Sabırla koruk helva olurmuş.
Çay demini alıyor.
Şimdi çayımızı içelim.
Bir yıl sonra helva da hazır olur.
😀
Printable View
Vay be yıllar geçmiş. Böyle değerli bir konumdaki otelin aktif kâr ürettiğini görmeden satmayacağım demiştim, yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. Kasada 15 milyon dolar parası varken, 12 milyon dolar piyasa değerine borsada satıldı bu şirket.
Şimdi önünde neredeyse tüm engeller aşıldı. Parsel parsel değerin karşılığını umarım tüm ortaklar olarak alırız. Benim kafamda bir piyasa değeri var, o gelene kadar beraberim.
Nasılsın Laylow tanidin mi abim beni?
Hani talya otelin önünde denk gelmiştik ya ......:)
İşte o zamanlar yani 2 yıl önce falandı....O zaman bende tam 18 bin lot maalt vardı....Maalt fiyatı da 300 lerde idi ...Sonra bu kanı bozuk maalt hissesini ben ........
İşte böyle....Kimse burada MAALT 1199.50 oldu pahalı demesinler ....
Maalt bedava ,bedava :halay:
826 tl üzerinden 1 milyon 451 bin lot maalt tahsisli sermaye artırımı SPK TARAFINDAN onaylandı....
Başkanım 300 milyon dolar diyorsun o da 9 milyar piyasa değeri yapar.....
O 300 milyon dolar zaten senin MAALT şirketinin 2 oteli için biçtiğin fiyat...Yani kabataslak 1700 tl MAALT hisse fiyatı demektir bu ...
Ama bizim MAALT a giriş hikayemiz BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI HİKAYESİ ....Maalt gibi fiyatı 1000 tl üzeri 20 yıldır sermaye artırımı yapmamış KENT,PKENT,AFYON,ASLAN ÇİMENTO ,BFREN ,KONYA gibi sığ eski borsa şirketlerinde BEDELSİZ SERMAYE ARTIRIMI nedeniyle eder değerin 3-5 -10 kat gibi astronomik değerlerde yükselişler yaşarız...
Yani MAALT ta artık 4000-5000 ,10000 tlleri hayal etmemiz lazım.....Yani artık MAALT BEDELSİZ POTANSİYELLİ HİSSELER LİSTESİNDE ilk 5 te olabilecek bir şirkettir.....
Zaten kendin de diyorsun MAALT AYCES AİN 4 KATI DEĞERİNDE....Aycesin şimdiki piyasa değeri 15 milyar tl ,ama maaalt ın piyasa değeri hala 6 milyar tl .....
Demek ki ayces in fiyatı şişirildi...Şimdi de belki MAALT hakettiği fiyatlara gelecek...
Nereye el atsam kuruyor .Vay mq :28:
Aslında benim bedelsizle çok işim yok. Tabi ki yatırımcıları psikolojik olarak etkileyen bir durum ama benim hikayem başka. Gerçekleşirse zaten 30 yaşında finansal olarak özgür sayılırım. :whistling:
Bu arada Ayces'in fiyatı komedi... Çoktan ayrışmaları lazım ama Maalt'ın yapıcısı onu kullanıyor, işine geliyor...
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1208696
Ek Açıklamalar
Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş.'nin sermaye artırımı suretiyle ihraç edilecek toplam 1.451.555 TL nominal değerli paylarının, Koç Holding A.Ş.'ne, pay başına 826,70 TL fiyattan tahsisli olarak satışı Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (Alıcı ve Satıcı Üye) aracılığıyla toptan alış satış işlemleri kapsamında 24/10/2023 tarihinde gerçekleştirilecektir. Söz konusu işlemde nakit ve menkul kıymet takası Pay Piyasası takas süreci dışında yapılacaktır.
