142.50 den ciktim. Ciktigimdan beri artiyor. Uzerine 10 tl koydu.
Printable View
Dün çok dağıtmışlar kağıdı
Git ********lerin kağıdı git.
SM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bedelsiz sermaye artışı yapmalı ve sermayeyi 500 milyona yükseltmeli. Ayrıca maddi duran varlıklarınıda makul güncel değerinde bilançoya yansıtmalı.
Temmuz Ayı içerisinde açıklanacak diye biliyorummmm
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
merhaba beyler 158 üzeri çok olumlu. golden gross a ramak kaldı.bugun ortak olduk .ytd.
Dünün takası çok toplu. Vakıf kimin taşeronuysa 50.000 lota yakın malı 169 lira ortalama ile almış. Sanki sıkılıp bunalan, kısa dönemde karı görünce satan küçük yatırımcıların bir kısmının malı toplanmış. Sene başınca %32,5 olan yabancı payı, pandeminin pik yaptığı Mart, Nisan, Mayıs aylarında %20'lere kadar düşmüştü. Haziran ortasından beri yabancı az da olsa alımda. Şu an yabancı payı %25'lerde. İlk defa yabancıya yukarıdan küçük yatırımcı mal veriyor gibi. İnşallah yabancı payı ve TL bazlı zirve kapanışlarımız devam eder.
BMC, Cobra'nın çakmasını yaptı bu arada. Yakında lansmanını yapar. Gerçekten savunma sanayinde Otokar'a ihale vermeme yemin etmişler.
Otokar bu partizanlıkta Türkiyede artık kolay kolay savunma ihalesi alamaz.Tümüyle ihracata yönlenmeli.Vakıf yabancının taşeronu olduğunu düşünüyorum ve bu hissede fazla ky olduğunu düşünmüyorum.Yukarıdan mal verme bakış açısına göre değişir bence yarın bedelsiz açıklasa bu fiyat komik kalır.
bedelsiz verecek olanlar tavan tavan gidiyo biz de yokmu sanki heran herşeye gebe sabır..
Hiise tarihi zirvelerinde geziyor, tahtadan mal çekiliyor ve topikte yazan yok...sevdim.burayi
Mi Note 3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hissenin tarihini...
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/861024
Özel Durum Açıklaması (Genel)A+ A-
Özet Bilgi
Yatırım Teşvik Belgesi Alımı
İlgili Şirketler
[]
İlgili Fonlar
[]
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'ne yapmış olduğumuz Yatırım Teşvik Belgesi müracaatımız onaylanmış ve toplam 398.169.189 TL'lık tutarda ve 4 yıllık dönemde yapılması öngörülen modernizasyon yatırımı için adımıza 512845 sayılı Yatırım Teşvik Belgesi düzenlenmiştir.
Bölgesel Yatırım kapsamındaki yatırımlarımızla ilgili olarak yararlanacağımız destek unsurları aşağıdaki gibidir:
1- KDV İstisnası,
2- Gümrük Vergisi Muafiyeti,
3- Vergi İndirimi Oranı % 80– Yatırım Katkı Oranı %40
4- Sigorta Primi İşveren hissesi Desteği (7 yıl)
5- Faiz Desteği
geçen vakıf aldıklarını verdi aldılar malını
otokar karsan benzeri bir hareket bekliyorum. karsan da 1.8 lerden harekete başlamıştı 3.83 de aldı soluğu. buda 170 lerden başlayıp sanki 2 sıfır atılmış hali gibi bir hareket yapacak 380-400 tl . mal toplu ve kademeler çok , sığ giderse karsan dan bile ivmeli hareket olabilir. yatırımcı tavsiyesi değildir, tamamen kendi hissimdir. Bu arada jantsa bile otokar piyasa değerine yaklaşmış, bosh fren keza öyle.. ee bunlar otomotiv sektörü tedarikçi şirketi. mantık olarak otomotiv sektörünün kendi üretici fabrikalarından biri olan otokarın . Tedarikç, firmalar ile aynı piyasa değerlerine yakın olması biraz bana tuhaf geliyor. haliyle piyasa değerin artması lazım. bir jantsa ya bir bosh frene sipariş veren ve alım yapanlar ana fabrikalardır. tedarikçiler değer kazana kazana ana fabrikların piyasa değerine gelmiş. bunlar uyumuş.
Bir zamanlar 600 cüler vardı. O aklıma geldi.Hee dediğin olsun gardaşım
Biz bu hissede zükü tuttuk bekliyoz. Hoş geldiniz. Birazda siz tutun , yoruldum hele.
Halk yatırım bugün tahtadaki hedef fiyatı 200 lerin üstünde deyince birden hareketlendi..yoksa bugün kğ grafikteki o saçma sapan uzun çizgiyi yapmaz dı...
Duzeltme yaparsa ikinci dalga dunyada tekrar tedirginlik olursa vs o zaman dalacagim begendigim sirket....
Otomotiv sektorunun getirisi 1 dolarlikda 3 dolar.Yatirim anlaminda gelecege yatirim yapan sirketler hosuma gidiyor bu sektorde...
