https://i.hizliresim.com/NnGVoO.png
isteyen varsa 96 adet daha var satışta...
Printable View
https://i.hizliresim.com/NnGVoO.png
isteyen varsa 96 adet daha var satışta...
somut adım atılmadan beşbin üzeri zor.
y.t.d
Bence burada yapılmaya çalışılan senet toplamaktır. Kasıtlı olarak belli bir seyiyeye yüklü lot? satış yazılıp alttan alınmaya çalışılıyor... Beklentilerle ilgisi yoktur...Toplama operasyonudur...
Yatırım tavsiyesi değildir..Kişisel düşüncelerimdir...
kaç kere söyledim banka senet filan toplamıyor.spk ya bildirim yapması gerekir hisse alması için....
y.t.d
aha taban gösteriyor 35 lotla
[url=https://hizliresim.com/jgAY8r]https://i.hizliresim.com/jgAY8r.png[ 47 lot
Toplama operasyonu için yapılan hareketler....İnsanları korkutmaya yönelik... seansın sonunda emirleri geri çeker......Verirse kim operasyon yapıyor görülür... Bekleyip görelim...Zamanımız bol....
Kötü kızmış. :) :)
Birde eşleşmeyi değil gerçekleşmeyi görelim bakalım. :)
marslı burda son dakika bakarız bakalım el mi yaman ben mi yaman.... :evil:
170 ;) mal cok diyor
Tabandanmı verecek?
Biraz alalım bari. :evil:
Not: Gelen giden yok. :) Tırstı mıdır nedir? :p
https://i.hizliresim.com/0Rr42Y.png
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İş B taban olacak diye çok korkup saklanmıştım. :(
Tehlike geçtimi? Saklandığım yerden çıkayımmı? :evil:
sayın balık; adam tabanda lot şov yapıyor...sopa gösteriyor...
sonra çok korkanlardan bazılarının yazdığını topluyor....
bir kaç gün sonra tavan şov yapıp 200 lira karına bu aldıklarını verir...
toplam 50 lot işlem ile 2 lot + ya geçer...
beleş topluyo nammıssız:D
https://i.hizliresim.com/Em2z2Z.png
panik yok herkes burda....
8.02.2000 1.880 işb alındı
14.02.2000 1760 işb alındı
24.03.2000 1970 işb satış
12.05.2000 2120 işb satış
( Eski notlarımdan alıntıdır.)
Birde 2000 TL den alış ve 2200 TL den satışım vardı ama kısa vadeli olduğu için not almaya gerek görmemişim. :yes:
Biz demekki top güllesine kafa atmışız. Şimdi küçülmüş mermi olmuş. :) :)
öğretmenliğe başlamıştım o yıllarda.tam 10 maaş yapıyordu ...:D
1 tane alabilme hayalim vardı hep ama olmadı..:D
şu an öğretmen maaşları 4000 lira civarında desek...4000x10= 40 bin tl...
ki o zamanlar herhangi bir gelişme ihtimali yoktu imtiyazlı işbank hisseleri için...
bilmem yanılıyor muyum??
Yapılan haksızlık hakikaten müthiş... İnşallah bu yanlışlar bir an önce düzeltilir... Belkide banka yönetimi bu vesile ile farkına varır diyorum ama zor... Buyuk basıretsızlık ve sorumsuzluk adın iş bankası olacak ama kurucu ve imtiyazlı senetlerin başı boş piyasada dolaşacak.. Paranızmı yok verirsiniz uç beş neyse kaldırrsınız piyasadan yapmadınız gun gelir başınıza bela olur... Hayırlısı diyelim... Reıs bu işte ciddi ve bu iş çok su götürür...
Yarın 4500 üstü olur inaşşah...
Evet hesabınız doğru. Birçok konuda benzer düşünüyoruz.
Kağıt biraz hareketlenince çakacaklar, mal yediriyorlar mesajlarını görünce sadece gülüyorum.
Hani bebeklere derler ya yerim ben seni diye :) yerim ben o malı :one:
Bin ikibin TL prim bekleyip çok para kazanacaklarını zannedenlere diyecek birşey bulamıyorum.
