Yeteri kadar açık dostum.Ha şimdi anlamıyorsan ileride anlarsın.
Printable View
Kazanmak için senin benim hayatta yapmayacağımız şeyler var ama karşındakiler öyle değil anlamazsın bile kim olduklarını da.O yüzden fazla ortalıkta olma ketum ol biraz.
Bu 1,5 operasyonunu patron yaptı diye buralarda yazılar yazan her kim varsa onlarla ilgili 2 kere düşün.Hatta herkes bunu iyi düşünsün.
zaten sorun da operasyonu her kim yapıyorsa yönetimin buna engel olmaması değil mi? birisinin bu hissede operasyon yapması ve bundan yönetimin haberinin olmaması demek tufan ünalın evinin bahçesindeki tavuğu birisinin yürütmesi ve camdan bunu gören tufan ünalın müdahale etmemesi gibi birşey. ben hırsıza kızmam.. tufan ünala kızarım. o tavukta bizim de hakkımız var. ve sen buna engel olmuyorsun. şu an madem sen yönetimin artık değiştiğine inanıyorsun olması gerekeni yapsınlar artık.. hisse alsınlar... geri alımla... sökeyi satınca hem borçtan hem sankodan kurtulabilirler.. ama yatırımcının yüzünü güldürmeleri gerekir.. bunu yapmalarının yolu hisse fiyatını yükseltmeleridir. piyasaya bırakmakla olmaz.. sonra çakalları suçlamakla bu iş çözülmez.. şirketin yüzde 5i için 29 milyon dolar yatırdılar kendi kişisel hesaplarından.. şimdi bunun yarısını geri alımla yatırsalar iş biter. sökenin satılabileceğine inanıyorlarsa geri alım yapmaları gerekir. yoksa mevcut hisse fiyatından razı olduklarını ve işlerine geldiği için müdahale etmediklerini düşünürüm.
ve ayrıca kendileri beceremiyorsa becerecek birileri bulunur.. sökeyi satmak ne demek? söke satılırsa uzun vadede batı grubu çimentoda olmayacak demektir.. batıçim fabrikası orada geçici.. ege yeni yatırımı kaldıracak potansiyele sahip değil. sökenin satılması bence stratejik bir hata..
Beton ayrıldı.. Enerji ayrı.. liman ayrı.. 3ünde halka arz.. bunu yazdık.. yapılması gereken bu. prim garantisi.. alanların yüzde 80i elindekini satar. garanti filan kalmaz ortada.. neden yapılmıyor.. ama ciddiye alan mı var.. lafargeın payını almamak sankoya kaptırmak ne demek.. 52 milyon dolara yüzde 9.1ini al.. 38 milyon dolara %23ünü alma.. yönetim birazcık yatıırmcıyı düşünse ve atılması gereken adımları atsa ne diye yönetime karşı çıkayım. ama düşünmüyorlar.. aile şirketiyiz. bizim borumuz öter diye düşünüp yatırımcıyı zarara uğratma hakkını kendilerinde görüyorlar.. daha kötüsü en ufak bir vicdan azabı yok.. kimbilir kaç tane gariban zarar etti. bunun sorumluluğunu bilmediğim 3. şahıslara atmak yanlış. sanko yönetseydi aynı eleştiriyi yapardım.. babam yönetseydi.. aynı eleştiriyi yüzüne söylerdim.
kaç kere yazdım. betonun ederi 150 milyon.. %40ından 60 milyon (eder 10 milyon dolar)
enerji 75-80 milyon dolardan %50sini (ek satışla yüzde 62.5ini) halka arz et.. bir yıl sonra %30 prim garantisiyle. 50 milyon dolar da buradan gelir.. eder 60 milyon.. borç yükü ciddi hafifler..
liman.. son olarak gerekirse bunu da halka aç.. gerekirse.. veya işletmesini birilerine ver.. liman ve sökeyi satmak sadece batıçimin arsasına kalmak olur.
sökeyi satmak işin kolayına kaçmak uzun vadede grubu zayıflatmaktır. ama en iyisini hakim ortaklarımız bilir. di mi?
yapılması gereken halka arzlarla kaynak bulmak.. faizsiz.. %30 garanti hikaye.. kimsede hisse kalmaz.. el değiştirir. garanti ortadan kalkar..
sonra batıçim fabrikasını durdurup arsayı değerlendirmek.. sonra da batı anadolu holdingi kurup gyo + liman + söke ile yola devam etmek.. yanlış düşünüyorsam somut hatamı bulun.. öyle olmaz vs demekle olmaz.. nerede nasıl yanlış düşünüyorum. bu iş ciddi bir iş.