Bunun yapıcısı o kadar pislik ki, yarın Koç 826’dan almış, biz neden 1000’den tutalım kafasına oynatır milleti, sattırır malını…
Birkaç yıl önce ilgi alanımda olup sonradan uzaklaştığım ama gerek Divan Talya otelinin yeniden yapımı ve gerekse sonrasında ana ortak Koç grubunun yaptığı ve son dönemlerin moda sermaye artışı metodu tahsisili sermaye artışı ile yeniden ilgi alanıma giren Marmaris Altınyunus'la ilgili kapsamlı bir analiz yapma ihtiyacı duydum.
1-Şirket bilindiği üzere BIST'de AnaPazar'da işlem gören düşük sermayeli(5.5 mTL) Marmaris'de bir MARES otel ve şimdi de kaba inşaatı tamamlanıp seneye son çeyrekte açılacağı belirtilen DİVAN TALYA otelini bünyesinde barındırmaktadır.Yani burada birbirinden değerli iki bölgede ve iki turizm şehrinde altın değerinde olan iki nefis otel vardır.
2-Koç grubunun 2013 yılından itibaren faaliyette olmayan Divan Talya otelini 2 yıl önce yıkıp yeniden inşa etme ve KDV dahil yaklaşık 100 milyon USD yatırım yapma kararının mevcut duruma farklı bir boyut kazandırdığını düşünüyorum.Şöyle ki müteahhit mantığıyla düşünürseniz bir yere 100 milyon USD yatırım yapıyorsanız en az bir o kadar arsa değeri ve bu inşaatın bitimiyle oluşacak marka ve marketing değeriyle buranın 400 milyon USD'dan aşağı olmayacağı belli olmaktadır.Her ne kadar Divan Talya'dan daha eski bir otel olsa da ondan daha geniş ve daha büyük bir alana sahip olması nedeniyle Mares otelinin de en az 250-300 milyon USD'lık bir değerinin olabileceğni düşünmekteyim.Dolayısıyla MAALT şirketinin 650-700 milyon USD'lık piyasa değeriyle borsada şu anda oluşan 200 milyon USD'lık piyasa değerinin gerçek değerden çok uzakta olduğu aşikardır.
3-Tahsisli sermaye artışı yöntemiyle şirket kasasına bugün girecek olan 1.2 milyar TL'nin şirketin başta özkaynak ve defter değeri gibi tüm finansal verilerini pozitif yönde etkilemesi ve seneye otelin açılmasıyla bunun karlılkta da görülmeye başlanması beklenmelidir.
4-Ülkemizde moda olan ve yıllardır sermaye artışı yapmamış düşük sermayeli şirketlerin yüksek oranlı sermaye artışı yapma beklentisi hep bu şirketlerin hisselerine olan cazibeyi artırmıştır.Örneğin geçmişte Afyon Çimento,Brisa,Netaş,Kartonsan,gibi düşük sermayeli şirketlerin yüksek bedelsiz artıilarındaki fiyat yükselişleri muhteşem rakamlara ulaşmıştır.Bu dönemde de Bfren,Ege End.,Konya Çimento,Alcar,Bryat gibi böyle düşük sermayeli şirketler her an yüksek oranlı artırım yapar mı düşüncesiyle canlılıklarını devam ettirmektedirler.Örneğin 120 bedelsiz potansiyeli ile 9000'li fiyatlara ulaşmış Konya Çimento hissesini buralara getiren şirketin finansal durumundan çok daha fazla işte bu yüksek sermaye artışı beklentisidir.Tahsisli sermaye artışı ile oluşacak emisyon primi ve mevcut bedelsiz potansiyeli ile (200 civarı) MAALT ' da o yüksek oranlı bedelsiz grubu hisseler içine gireceği için önümüzdeki süreçte bunun fiyatlara yansıması oldukça muhtemel olacaktır.
5-Son dönemlerde tahsisli sermaye artışı ile para enjekte edilen Marshall(400 milyon para konulmuş ve 408 TL'den kullanılmış) Otto Holding (78 milyon para enjekte edilmiş ve 126 TL'den kullanılmış) tahsisli fiyatlarından sonra senet değerlerindeki artışın bir kaç ay sonra 4-5 katı olduğu görülmektedir.Ki buraya giren paranın onların kaç katı olduğunu iyi hesap edin.