Hissede 50.000 beklentisi olanlara fırça atıp meydan okuyanlarıda gördük.
Sizin son zamanlarınızdaki yazılarınızı görünce mesajlarınızdan birinden alınyı yapıp altına ben yatayseyir değilim, ben yatayseyir değilim diye mesaj yazacaktım. :one: :)
Anlamadığım bu hisse sahipleri adı imtiyaz olan bu senetleri yıllarca elinde tutmuş ama degersızleştırılen bu senetler için neden mahkemeye vesaireye gitmemiş... Hakikaten ilginç.. Madem değersiz adı neden imtiyaz diye konmuş.. İmtiyaz demek ayrıcalık demek hakikaten enteresan...
sayın kwon3;
ne yazık ki bu tür davalar açılsa bile dava evladiyelik oluyor...
işin içinde Yüce Atatürk'ün vasiyetinden tutun, o sıkıntılı yıllarda varını yoğunu bu yapının kurulması için harcamış A , B ve kurucu hisse sahipleri var...
geçen biri bir yerde a ve b nin hakkını işc olarak aldığını savunuyor...
bunca yıl a ve b nin sermayesinin neden arttırılmadığını bana hukuki ya da kanuni olarak anlatabilecek biri varsa çok memnun olurum ...
ne demek ya ... imtiyazlı hissenin bedelsizi imtiyazsız hisse mi olurmuş yahu?
kardemirA yolbulan ailesinin kardemir b güleç ailesinin elinde diye biliyorum...
şimdi biri çıkıp dese ki kardemir sermaye arttırdığında elinize kardemir D verilecek::D
vallaha fabrikayı yakar yıkarlar...adamlar fabrikayı işçilerle birlikte en zor zamanında devralmış..2 milyar dolar yatırım yapmış tam ekmek yiyecekler ee imtiyazınızı eriteceğiz sizin deseler ne olur???
iş bankasının kurucu ve imtiyazlı hisselerinin başına gelen budur...
banka yapılanıp büyüyene kadar kurucu a ve b destek verip büyüten;
banka ürün vermeye başlayınca C tertip hakim oluyor...
yok öyle yağma...
hissede olurum ya da olmam;
ama hukuken de kanunen bu yanlışlıklar düzeltilecek her pay hakettiği değere kavuşacaktır...
benim derdim burada kazanmaktan çok bist in çok daha güvenilir bir yer olması gerektiğini düşünmemdir...yatırımcıları küstüren değil, yatırımcıya ek gelir kapısı olan şirketlerle dolu bir bist olsun istiyorum...
yoksa burada imtiyaz kaldırıp bana 50 bin verse sonrası puşt olsa afedersiniz, gene mutlu olamayız...
avrupadaki gibi senede 4 dönem temettü ödeyen, kazancını paravanlarda eritme imkanı bulamayan şirketlerin fk sına bir bakın...
bizde sektör ortalaması 5 fk bankacılıkta...
bu iş bankası almanya da olsa;
fk sı 30 olurdu en az...
neyse iyi olur inşallah...
herkese hayırlı geceler...
Defalarca gördümki bu ülkede hak aramak çok zor ve pahalıdır.
Avukata ihtiyaç duyduğumda bana kanunu okuyacak avukat değil, kanunların arasında dolaşacak avukat lazım diyorum.
Kurbağa nasıl pişirilir bilirmisiniz ?
Taviz nasıl koparılır bilirmisiniz ?
Yılar önce işlemlerimi iş bankası üzerinden veriyorum. İşlemlerimi bir gece öncesinden giriyordum. İş B ile ilgili alış emri girdim. Ertesi gün girdiğim emirin altından işlem oldu ve kağıt yükseldi. Akşam baktığımda emir gerçekleştirilemedi yazıyor.
Elimdeki atm makbuzu ile ilgili bölüme şikayet dilekçesi yazdım.
Gelen yazıda o gün gerçekleşen emirleri yazıyordu. Şİkayetimdem ve sonucundan bahsedilmiyordu. Sanki ben o gün kaçtan kaç lot işlem oldu diye sormuşum.