Ben bu toplara hayatta girmem dostum kusurabakma hatta burada değil sadece reel hayatımda da.Hele bu kadar karnından konuşanın olduğu burada hele hiç.
Ben karnımdan konuşmuyorum. Şirket milyon dolar verip bir danışman tutsa benim yazdığımın yapılmasını söylerdi.. çok bilmişliğimden egomdan dolayı değil bu yorumlarım.. sadece doğru olduğu için.. yapılması gerektiği için. 15 eylül 2005ten beri şirketi takip ediyorum. karnımdan konuşacak değilim.
Sayin Bahmet,yazdiklariniza katilmamak mumkun degil.Soke yi satmaya kalkmak,belkide piyasaya ayar vermek,hisse fiyatina mudahale etmek amaclidir.Ben sahsen satmak istediklerini dusunmuyorum.Bu acidanda bakmak gerekir seklinde dusunuyorum.
Bu gune kadar atilan yanlis adimlarin tekrarlanmamasini dileyelim.Yonetimin gecmisi hatalarla dolu fakat bundan sonra Belkide her sey cok guzel olacak.y.t.d
Patron adına düşünmek realiteden uzaklaşmak olur..."Âyinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz" Mal ortada en son 1,5 ye basarak mal almak istediler(belki yeteri kadar mal döküldü) sonrada bir haberle eski yerlerine döndü....Şirketin fiyat grafiği nasıl yönetildiğini en iyi şekilde anlatıyor....
Kısaca "Âyinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz" ...
Kağıtla ilgilenen veya yatırım yapmış arkadaşlar umarım beklentilerinizi karşılayacak olaylar olur ve ben de dahil herkes mutlu olur :oleyo:
Dogru soze ne hacet.....ama burada dogrulari dillendirenleri sevmezler.
Bir kulp takmak adet olmus. Patron ve ovuculeri herseyi bilir....biz diger
yatirimcilar hic birsey bilmeyiz....
Biz yanildik demek sorunu cozmuyor.
Bu vebal onlari adam etmez.....
Ne ego bu kardesim....herseyi ben bilirim edasi...bir gizem dir gidiyor.
Patronun kanindakini biz nereden bilelim.....biz icratini ve olan biteni degerlendiriyoruz.
Yazik.....Basiretsiz imtiyazlilar....
Sektorum adina utanc kaynagi bunlar. Yatirimci birakmadilar.
Saygilar.
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayin heval bahsi gecen yeni teknikciler mi birseyler yapiyorlar?
Bu hissede temel batiyoruz diyor....
1.50 tl ye basan bedelli yapilmayacagini ve bu satis haberini bilen olmali.....
Dusunuyorum da dogru adres patron dan baskasi olmaz diyorum. Velevki baskasi aksiyonsuz olmaz....yeni bir
ky kiyimi olmaktan kurtulamaz.
Patron ya bu isi kendi icin yapiyor....
yada birilerinin keyfine gore sogan dograyiveriyor. Capsiz adamlar.
Niyet neyse akibet o oluyor.
Saygilar.
Sayin OZDEMIR1 tam 68 hafta ...... gün degil..... dipsiz kuyu gibi hisse assagi kayarken bende diyordumki yuh yaw hergun hergun boyle olurmu. Simdi piyasalar biraz durgunda gunde birkez olsun anayim diyorum iyiegitimli patronlarimizi....
Bazende spontene boyle arka arkaya yazmak zorunda kaliyoruz...
Yani ... aslinda icimden gelen 7/24 kulaklarni cinlatmak.Darilmaca yok yani.
Saygilar.