6-Tahsisli sermaye artışı ile MAALT'ı belirlenen 826 TL'lik fiyatı ile orta büyüklükte yeni bir halka arz gibi düşünmek ve yeni halk arz edilen şirketlerin fiyatının kısa sürede nerelere geldiğini iyi hesap etmek gerekir.
7-İşin özeti bu hissede min 1 -2 yıllık iyi bir hikaye olduğu ve sabırlı olan yatırımcılara ciddi getiri potansiyeli taşıdığı görülmektedir. YTD
Son dönemlerde kağıdın yapısı,hareketleri,karakteri hemen herseyi değişti ama kağıt yapıcının karaktersizliği değişmedi.
Bu şirketin kasasında 15 milyon varken, 12 milyon pd’e satılıyordu. Şimdi en fazla 1 sene sonra oda satıcak ve nakit üreticek. Bir şey kalmadı. İstediği gibi çeksin aşağı yukarı. Hazır alıcısı varken, ilgi varken neden yukarılara taşımazsın orası da muamma ama vardır bir planları…
Merak ettiğim KCHOL 1.350.000.000 TL koyacak iken neden rakam 1.200.000.000 TL ye düştü?
Tamam buldum şirket kendisi talep etmiş
1.MAALT dönemi dün itibariyle kapanmış ve artık 826 TL'den yeni halka arz olmuş gibi düşünülmesi gereken 2. MAALT dönemi başlamıştır. Şirketin 3. dönemini düşündükçe ... ytd
O zamanlar 300 milyon dolar hedefim vardı fakat ardından gelen +30 milyon dolar daha yatırım ve Divan Ceo yardımcısıyla olan görüşmemden sonra hedefimi arttırmıştım. Elindekilere sahip çıkanlara 2024'de lobide viski ısmarlayabilirim.
Bu arada yanlış anlaşılma olmaması adına Divan ile görüşmemde bana sadece bu otelle alakalı fikirlerinden bahsettiler. Herhangi bir tavsiyede bulunmadılar tabii ki.
Şimdi bu çakal grup bu kağıdı %700 prim yapmış Marshall'la bir tutarak onun geri gelmesiyle buna da aynı hareketleri yaptırmaya mı çalışıyor?Uyanık tip sen hiç mi matematik bilmezsin,hesap kitap bilmezsin,senaryo yazamazsın,vizyon çizemezsin?
Selam arkadaşlar ben aslında çok eskiyim burda pkenti kovaladım senelerdir sonuçta iyi oldu.maalt ta şöyle bi durum oluştu gibi gözüküyor.patron tahsisli artırım yaptı 1 lira nominal için 890 liradan kullandı.1.4 milyon lot aldı.buda yaklaşık 1.245 milyar emisyon primi oluşmasına neden oldu.bu emisyon pirimi veya hisse senedi ihraç pirmleri bedelsiz sermaye artırım kalemleridir.7milyon sermaye 1.245 milyar emisyon pirimi artık siz hesap edin nekadar bedelsiz verebiliceğini.borsa tarihinde ilk herhalde mrshlda da benzer aynı durum oldu ve sonraki bilançoya yansıdı bu rakam ve malum nerelere gitti.ben mrshl dan dolayı uyandım yatırım tavsiyesi illaki değil tabi yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar.fikir alışverişi için bu forumlar araştırın sizde hem fikirsek iyi bi yatırım olabilir.
Bu gelişmelere artı olarak bu kadar küçük sermayeli bir şirkete 1.2 milyar para koyuyor patron ve bu devirde diğer yatırımcılardan hiç para almadan sıfırdan otel yapıyor.madem borsa yatırım aracı bundan iyisi başka varmı acaba.