Sonuçta elimde alış emri makbuzu olmasına rağmen derdimizi marko paşaya anlattık.
Şimdi birşey daha yazacaktım ama kurumun itibarını zedelemekten dava açarlar. :thumbdown:
belki alakasız ama hukukun yerlerde süründüğü bir dönem yaşadığımızı hissediyorum bende....
x kadrosundan y kadrosuna atandım..keyfi bir atama idare tarafından...
x kadrosunda 2lira maaş alırken y kadrosunda 1 lira maaş alır hale geldim.
x kadrosunda vekil değil asildim...
hakkımda bir soruşturma ceza vs de yoktu...
idari mahkemeye verdim
2.5 yıl sürdü
çıkan sonuç:
anayasa mahkemesi bir görüşünde; yatay yada üst kadroya atamada idarenin geniş takdir yetkisinden bahsetmektedir.davacı alt kadroya atandığı için işlemin iptalini istemektedir.ancak yatay ya da üst kadroya yapılan atamalarda idarenin geniş takdir yetkisi olduğu görüşü dayanak alınacak olursa;
heyetimizde alt kadrolara yapılan atamalarda da idarenin geniş takdir yetkisinden söz edilebileceği görüşünü doğurmuştur.
komediye bak....dmk 68. ve 76. maddesi kişinin muvaffakatı olmadan daha alt kadrolara atanamayacağını söyler.idarenin atama yetkisini keyfi kullanamayacağını söyler.
idare mahkemeleri de kanun ve belge ile çalışır.
ama benim şansıma kanunu bırakmış görüş ve yorumla çalışıyor...:D
verdim bölge idareye bakalım ordan ne çıkacak?:DD
Ozaman banka bize sunu söyleyebilir sız bu hisselerin ilk sahıbımısınızkı imtiyaz istiyorsunuz dun aldınız bugun imtiyazlı oldunuz gıbı... Ozaman buradan çıkan sonuç ve bize yarayacak durum bu senetlere çagrı yapılması yada holdingleşme yoluna gidilmesi... O zaman kurucuda bulunmak daha sıkıntılı olabilir donup banka sız kurucuların ilk sahıbı veya varisimısınız dese neye göre hak istiyorsunuz dese ne cevap verilebilir bilmiyorum... Temmettu olayı mantıklı tabi... Çok çetrefilli iş...
diyemez...
o malın para edişinin gerekçesi o zaten...
kurucu karın %10 unu almayacaksa devir olunca....neden alınıp satılıyo ki?başka bir değeri yok onun...
a ve b yi de değerli kılan imtiyazı...
satıca imtiyazı ölmez...hamili kimse o imtiyazı kullanır...
mesela ben elimdeki imtiyazlıları iyi bir temettü verir duruma gelirse; nama yazılı hale getirip çocuklarımın hesabına aktaracağım kısmetse...kot dışında satışa konu olmasın diye bloke koydurup fiziki belgesini tapu gibi saklatacağım:D
Ben avukat değilim. Yıllar önce bir olay için avukata danışma ihtiyacı hissettim. Sorun basitçe dava dilekçesi verilip halledilebilecek gibi görünüyordu. Danışma ücretini ödeyip dava için avukat tutma ihtiyacı hissetmedim. Gittiğim avukat babamın tanıdığı yaşlı bir avukattı.
Bu dava için ( arkasındaki konu ile ilgili 5 büyük kitabı göstererek ) bunları bilmen gerek. Sadece bunlar yetmez, hakimi ikna etmen gerek dedi.
Şimdi ben bu hisseyi aldım. Hisseyi kanunen tüm haklarıyla alıyorum. Neden 1991 öncesi alana farklı, 1991 sonrası alana farklı uygulansın? Satan ve alan eski haklarından feragat etmiyor ki.
Konu sadece buysa hiç el değiştirmemiş senette bulmak mümkün olabilir.
Yarın için tabana 1 lot alış girdim.
aslında niyetim. 2. tabandan sonra 3 tabana yakın mal almaktı ama taban gösterenin morali çok bozulmasın :p