Sayın özdemir kağıdın 1.50 lere gelmesi yazılan yazıların ne kadar doğru olduğunun göstergesidir bence.alıp almama cesaretini göstermek,yatırımlarınızı buradaki yazılanlara göre yapıp yapmamak tamamen sizin tercihiniz.Fakat bu güne kadarki tecrübelerim göstermiştir ki bu nalet kağıt aşağıda iz bıraktığı yeri tekrar görüyor.yanlış anlaşılmasın bu sadece benim düşüncem ve görüşüm kimseyi bağlamaz.yatırım tavsiyesi olarakta değerlendirilemez.
Söke' yi satmaya çalıştık , alıcı gelmedi. Ya da istediğimiz fiyatı vermediler.
Sökenin elindeki %4 BATI HİSSESİNİ borsada ya da borsa dışında satalım.
%30 HES payını satalım gibi bir şey olabilir mi?
ytd.
Saygılar,
Hissenin 1,50 lerden tekrar buralara cikmasida o donem yapilan olumsuz yorumlarin ne kadar yanlis oldugunun ve abartildiginin gostergesi degilmi sizce ? Hisse Cazip fiyat seviyelerindeyken yapilan abartili atmosferden etkilenen,bunlari firsata ceviremeyen yatirimcilarin olmadiginimi dusunuyorsunuz.Olaya birazda bu acidan bakmak lazim.y.t.d
Sizin soylediginiz ne kadar dogruysa,benim vurgulamak istedigimde o kadar dogru.
Onu bilmem muhataplarına soraydınız ; Ama burada atmasyonun kralını yapıp küçük yatırımcı ayağına yatıp tahtada spekulatör yavrusu olmak serbest.YTD kurtarmaz.Herkes burada yaptıklarından kanun nezdinde sorumlu bunu iyi bilin.Hele ki kurumsal kimlikli arkadaşlar var.Onların durumu hiçbirşeye benzemez.
Iyi egitimlilere sorduk....spk sikayetinizin akibeti ne oldu? diye....
Soyle bir birbirlerine bakindilar..... Bir sey cikmadi....hersey normalmis dediler...Niye gelen sonucu KAP da yayinlamadiniz.....biz ky larda bileydik
dedik.. Oyle bir zorunlulugumuz yok herhalde ama bildirsek iyimi olurdu diye birde tabiri yerindeyse ..sak gectiler. Bunlar gercekten vicdansiz
ve suursuz adamlar. Kurumsal kimlikli adami bir halt karistirsa once kurumu bi dur bakalim der.
Gecin bunlari hedef saptirmayin.
Patronla bir dahaki yemeginizde sormaniz gerekenleri siz sorun.
[emoji34]
Daha 1,5 ay önce piyasayı bile okuyamayanlar daha fazla burada maval okumasın.Daha kendinizi ne kadar rezil edebilirsiniz bende onu çok merak ediyorum ama yapacak bişey yok işte.Sanal ortam herkes hür özgür.
A deyip B olduğunda bile haklı olunabilinen tek yerde burası.
Burada hangi hedef şaşırtmasından bahsediyorsunuz.Biriniz bedelli der biriniz olmaz der hadi onu geçtim hoca yazmadı mı bunların mevzuat gereği şartlarını burada zaten konuşuldu hadi onu da geçtim bu iş sizin işiniz zaten bilmeniz lazım.Ve de hoca yazmadı mı ellerini kollarını bağlayacağız bu imkanı ellerinden alacağız yazma dı mı?Gıkınız çıkmadı o zaman neden?Hayır hala mı yanyana oturduğunuz kişileri yani birbirinizi hala inkar safhasındamısınız.Şİmdi hedefi kurumuyla beraber bir kaç linkle beraber koyuvereceğim buraya biz siz değiliz şaşırtma yapacak işlerimiz olmaz bizim.
Kesinlikle yukarıya doğru giderken kağıt;anzer balı yiyeceğiz,bize yukarıdan alıcıda lazım diyerekve bununda suç teşkil ettiğini bilerek yapanlar vardı,ky ye nasıl mal itelediklerini o zamanlar gördük.ben ozamanlar dahi temkinliydim.senet 2 nin altına düşünce dikkat ederseniz hiç yorum yapmadım.işin açıkçası almaya hiç cesaret edemedim bu sayfaya bakmadım bile.şu anda dahi,bu adamların bsoke haberi,daha önceki Y.D felaketini görünce bende şüphe uyandırıyor.kimse kusura bakmasında herkes kendi çömleğinin altındaki karaya baksın.derim.(ytd.)