Millette günlük marj %10, bizde %20'e yakın...
ben yukardaki paylaşımı yapınca iyice sapıttı bugün sanırım.hedef büyük olunca bıktırmak için böyle yapıyorlar işte.hiç bi problemleri olmasa bu kağıt 2 saat boyunca tek bi lot işlem görmez.ama bank of tan kurmuşlar yapay zekayı on kurumla karşılıklı dur durak bilmiyor işlemler.hayırlısı bakalım uğraştırırlar biraz işleri bu.ama var bi dertleri öğrenmiş olduk iki üç gündür.
Ne kadar daha uğraştırırlar ki yukarda yazdıklarınızdan anladığım bundan sonra gelecek bilançoya kadar fiyatlama yapması gerek buda 2-3 aylık bir süreç yanlışım varsa lütfen düzeltin yatırım tavsiyesi değildir…
mrshl ın dip gitmesini kullanıyo. büyük ihtimalle mrshl ve cmbtn dada pozisyonları var bi bunlar kaldı çünkü beklentilere karşı(düşük sermaye az lot sağlam şirket) düşük fiyatta kalan.ama kolay olmuyo para kazanmak egeen konya bfren bryat poltk v.s neler çektirdide geldi buralara.
ben 10 sene önce trader 33 adıyla kayıtlıydım çok güzeldi ozaman hisse net. sonra server değişti bütün üyelikler iptal oldu yeni kayıt falan gerekti senelerce uğramadım bundan dolayı.pkent kovaladık arkadaşlarla senelerce çok çektirdi ama sonra bi senede bütün acısını çıkardı ama hiç kar edemedik.clkho vardı ne yalanlar ne sahte raporlar altın çıkaracam diye hepsini ifşa ettim sonra tehdit üzerine tehdit sonra kısa sürede iflas edip kapandı gitti.deli gibi araştırırdık üç beş arkadaşla güzel günlerdi sonra bir iki yazdım ama baktım eski heyecan kalmamış.çok kan kaybetti serverdan dolayı hisse net.çok yararlı hep bilgi paylaşımlı bir siteydi.
Kesinlikle haklısın çok önemli paylaşımlar yapılırdı kaliteli emek verilen , trader 33 hiç yabancı gelmedi tekrar hoşgeldin bende uzun zamandır buralara uğramazdım iyi ki gelmişim
Yalnız piyasa çok kötü başka olumsuz şeyler var gibi.ekonomide kötüye sinyaller alınmış olabilir oyüzden çok temkinli olmak lazım bu aralar.
Maalt’ın bunların hiç birinden etkilenmemesi gerekiyor. Sizin de dediğiniz gibi ne olucaksa bilançoya kadar olmalı. Bir çok senaryo var. En kötü senaryomda %40 daha gider gibi hesap kitap yaptık.
Her mt2sini hesapladıktan ve yıllarmı verdikten sonra dünya yansa Maalt’dan istediğimi almadan gitmem heralde…
özsermaye kaleminde oluşacak rakamdan sonra bence %40 hedefi biraz komik kalır gibi.kimse pek farkında değil yeni yeni konuşulmaya başlanıyor ama. o yüzden tahtacıda biraz daha bezdirme derdinde.%40 hedef için büyükler bu kadar uğraşmaz bi tahtayla bu seviyelerde. bu kağıtları 2-3 tane daha var bölünene kadar tutmak lazım bence.bi bunlar kaldı çünkü en büyüğüde bu olacak yukarda yazdığım emisyon priminden dolayı.benim hedef baya bi yükseklerde tabi herkesin kendi hesabı var inşallah herkes için hayırlı olur ama zor böyle kağıtlarda para kazanmak çok sınıyolar çünkü.
3 yıldır bekliyorum 3 yıl daha beklemeyiz diyorum 2024 bizim yılımız inşallah yatırım tavsiyesi değildir
Ali KOÇ Fenerbahçe ile bu kadar aşırı ilgileneceğine kağıdını sürekli maskaraya çeviren tiplerle uğraşsa daha iyi olur.
Tavan, taban devam… Mide bulandırmada üstüne yok…