Elektrikli otobus anlaminda da uretimlerini begeniyorum.
Umarim dunya capindaki pazarlarini cogaltirlar.
Ytd...
"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
2018 de 60 liraya düştüğünde rapor yayınlamamış olan bütün aracı kurumlar rapor yayınlama ve hedef fiyat verme yarışına girmişler hepsi benim gözümde çöptür
Bu aracı kurumlar sanki bilmiyorlarmıydı 2017de 660 milyon dolarlık zırhlı anlaşması yapıldığını ve önümüzdeki yıllarda bu teslimatlar yapıldığında karda artış yaşanacağını
Bae zırhlı teslimatları devam ediyor. Gürcistan otobüs ihalesi eshot eniyi teklif verilmiş olması. Kazakistandaki şirket boş yere kurulmamıştır heralde. İveco için yapılacak otobüs üretimi. Şirketin büyüme adımları ve uzun vadeli iş ortaklıkları ii görünüyor. Pandemi ve kriz gibi süreçlerde bu tür iş ilişkileri şirketin sarsıntı yaşamasını engelliyor
Enson pandemi başlangıcında fiyat 150 lirayken yazmıştım. Ve altın ve döviz karşısında negatif getirisi olduğunu belirtmiştim son 5 yıl için. İlk otokar aldığımda 80 liraydı fiyatı ve gram altında 80 liraydı. Gram bugün 400 lerde otokar 160 lı fiyatlarda. 5 yıldır stresli günlerde cabası. Eğer borsada yatırım yapıyorsak altın ve dövize karşı getri elde etmiş olmalıyız.
Aslında borsada pekçok büyük hisse benzer durumda altına ve dövize kazandırmamış. Fakat bu durumun döngüsel olduğunu düşünüyorum. Ve borsada büyüyen kar eden ii şirketlerin önümüzdeki yıllarda altın ve dolardan daha ii getirileri olacağını düşünüyorum
Tüm bunlara ilave olarak hangi hisse olursa olsun kimsenin uçacak kaçacak veya düşecek çakılacak dediğine inanarak yatırım yapmayın. Alışta da satışta da kimsenin kararını etkilemeyin ve etkilenmeyin.
Borsada fırsatlar bitmez hocam. Bugün almak istediğin hisseyi yarın daha düşükten satmak istersin. Bugün yüzüne bakmadığın hisse 3-4 katı fiyatına çıktığında da almak için sıraya girersin. Gecen yıl ttrak 25-30 lirayken yüzüne bakan yoktu bugün 108 lira. Gecen yıl tüpraş 146 lirayken herkes tüpraşcıydı bugün 80 lirada günlerdir 80-90 arası fiyatta geziyor yüzüne bakan yok. Herzaman için maliyet en önemli unsurdur borsada. İyi hissede düşük maliyet herzaman önemlidir kafan rahat olur. İyi hisseyi düşük fiyata şirketin iyi günlerin de bulamazsın
Haklisiniz...
Hisseyi cok bilmiyorum hisse hareketini kestiremiyorum.
Raporlarini fln okudum tabi bayadir takip ediyorum hosuma gidiyor Otokar...
Dogru soyluyorsunuz belli olmaz ama ilk vedigi firsatta alacam.
Ttrak incelemistim 25 lerdeyken ya ihracat ayagini gormezden geldim otomotiv hisseleri vardi hadi dedim bosver halbuki ic tarimda traktor talebi fln diye aklimi celdim kendi kendime;)
Onun yerin tarimda baska bir sirketi ilerlettim.
İveco ile ilgili ayrinti verirler mi bilmiyorum sirkete mail attim.İlk firsatta Otokar a ortak olmayi planliyorum ya nasip ...
Ytd
Tesekkur ederim bilgileriniz icin...
"Bir ülkenin bağımsızlığı yabancıların lütuf ve merhametine bırakılamaz."M.Kemal ATATÜRK
Hocam iveco için yıllık 1000 otobüs 5 yıl olarak plan yapıldığını ve mevcut pazarın durumuna göre artış veya azalış yapılacağı kalmış aklımda fakat tam olarak hatırlamıyorum sizi yanıltmış olmak istemem
İveco için adet bazında tek detayı burada bulabildim. Burada 5 yıl için 5000 adeti bulabileceği yazsada şirketten yapılmış net bir rakam hiçbir yerde yok. Bu yüzden tekrar yazıyorum yazdığım rakam sizi yanıltmasın hocam kesin bir bilgi değil
https://uzmanpara.milliyet.com.tr/ha...i/98000/98964/
Şirket bir kaç hafta önce hatırladığım kadarıyla 398 milyon liralık yatırım teşvik belgesi aldı. Sanırım iveco için üretilecek otobüsler için yapılacak yatrım için bu belge alındı.
Kar marjı yüksek olan ürünleri zırhlı araçlar ve şuanda da satıllardaki pay oranı yüksek.
Elektrik ve dgazlı otobüs anlamında çok ileri düzeyde olduğunu söyleyemeyiz aksine başlangıç seviyesinde