Burada atmasyonları bırakında Mustafa abimize benden de selam söylemeyi unutmayın.
Dun ve bugun hisseyi asagiya basan vede basmaya devam eden ekip bugun hisseyi asagida tutmak icin cok ugras verdi.Bayagida mal kaptirdi.Dilerim yarinda piyasa iyi acilirda kalan mallarinida kaptirmaya devam ederler.Bunlara okkali bir tokat atacak babayigit araniyor.Oyle biri cikarda bunlara dersini verirse hepimizin gonlune taht kuracak.
Sayin OZDEMIR1 lutfen yanlis anlamayin ....sadece fikir telaki ediyorum.Cok uzun suredir borsada yatirimci oldugunu yaziyorsunuz.... O zaman dileginizin patron yapmadan
veya bir araci gorevlendirmeden de....
spek olur..fon olur.. bir ortak olur...
olamayacagini bilmeniz lazim.
5 Milyon TL lik geri alim kararini uygulayamayan bu capsizlar neyin pesindeler diye bu topikte yillardir kafa yorulur...yorum yapilir. Bir turlu olusan fiyata akil sir erdirilemez.
Artik takke dustu kel gorundu... meger adamlarda para yokmus......
Bsoke nin satisa cikmasindan biz bunu anliyoruz. Yonetimi elde tutmak
adina....bugun bir yatirimcinin paylastigi rakamlardan anlasildigi uzere....ellerini ceplerine atanlar ve
yoneticisi oldugu Bsoke nin parasini hic edenler....hisse fiyatini yukseltmek icin calisacaklarini beyan
ederler lakin ne hikmetse hisse fiyati
buralara kadar gelir.
Kimin maliyeti buralardaki de tahtada
bu kadar mal satista oluyor....en kralinin nominal maliyeti...valorsuz...
4 Tl.....Sanko nun bile.....O mali vuracak yazdigina pisman edecek patrondur. O da bizde yok.
Bizim derdimiz bize kazik atan alicengiz yapan yonetimdir....kisisel kimseyi hedef almamiz ne yontemimizdir nede haddimizedir.
Biz iki yildir buradayiz kaybimiz buyuk
kiziyoruz.....bazilari bes senedir buralarda patronun adami olmus ....
saga sola cemkiriyor....ayar vermeye calisiyor....insanda haliyle kendi kendine sormadan edemiyor....bu adamin cevizi kuru bir sekilde nemalaniyor herhalde diye.
Yani nemalanamayacak yigidin burda isi ne? Alti aylik bilancoda bunlarin boyalari iyice dokulur.
Saygilar.
Bugunki işlem zararını gordugum kadarıyla 20 kademe falan hangi musteriye yazdınız kurumda
Sayin Kyno, Bence bu yonetimin borsada olusan hisse fiyatina odaklandiklari yok ve cokda umurlarinda degil cunku kendi pozisyonlari acisindan tehlike arzetmiyor.Buna birde sirketin mali yonden sikintida olmasi eklenince GA yaparak mudahale edemiyorlar.Parlak gunler baslamaya yakin onlarda direkt olmasada dolayli yollardan mal almaya baslarlar.Belkide gecen alimlarda dolayli etkileri vardir.Aslinda benim onlardan fazla bir beklentim yok.Benim beklentim fon olabilir,kurumsal bir yatirimci olabilir,guclu yatirimcilar olabilir v.s kastediyorum.Beklentim piyasadan yani.Piyasaninda kendi ic dinamikleri ile bu hissenin fazla yukselemeyeceginin bilincindeyim.Anlayacaginiz ne kadar artarsa o kadar kar seklinde bakiyorum.Cunku gercekten bu fiyatlari haketmiyor.y.t.d
Dogru yatirimi yanlis zamanda,kotu finansmanla yaptilar fakat en kotunun geride kaldigi gibi bir izlenime sahibim.Dilerim yanilmiyorumdur.Guzel gunlerin yaklastigi,net ve kalici alimlar gelmeye basladiginda anlasilacaktir.
