çok güzel bir þikayet yazýsý.. teþekkürler
Alýntý:
Originally Posted by
SPESÝFÝK
Arkadaþlar durumu SPK ya þikayet ettim ve bugün cevap geldi.Geliþmelerin takibinde olacaklarýný bildirmiþler.
Benim spk ya yazdýðým þikayetin metni
OSTIM HÝSSESÝ 12 VE 13 KASIM TARÝHLERÝNDE RÜÇHAN SATIÞI YAPTI.BÝRÝM FÝYATI 1 TL ALTINDA OLMAMAK ÞARTI ÝLE 15 MÝLYON LOT SATILDI.SATIÞ GÜNÜ 1.02 SEVÝYESÝNDE ÝÞLEM GÖREN HÝSSE RÜÇHANLARIN SATIMI SONRASI BUGÜN BAÞLAYAN AÞAÐI HAREKETLE 0.79 SEVÝYELERÝNE KADAR GERÝ ÇEKÝLDÝ.KÝMSENÝN MALÝYETÝ BU SEVÝYELERDE DEÐÝLKEN HÝSSENÝN BÝR GÜNDE BU KADAR AÞAÐILARA ÇEKÝLMESÝ KÜÇÜK YATIRIMCIYI BÜYÜK BÝR ZARARA UÐRATMIÞTIR.YETKÝLÝ ARKADAÞLAR BU DURUMA BÝR AN ÖNCE MÜDEHALE EDEBÝLÝRSE SEVÝNÝRÝM.SAYGILAR
SPK nýn cevabýda þu þekilde olmuþ.
Ýlgi baþvurunuzda özetle; Borsa Ýstanbul A.Þ.'de iþlem görmekte olan Ostim Endüstriyel Yatýrýmlar ve Ýþletme A.Þ. (OSTIM)'nin 12.11.2018 ve 13.11.2018 tarihlerinde rüçhan haklarýnýn kullandýrýldýðý, rüçhan kullanýmý sonrasýnda OSTIM pay deðerinin düþtüðü ve küçük yatýrýmcýnýn maðdur edildiði ifade edilmekte olup, konu hakkýnda gerekli incelemelerin yapýlmasý talep edilmektedir.
Ýlgi baþvurunuz Kurulumuz tarafýndan kayda alýnmýþtýr. Kurulumuza ulaþan ihbar ve þikâyetler, sermaye piyasalarýnda gerçekleþtirilen iþlemler ve sermaye piyasasý araçlarýna iliþkin geliþmeler, 6362 sayýlý Sermaye Piyasasý Kanunu'nun 88 inci maddesi çerçevesinde deðerlendirilerek gerekli görülen hallerde Kurulumuz tarafýndan ayrýntýlý inceleme yapýlmaktadýr. Yapýlan incelemeler sonucunda mevzuata aykýrý bir durum tespit edilmesi halinde incelemelerin kamuyu ilgilendiren sonuçlarý Kurulumuz Bültenleri aracýlýðýyla kamuya duyurulmaktadýr.
çok güzel bir þikayet yazýsý.. teþekkürler. ben de gerekli yerlere maille þikayet ettim Ostim Yönetimini. bir iki gün hisse canlandý yine ayný