinda ya da temettü dagitimlarinda ek nakit yaratimiyla serpistirme şansı yaratmış olunuyor. Ya da kenara nakit atıp bekleme gibi. Ytd.
Tesekkurler Sn. Miriel
Genel olarak şirket yönetiminin yatırımcılarla seviyeli ve beklentiyi karşılayan iletişimi olduğu izlenimi edinsem de, benim şirketten beklentim satın alınan ABD şirketlerinin detaylı tanıtımı iken bizlere sadece satış ve karlılık etkisini KAP aracılığıyla bildirdiler. Bu konunun çok şeffaf olmaması da biraz düşündürüyor. Yani satışı, karlılığı bu şirketlerde etkileyecek olan nedir? Pazar içerisindeki rekabet durumuna göre yerleri nerededir? Bunlar kafamdaki sorular.
Bunun dışında spenc hocamın değindiği konu olan petrol fiyatındaki iniş ve çıkışların iyi yönetildiğini de düşünüyorum. Stok yönetimi açısından. Yine aynı bakış açısıyla iyi yönetilecektir.
Bu arada Kratos (fiber donatı) Trabzon DSİ projelerinde de kullanılmış. Geçtiğimiz günlerde videosunu paylaşmışlar. Bu ürün inşaat, taahhüt işlerinin yeniden hızlanması halinde gerçekten katkı sağlayan bir ürün olacak. Burası da umut verici.
Mail attığımda KAP'ta gerekli açıklamayı yapacağız dediler. Satış ve karlılık etkisini bildireceğiz dediler. Fazla ümitlendirmediler :)
Bu arada kendi çabalarımla yeni alınan şirketlerin pazar paylarını Küresel ve Kuzey Amerika bazında hesaplamaya çalıştım.
TPI+FDI+Honeycomb toplam;
Dünya genelinde pazar payları yaklaşık olarak %0,09
Kuzey Amerika'da pazar payları yaklaşık olarak %0,35
Yani daha çook uzun yolumuz var.
Benden de size ekstra bilgi olsun.
Not: Rakamlar yaklaşıktır. %100 doğruluğunu garanti edemem. Hesaplamada şirketlerin ciro bilgisi ve ortalama kompozit malzeme fiyatlarından yola çıkılmıştır.
veladdalin.....az kaldı be
Çok şükür ortalık yangın yeri
asaphocam 60 dak obo mu var
Kordsa’da yılın ikinci yarısında faaliyetlerin güçlü olmaya devam etmesini bekliyoruz. 3. çeyreğin başında satın
alınan 2 ABD şirketi ile dolar bazında cironun 2. çeyrekteki seviyesinin de üzerinde olmasını bekliyoruz.
https://www.akyatirim.com.tr/apps/PD...d.aspx?ID=3404
enteresan bi zayıflama var hissede...Artık o kadar milyon lotları yabancının aldığına inanmıyorum cepten cebe oyun büyük ihtimalle
hadi koç boz obo yu önümüze bakalım
valla resmen teknikçi avlıyor bu
266 : Kordsa, CAMX 2018'de uzay ve havacılık endüstrisine yönelik ürünlerini tanıttı
Kordsa, CAMX 2018'de uzay ve havacılık endüstrisine yönelik ürünlerini tanıttı.
Açıklama şöyle:
Kordsa, 16-18 Ekim tarihlerinde Dallas Teksas'ta, uzay ve havacılık endüstrisine
yönelik ürünleri ile CAMX 2018 fuarında yer aldı. Kordsa fuarda, satın alımı 2018
yılında tamamlanan ve dünyanın önde gelen ticari havacılık sektörü markalarının
stratejik tedarikçilerinden olan şirketleri ile yer aldı.
Tüm dünyadan kompozit ve ileri malzeme sektöründen temsilcileri bir araya getiren
CAMX 2018, beşinci yılında 50 ülkeden 900 farklı katılımcıyı ve 15 binin üzerinde
ziyaretçiyi ağırladı.16-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen fuarda Amerika'da
uzay ve havacılık endüstrisine yönelik ürünleri ile yer alan Kordsa, ticari
havacılık sektöründeki varlığını güçlendirdi.
Büyüyen havacılık sektörünün tedarik zincirinde güçlü bir oyuncu olma yolunda ilerleyen
Kordsa, lastik güçlendirme teknolojilerinde sahip olduğu pazar liderliğini
kompozit teknolojilerindeki atılımlarıyla pekiştirerek iki kat büyüme stratejisine
paralel olarak çalışmalarına ve yatırımlarına devam ediyor.
-DirectFN Haberler (haber@directfn.com, www.directfn.com.tr)-
Hisse meselesini bir kenara koyuyorum...
çok heyecan verici şeyler bunlar. Katma değeri bu kadar yüksek sektörlerde, faal iş yapan ilk şirketimiz bence(hayaller dışında!)
Ben bile olsam senlik bi aksiyon yok hocam. Netekim haftalık görüntüde bir değişiklik yok.
Ki benim "tahta yapıcı, spekülatör arkadaşlar"ım bile yok.
http://oi64.tinypic.com/2chstq8.jpg
Şu an avlamaktan çok "tavlıyor" gibi görünüyor.
Kısacı ve yüksek maliyetlilerin dikkatli olmasını öneririm.
Haftalık görüntüde sorun yok ama...
Günlükte, extremite kanalında ve yükseliş bandına dönmedi henüz.
Gariptir ama; bu lafı daha önce olumsuz anlamda bana söyleyen çok olmuştu: "Teknik yanıltabilir" denilen yerlerde geziniyor.
Kısa vadeli trade denemesi tehlikeli olabilir her iki yönde.
"Yeni alım için yükselen kanal üzerinde kapanış beklemek risk-getiri anlamında akılcı olabilir" şeklinde şahsi fikrim. Elde mevcut ise zaten sıkıntı yok şimdilik.
Herkes için hayırlısı umarım.
http://oi68.tinypic.com/2wf0axx.jpg
Aslında karanlık odaya dediğin 10.66 da girdi ama 10.63 çıkardı bizimki neyse en azından obo görüntüsü üzerinde kapadı buna da şükür inancım bilançoya kadar ciddi anlamda düşmemesi ama bilanço günü sasa gibi artı 4 lerden şelale beklerim açıkçası
Aynen haftalık kapanış yapacak dediğin gibi yarın iş belli olur gerçi benim önümüzdeki hafta olacak usd bazlı aylık kapanış hayalim de devam ediyor
Hacim çok düştü bi yön seçecek inş yukarı olur
ulan pala düşerken pat pat 5 lotla düşürdün yine
10.38 yükseliş kanalının dibinin dibi. Balataları sıyırmasa bari.
Yalnız diğer hisselere bakıyorum kan kusturuyorlar. Piyasa feci
Pala sert seviyorsun be anladık ama unutma güzel bi haftalık kapanış bekliyoruz
sen sasaya bakma önce bilançoyu yolla hayırlısı ile bizde yüzde 5 yukardan çakacaz beraber