İmtiyazli .... yoksunlari gunaydin.
Ihracat geliride yazamadiginiz bilancolari nasil makyajlayacaksiniz bakalim.....kap aciklamasi ileihracatin gecikecegi aciklanmisti...
Ne hikmetse bu donemde fabrikayida satisa cikardiniz....haliyle mindar ettigin mali da makul fiyattan satmayi veya teklif almayi beklemek
ancak sizingibi mirasyediler akil eder.
Kendini borsaci zanneden caliarkasin dan konusan zata.... beni eskinin zibidi gomlekcilerinden zannettin herhalde....zibidi kelimesi dünün harbi bugunun spek ve patron gömlekcilerini ayirt etmek icin kullanilmistir.....boyle bir nemalanma
dusunenin bu hissede isi ne? Dedimya bu hisse herkesin akil sagligini bozmaya basladi....
Dikkatli olun ti ye aldiginiz damperli sizide paketlemesin.[emoji28]
Saygilar.
Sayin Kyno benim anlamlandiramadigim bir konuda SANKO nun tutumu.Madem sirkette aktif bir rol almayacaktin.Boyle bir amacin yoktu neden kosa kosa gidip LAFERGE nin elindekileri yuksek fiyattan aldin.Hadi onlari aldin diyelim simdi neden piyasaya girip su uygun fiyatlardan alip ta mevcudunu arttirmiyorsun.%20 lik sanko hisseside yonetimin elinde olsaydi.Yonetim o zaman belkide bu kadar duyarsiz kalmiyacakti.Anlayacaginiz SANKO nun bu surecte bu kadar sessiz ve tepkisiz kalmasi anlasilir gibi degil.Anlamlandiran varsa buyursun yazsin.Bizde ogrenelim.
Siz benim kendimi borsacı zannetiğimi soylemişsiniz ben musteri parasıyla işlem yapmıyorum hepsi borsadan kazanılmış para dilerseniz size portfoy ekranımı yollayayım bakalım ben kimmişim. ve sizle maalesef ki meslektaşız uzun yıllar once bırakmama ragmen ben hiç bu yollara başvurmamıştım .Allah akıl fikir versin
Sayin borsavizyon birilerinin aklina uyarak ithamda bulunmayin ....vebali buyuk olur. Cok sukur bende yaptigim islemleri kendi paramla yapiyorum.
Kisilerle ilgim yok....ilismeyin
yeter.
Saygilar.
kimsenin aklına uymuyorum merak etmeyin o kadar belli ki kurum işlemleri dahi olmaya gerek yok.Bence başka tahtada macera arayın bir gun bir bakmıssınız manyagın biri girmiş tahtaya mahvetmiş bu işlemleri yapanı olabilir mi olur kimde ne para var ne güç var bilinmez.)
devamlı negatif algı yaratıyorsunuz ben gülerek okuyorum sizi
Soylemek istedigimi ozetlemissiniz tebrikler.Illaki biri, birileri cikip bunlara dersini verecek.2-3 gundur hisseyi asagida tutmak ve baskilamak icin kendilerini paraladilar.Dilerim mal kaptirmaya devam ederler.Piyasanin yukariya donecegini ongoremediler.
Senedin gerceklesir yada gerceklesmez ama artik bir hikayesi var.Hikayesi olan hissede de asagiya oynamak genellikle el yakar.
Kimse kimsenin elini tutmuyor meydan orada kucaklayan goturebilir.
Bende manyagin biri gelsin diyorum.
Zaten akilli adamin bu saatten sonra burada ne isi olabilir.
Haklisiniz paranin kimde oldugu bilinmez de malin kimde oldugu kabak gibi ortadayken kendinizi fazla paralamayin....
Milletin mamasi kesilince sesleri cikmaya basladi. Pozitif dusunmekle
sonuc degismiyor....daha cok ky kiyimi.
Beni gulerek izliyormussunuz... ne guzel bu durumda sizi mutlu kilabiliyorsam ne mutlu bana.
Patron gelecek GA yapacak.....piyasa
bu isi kiviramiyor.
Pire icin yorgan yakanlar cok bu piyasada.... biraz ders cikarmak lazim.